תלמידי כיתה ב' שובתים כי "המורה אלימה"
הלימודים עדיין לא החלו השנה בכיתה ב' בבית ספר במודיעין. הורי התלמידים דורשים את החלפת המחנכת ששובצה לכיתה, בטענה כי היא "אלימה, מפחידה ילדים ומאיימת עליהם". נגד המורה הוגשו בעבר תלונות אך המשטרה סגרה את התיקים. משרד החינוך: אנו נגד ההשבתה
תלמידי כתה ב'1 בבית ספר "ניצנים" במודיעין עדיין לא החלו את שנת הלימודים. מזה שמונה ימים ההורים מסרבים לשלוח את ילדיהם לבית הספר, בטענה שלכיתה שובצה מורה אלימה כמחנכת.
לטענת ההורים, עבודתה של המורה הופסקה בעבר בשלושה בתי ספר בגלל אי התאמה, ובשנה שעברה אף הוגשו נגדה במשטרה שתי תלונות על אלימות נגד תלמידים.
אחת מאימהות התלמידים סיפרה ל-ynet: "קיבלנו דיווחים מבית הספר הקודם שבו היא לימדה לפני שנתיים. המורות וההורים סיפרו לנו על מקרים של אלימות, הפחדת הילדים, ואיומים. מורים שהחליפו אותה, לאחר שעבודה הופסקה, סיפרו לנו שמצאו כיתה מפוחדת, עם ילדים במצב נפשי לא טוב. היינו מאוד זהירים. הצלבנו מידע מכל הכיוונים, ולא נסכים לקחת את ההימור ולשלוח אותם לבית הספר".
אב אחר לילדה בכיתה אמר כי למרות עברה של המורה בבתי ספר אחרים, היא הוצבה הפעם לראשונה כמחנכת הכיתה. "נפגשתי עם המפקח ואמרתי לו: זו הילדה שלי, ואני לא מוכן להפקיד אותה בידיים של מורה עם רקורד כזה", סיפר האב.
לדבריו, "באופן לא רשמי בעירייה ובמשרד החינוך תומכים במאבק שלנו, אך רשמית - כולם תומכים בה ואומרים שיש לה קביעות".
יו"ר ועד ההורים, דניאל נייגט, אמר כי "מבדיקות שעשינו עם מורים שעבדו איתה, ועם הורים, גילינו שיש לנו בעיה רצינית. האשה לא מתאימה להיות מורה מסיבות של אלימות, הספק החומר, וגם בעיות אנוש עם צוות בית הספר. השאלה שלי - בכל ארגון נורמלי אם אחד הלקוחות מתלונן עליך – בודקים. חוץ ממשרד החינוך, שבו אי אפשר לפטר מהמערכת מורה עם קביעות".
לדבריו, "היום ניפגש שוב, אבל אם המורה לא תעזוב - הילדים לא יחזרו ללמוד גם אם זה יהיה במשך כל השנה".
עדות: "הילד החל להרטיב בלילה"
אמו של התלמיד שהגישה תלונה במשטרה נגד המורה סיפרה ל-ynet כי "מתחילת השנה המורה נהגה להשפיל את הבן שלי לפני שאר התלמידים, בעונשים קשים. יום אחד היא סגרה אותו בחדר והשאירה אותו שם ואמרה לו 'אל תצא מפה' כעונש. בפעם אחרת, היא גררה אותו בכוח החוצה מהכיתה בכוח בחולצה, בגלל שצחק בכתה. במקרה אחר היא איימה עליו במכתבים לתיק האישי".
לדבריה, "הילד לא סיפר לנו את כל האירועים. בתחילה, הוא פשוט סירב ללכת לבית ספר בימים שבהם היא לימדה. אחר כך הוא התחיל להרטיב בלילה. בסופו של דבר הגשתי נגדה תלונה במשטרה על אלימות מילולית ופיסית". התיק במשטרה נסגר בשל חוסר ראיות, אך עבודתה של המורה בבית הספר הופסקה.
משרד החינוך: אנו מתנגדים להשבתה
משרד החינוך אסר על המורה להתראיין ל-ynet ומסר בתגובה כי "משרד החינוך מתנגד עקרונית להשבתת תלמידים, במיוחד בתקופה כלכלית וביטחונית כזו. טענות ההורים כי מדובר במורה אלימה נבדקו על ידי מנהל המחוז במשטרת ישראל. הבדיקה העלתה כי הוגשה בעבר תלונה נגד המורה, אך החקירה נסגרה מחוסר ראיות וחוסר עניין לציבור.
"מנהל מחוז ירושלים נפגש עם נציג ועד ההורים של בית הספר. מנהל המחוז הביע נכונות להיפגש עם נציג ההורים של הכיתה המושבתת, כדי לסיים את השבתת הלימודים, ובכך למנוע פגיעה מיותרת בתלמידים".