שתף קטע נבחר
 

בלי טיפת גלוטן: עוגיות קוקוס וחמוציות עם שדרוגים

אורית שטרית, אופה המתמחה בעוגות ועוגיות לחולי צליאק ולחולי סוכרת, מגישה מתכון לעוגיות קוקוס וחמוציות: קלות להכנה, טעימות ומפנקות - ובלי טיפת גלוטן

עוגיות קוקוס וחמוציות מיובשות - נטולות גלוטן

מתכון של אורית שטרית, "אור וקינמון", טל' 054-5531706

 

המרכיבים (לכ-40 עוגיות):

לבצק:

11/2 כוסות (210 גרם) קמח נטול גלוטן של "מרמולייט" (להשיג ברשתות השיווק)

1/2 כוס (90 גרם) קמח תפוחי אדמה

1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון

2/3 כוס (150 גרם) סוכר

200 גרם חמאה, רכה

2 ביצים מס' 2

1 שקית אבקת אפיה נטולת גלוטן (של "אוזן")

תוספות:

1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר או לבן נטול גלוטן (של "כרמית")

1/2 כוס חמוציות מיובשות

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק או גס

תוספות אחרות אפשריות: צימוקים, פקאנים מסוכרים קצוצים

 

לעיטור: אבקת סוכר

 

כלים: מיקסר/מעבד מזון, חותכן עוגיות בקוטר של כ-5 ס"מ, נייר אפייה


(צילום: אסף מרדכי) 

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מכניסים את מרכיבי הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במשך 3-4 דקות עד ליצירת כדור בצק גמיש ונוח לשימוש.
  3. מוסיפים את התוספות הרצויות ולשים ידנית או מערבלים במיקסר, עד להִטמעות התוספות בבצק.
  4. מפזרים מעט קמח נטול גלוטן על משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1 ס"מ וקורצים 30 עיגולים בקוטר של כ 5 ס"מ.
  5. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור. אופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט בקצוות.
  6. מוציאים מן התנור ובוזקים אבקת סוכר.

 

צילומים: אסף מרדכי, לאתר שלו הקליקו כאן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפשר לגוון בתוספות
צילום: אסף מרדכי
מומלצים