שתף קטע נבחר

היום מ-10: שיבושים בשירותי הקבורה

230 עובדים במועצות הדתיות אינם מקבלים שכר, חלקם מתחילת השנה. ההסתדרות משביתה ליממה את כל המועצות, כולל חברה קדישא ובתי הקברות

עובדי המועצות הדתיות בכל הארץ ישבתו היום מהשעה 10, ליממה. במחאה על הלנת שכרם של חבריהם. משמעות השביתה היא שמשעה 10 צפויים שיבושים בקיום הלוויות. השביתה לא תכלול את עובדי המקוואות לנשים.

 

ההסתדרות הורתה ביום חמישי לכל עובדי המועצות הדתיות, כולל הרבנים ועובדי חברת קדישא, לנטוש את מקומות עבודתם היום (א') למשך 24 שעות, החל מהשעה 10 בבוקר. לטענת ההסתדרות, 230 עובדים ב-17 מועצות דתיות ברחבי הארץ לא קיבלו את שכרם. 

 

בהסתדרות מאיימים, כי אם משרד ראש הממשלה, האחראי על המועצות הדתיות, לא יאפשר את תשלום שכר העובדים עד יום רביעי, יפתחו המועצות בשביתה כללית בלא הגבלת זמן.

 

כזכור, הורה בית הדין הארצי לעבודה בספטמבר אשתקד, להביא לכך שכל עובדי הרשויות המקומיות והמועצות הדתיות יקבלו את שכרם. ואולם, שמבדיקה שערך שלמה שטרן, יו"ר חטיבת עובדי חינוך ודת בהסתדרות, עולה כי גם כיום, 230 עובדים במועצות הדתיות ברחבי הארץ אינם מקבלים שכר במשך חודשים ארוכים.

 

21 עובדים במועצות הדתיות אליכין, מזכרת בתיה, מטולה ומרחבים לא קיבלו את שכרם מאז חודש ינואר. 14 עובדים במועצה הדתית בירוחם לא קיבלו שכר מפברואר. 36 עובדים בבת-ים ובבנימינה לא קיבלו שכר ממרץ. 51 עובדים באור יהודה, יהוד, עמנואל ושדרות לא קיבלו שכר מאפריל. 69 עובדים ברחובות ובערד לא קיבלו שכר ממאי. 26 עובדים בבני ברק, יבנאל וקדימה לא קיבלו שכר מיוני,ה ובהרצליה, 23 עובדים לא קיבלו את שכרם מיולי.

 

ההסתדרות פנתה השבוע לנשיא המדינה, לראש הממשלה, וקראה להם להתערב למען תשלום שכרם של העובדים, אולם עד כה לא טופל העניין.

 

"האחריות לתשלום השכר מוטלת על כתפיו של משרד ראש הממשלה, אולם ראש הממשלה אינו מגלה אחריות מניסטריאלית ואינו מטפל בעניין", אומרים בהסתדרות. "נראה שהוא עסוק עכשיו בעניינים הרי גורל , כמו ניתוח הסקרים בליכוד, ואינו יכול להתפנות לזוטות כמו פתרון בעיית שכרם של מאות עובדים, הנמצאים באחריות משרדו, ועלולים למצוא עצמם ללא שכר בראש השנה".  

פורסם לראשונה 22.09.05, 16:27

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין לוויות משעה 10
אין לוויות משעה 10
צילום: דוד הכהן
מומלצים