העובדים לוחצים לשדרג את פינת הקפה במשרד? 4 אפשרויות שיעשו לכם סדר
מהמטבחון המשותף של המשרד ועד לחדר המנכ"ל - כולנו שותים קפה במקום העבודה ומצפים מהמעסיק לספק לנו קפה כמו שאנחנו אוהבים. מהן האפשרויות העומדות כיום בפני המעסיק בכל הנוגע לקפה לעובדים בעסק קטן או בינוני? ומה העובדים שלכם מעדיפים?
אם תבקשו מהעובד הממוצע להגיד מה עוזר לו לשרוד את יום העבודה, התשובה שתקבלו תהיה ככל הנראה קפה. עמדת קפה היא אחד הדברים המקובלים ביותר שמעסיק יספק במקום העבודה, ו-90% מהמעסיקים בישראל אכן מספקים את השירות הבסיסי הזה לעובדים ולאורחים שלהם.
מסתבר שהדרך לליבם של העובדים עובר דרך הקפאין שאתם מציעים להם - במחקר שנעשה לאחרונה בבריטניה, 70% מהעובדים הצהירו שהבחירה של המעסיק לספק להם קפה איכותי במקום העבודה, גורמת להם להרגיש מוערכים יותר. קפה הוגדר בתור הפינוק השני בדירוג של העובדים, מיד לאחר כסאות ארגונומיים.
מהן האפשרויות העומדות בפני בעל עסק קטן או בינוני, שרוצה לספק לעובדים ולאורחים שלו חוויית קפה?
1. קפה בצנצנת (שחור או קפה נמס)
ברור שכן!
זו האופציה הכי פשוטה וישירה, וכמובן גם זולה. במשך שנים רבות הישראלים היו רגילים לקפה שחור ולאבקת קפה נמס, ומבחינת המעסיק הדבר מצריך בסך הכל מלאי של קפה, חלב במקרר וקומקום למים חמים.
אם החלטתם על קפה שחור ונמס במשרד, מומלץ להציע כמה סוגי חלב כדי לשמור על גיוון מסוים (1%, 3%, ואפילו חלב סויה), ולהשקיע בקפה נמס מגורען של מותג מוכר ואיכותי. הדבר האחרון שאתם רוצים הוא תלונות בקשר לקפה במשרד, שנחשב בתור שירות בסיסי בעולם העבודה של ימינו.
כן...אבל...
תרבות הקפה בישראל התפתחה בקצב מהיר בעשור האחרון, ויש סיכוי שהעובדים שלכם פשוט לא שותים ככה את הקפה שלהם יותר.
אם הם התרגלו לקפוצ'ינו מפנק, ולטעם עוצמתי של אספרסו, הם בוודאי יחפשו מידי בוקר את בית הקפה הקרוב למשרד, במקום להגיע לעמדת הקפה. כך גם תפסידו שעות עבודה יקרות של עובדים, וגם את אחד היתרונות המובהקים של פינת הקפה כמקום להחלפת רעיונות, פתרון בעיות ועוד. מתוך כלל העובדים שהשתתפו בסקר הבריטי על הטבות במקום העבודה, 41% אמרו כי היה להם רעיון יצירתי במהלך הפסקת הקפה שלהם, ו-36% מהם דיווחו על פתרון בעיה עסקית מסובכת על כוס קפה.
2. מכונת קפה ביתית + קפסולות
ברור שכן!
פתרון נוח שמציע קפסולות אספרסו ואפשרות להכין משקאות קפה במשרד, עם מכונה מאוד דומה למה שהעובדים מכירים מהבית.
כן...אבל....
