בלי טיפת גלוטן: עוגיות קוקוס וחמוציות עם שדרוגים
אורית שטרית, אופה המתמחה בעוגות ועוגיות לחולי צליאק ולחולי סוכרת, מגישה מתכון לעוגיות קוקוס וחמוציות: קלות להכנה, טעימות ומפנקות - ובלי טיפת גלוטן
עוגיות קוקוס וחמוציות מיובשות - נטולות גלוטן
מתכון של אורית שטרית, "אור וקינמון", טל' 054-5531706
המרכיבים (לכ-40 עוגיות):
לבצק:
11/2 כוסות (210 גרם) קמח נטול גלוטן של "מרמולייט" (להשיג ברשתות השיווק)
1/2 כוס (90 גרם) קמח תפוחי אדמה
1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
2/3 כוס (150 גרם) סוכר
200 גרם חמאה, רכה
2 ביצים מס' 2
1 שקית אבקת אפיה נטולת גלוטן (של "אוזן")
תוספות:
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר או לבן נטול גלוטן (של "כרמית")
1/2 כוס חמוציות מיובשות
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק או גס
תוספות אחרות אפשריות: צימוקים, פקאנים מסוכרים קצוצים
לעיטור: אבקת סוכר
כלים: מיקסר/מעבד מזון, חותכן עוגיות בקוטר של כ-5 ס"מ, נייר אפייה
(צילום: אסף מרדכי)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מכניסים את מרכיבי הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במשך 3-4 דקות עד ליצירת כדור בצק גמיש ונוח לשימוש.
- מוסיפים את התוספות הרצויות ולשים ידנית או מערבלים במיקסר, עד להִטמעות התוספות בבצק.
- מפזרים מעט קמח נטול גלוטן על משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1 ס"מ וקורצים 30 עיגולים בקוטר של כ 5 ס"מ.
- מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור. אופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט בקצוות.
- מוציאים מן התנור ובוזקים אבקת סוכר.
צילומים: אסף מרדכי, לאתר שלו הקליקו כאן

אפשר לגוון בתוספות
צילום: אסף מרדכי
מומלצים