שתף קטע נבחר

הגרלת שמינית גמר הגביע: סכנין - מכבי ת"א

הצהובים יצפינו לדוחא, ניר לוין והפועל ת"א ישחקו ברחובות מול הפועל מרמורק. מכבי חיפה או בית"ר ירושלים יפגשו את בני לוד, מכבי פ"ת נגד הפועל הרצליה

48 שעות אחרי הדרמות הגדולות בסיבוב ט', נערכה הערב (ה') במשרדי ההתאחדות לכדורגל הגרלת שמינית גמר גביע המדינה. המפגש המסקרן יפגיש את מוליכת הליגה הלאומית, בני סכנין, אשר תארח ב'דוחא' את מכבי תל אביב. הנציגה התל אביבית השנייה, הפועל, תצא למשחק חוץ ברחובות אצל הפועל מרמורק. מאמן האדומים, ניר לוין, יגיע למגרש בו החל את הקריירה שלו כשחקן.

 

מכבי חיפה ובית"ר ירושלים יקיימו את המשחק המסקרן ביניהם בגביע ביום רביעי, המנצחת ביניהן תתמודד מול בני לוד מהלאומית. מכבי פתח תקווה זכתה להגרלה נוחה מול הפועל הרצליה מהליגה הארצית, מ.ס. אשדוד תצא למשחק חוץ מול הפועל נצרת עילית.

 

"אין ספק שמדובר בהגרלה קשה מאוד", סיכם יו"ר בני סכנין, מאזן גנאים, רגע לאחר שנודע לו כי יפגוש את מכבי תל אביב בגביע. "כמו נגד נתניה, גם הפעה זה יהיה מבחן לשחקנים שלנו לקראת העונה הבאה בליגת העל. מי שיעמוד במבחן הזה, יוחתם".

 

גנאים הוסיף: "ציפיתי להגרלה קלה יותר, לקבל קבוצה מהארצית או מהלאומית. אנחנו אנשים מאמינים ונעבור את המשחק הזה בעזרת השם. אני מבטיח שלא יימצא כיסא ריק ב'דוחא'. האוהדים שלנו, אלה שכבר שוחחתי עימם, מתעניינים יותר במשחק הזה מאשר במשחק העליה שלנו בשבת".

הגרלת שמינית גמר הגביע

 

"כל הגרלה מתקבלת בברכה", סיפר מאמן מכבי תל אביב אלי כהן. "בין אם מדובר בקבוצה הכי חזקה מליגת העל ובין אם מדובר בקבוצה הכי חזקה בליגת המשנה. אנחנו מבחינתנו צריכים להמשיך ולהתכונן לכל משחק כאילו מדובר במשחק גמר גביע. כך נעשה גם הפעם".

 

ניר לוין מאמן הפועל ת"א התרגש לשמע ההגרלה שתחזיר אותו למגרש המיתולוגי במרמורק שם נולד והחל את צעדיו הראשונים כחלוץ, "זה משהו מיוחד בשבילי, זה מחזיר אותי לתקופה אחרת. אני זוכר שכשחקן היה לנו משחק נגד הפועל ת"א בגביע ב-1982. החזקנו את התוצאה על 1:1 עד להארכה, אבל בסוף הפסדנו. ברור שזה לא עוד משחק רגיל בשבילי בגלל העניין הזה ושמבחינתי זה לא משחק רגיל".

ניר לוין. יחזור למגרש בו גדל (צילום: טל שחר)

 

"נעשה את המקסימום", סיפר ניר שטרית, מנכ"ל הפועל הרצליה, אחרי שנודע לו כי יפגוש את הלוזונים. "נקווה שנעשה תוצאה טובה ומכובדת. נייצג את המועדון הזה בכבוד, נעשה הפרדה בין הליגה לגביע, כי ברור שזה הלחם שלנו".

 

מנכ"ל בני לוד, איסמעיל אזברגה, שיחכה למנצחת בין בית"ר למכבי חיפה, הגיב להגרלה: "זו הגרלה אכזרית, יהיה קשה להפתיע, סך הכל זה משחק כדורגל ונקווה שנעשה משהו טוב". מנכ"ל חיפה, איתמר צ'יזי'ק, הוסיף: "למרות שלא בטוח ששנעלה, הגענו כדי לכבד את ההתאחדות. בגביע כל הסיפורים הם סיפורים חדשים ואי אפשר להתלונן".

 

השתתפו בהכנת הידיעה: עדי סרדס ורותם גרוסמן

פורסם לראשונה 12.04.07, 18:04

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סואן חוגג את הגביע של סכנין לפני 3 שנים
סואן חוגג את הגביע של סכנין לפני 3 שנים
צילום: אלי אלגרט
מומלצים