הבעיה המרכזית של מכונת קפה ביתית היא שאף מכונה המיועדת לשימוש ביתי אינה בנויה להכנת עשרות כוסות קפה ביום. גם בעסק קטן הכולל 10 עובדים, המכונה צפויה להוציא כ-20 כוסות ביום, שהם הרבה מעבר לקצב המיועד שלה. הבלאי המואץ צפוי להביא לתקלות מהר מהצפוי, מה שהופך את התחזוקה ליקרה יותר ופחות משתלמת מהמתוכנן. בנוסף, קפסולות תוספות הרבה מקום, כך שאם המעסיק רוצה לשמור על מגוון של קפסולות בכל רגע נתון, הוא צריך לעקוב אחרי המלאי ולוודא מקום אחסון מספיק גדול.
3. מכונת קפה ייעודית לעסקים קטנים
ברור שכן!
מכונת קפה ייעודית לעסקים קטנים ובינוניים יכולה להיות פתרון נוח, משתלם ואיכותי. היתרונות המרכזיים של מכונות הקפה הייעודיות לעסקים הם עמידות גבוהה יותר ממכונה ביתית, והתאמה להכנה של עשרות ומאות כוסות קפה ביום.
העמידות של המכונות הייעודיות תורמת לתחזוקה מועטה יחסית, מה שמוביל לעלות משתלמת לטווח הרחוק. מכונה ייעודית שיודעת לעמוד בעשרות כוסות קפה ביום, תשרת את העובדים בצורה המהימנה ביותר ועם מינימום תקלות, מה שישפר את הפרודוקטיביות ואת המיקוד של העובדים במשימות שלהם.
בנוסף, מכונת קפה מקצועית, בעיצוב בולט וייחודי של מותג איכותי, מעבירה מסר ברור גם לעובדים, וגם ללקוחות שבאים לבקר אתכם במשרד לפני סגירת עוד עסקה מוצלחת...
כן...אבל....
מכונת קפה ייעודית של מותג איכותי מצריכה השקעה התחלתית מסוימת, וחשוב לקחת בחשבון גם את העלות של הקפסולות. לכן, יש לבחור היטב את המכונה לעסק שלכם ולהתאים את סוג המכונה לשימוש הצפוי, וזאת כדי לשלם את המחיר המשתלם ביותר. חשש נוסף הוא שהעובדים יצרכו יותר קפה מהרגיל, בעקבות נוכחות המכונה, אך כיום יש פתרונות המאפשרים שליטה בכמות הקפסולות היומית של המשרד. ולא פחות חשוב- כפי שעולה מהמחקר שנערך בבריטניה, עובדים מאושרים כשמציעים להם קפה איכותי - ועובד מאושר ומלא קפאין הוא עובד ערני ונמרץ יותר.
4. מכונה לטחינת אספרסו טרי
ברור שכן!
מכונה לטחינת אספרסו טרי היא אופציה קוסמת במיוחד עבור בעלי עסקים חובבי קפה משובח, שרוצים להציע לעובדים ולאורחים שלהם חוויית קפה איכותית וטרייה.
עבור העובדים, מדובר בעסקה לא רעה: אספרסו טרי בכל רגע של יום העבודה עם בונוס של ארומות נפלאות במשרד.
כן....אבל....
החיסרון המרכזי מצד העובדים הוא היעדר הגיוון -, למכונה לטחינת אספרסו קיים לרוב רק סוג אחד של פולים, ולא כל אחד אוהב את הקפה שלו חזק, חלש, חמוץ, מר כמו הפולים שנבחרו. בנוסף, אם הפולים שבמכונה לא נטחנים תוך 24 שעות, הטעם של הקפה מתחיל להיפגע. מבחינת המעסיק החיסרון המשמעותי ביותר הוא התחזוקה השוטפת שמצריכה מכונה שכזו: יש להקפיד להזמין פולים טריים כל הזמן, לשמור עליהם טריים, לנקות את המכונה אחרי כל שימוש, ובקיצור - הרבה טרחה.
וצים להתייעץ עם מומחי הקפה של נספרסו שיתאימו עבורכם את פתרון הקפה למשרד?