שתף קטע נבחר
 

העגבניה עם הכתר

המראה המלכותי, אשכול העגבניות הסימטרי, הפרי המרהיב באדום עז, הפרי המוצק לאורך זמן רב והטעם הנהדר

אם עגבניה היא מלכת הסלט, איקראם היא מלכת העגבניות. היא בולטת בכל נקודת מכירה ומושכת קונים בכל מקום.

מה הופך את האיקראם של זרעים גדרה-סינג'נטה, לעגבניה המועדפת על מגדלים, סוחרים ואנשי רשתות השיווק? זאת שמכונה לא פעם, ובצדק, "הרולס רויס של העגבניות".

 

 (צילום: יח"צ זרעים גדרה-סינג'נטה) (צילום: יח
(צילום: יח"צ זרעים גדרה-סינג'נטה)
ליגה משלה

כל חקלאי, ובעיקר מגדל עגבניות, יודע שאת התנהגות השוק קשה לצפות. פעם יש "הצפה" של עגבניות בשוק והמחיר יורד. בפעם אחרת יש דווקא מחסור והמחיר עולה. אבל אז גל של עגבניות מיובאות מטורקיה ומירדן שוב מוריד את המחיר.

 

אבל בכל מצב יש יוצא מהכלל. והיוצא מהכלל במקרה הזה היא עגבניית איקראם שנהנית ממעמד מיוחד ברשתות השיווק ובקרב הצרכנים, ובהתאם לכך פודה באופן קבוע מחיר גבוה משאר סוגי העגבניות.

 

זה לא שהיא לא מושפעת ממצב השוק, אבל בזכות הפופולריות שלה המחיר שהיא תקבל יהיה תמיד גבוה יותר. הביקוש היציב גורם למגדלי איקראם לראות בה מעין "תעודת ביטוח", שחשובה במיוחד כאשר קיים עודף היצע של עגבניות בשוק.

במיוחד אז הם אומרים, איקראם, כמי שנמצאת בראש הרשימה של הסוחרים ורשתות השיווק, תקבל תמיד עדיפות ראשונה, ורק אחר כך – כל השאר.

 


 (צילום: יח"צ זרעים גדרה-סינג'נטה) (צילום: יח
(צילום: יח"צ זרעים גדרה-סינג'נטה)

 

חקלאים שמחים, צרכנים מרוצים

אז מה יש בעגבניית איקרם שהפך אותה לעגבניה הנמכרת ביותר בישראל?

לא אחת אנו נתקלים במציאות מאכזבת בה העגבניות שקנינו רק לפני יומיים שלושה כבר החלו להירקב או לכל הפחות להתרכך. עגבניית איקראם נשארת טריה ומוצקה למשך 3 שבועות שלמים מרגע הקטיף ועד להגעה למטבח והיא מושלמת ונוחה לחיתוך ולהכנת סלט.

 

אחת הבעיות שמאפיינת זנים רבים של עגבניות באשכולות הוא זמן הבשלה ארוך בין העגבניה הראשונה לאחרונה. כך מתקבל אשכול לא אחיד ברמת ההבשלה עם עגבניות בשלות מדי, לצד עגבניות שרק התחילו את שבירת הצבע. לעגבניית איקראם לעומת זאת, נדרשים ימים ספורים בלבד להבשלת כל העגבניות על האשכול. תוסיפו את הסידור המושלם של העגבניות על גבי האשכול – אחת בכל צד - וקיבלתם אשכול מרהיב, בעל מראה סימטרי ואחיד, בצבע יפהפה של אדום עז.

 

לאיקראם יש יכולת מופלאה להישאר מספר ימים על השיח, גם לאחר הבשלת האשכול, ללא ירידה במוצקות הפרי. תכונה זו מספקת למגדלים גמישות נדירה מבחינה תפעולית. כך, בתקופות של עומס במשק או מחסור בעובדים, ניתן לדחות את הקטיף בשבוע ואפילו בשבועיים מבלי שייגרם לפרי כל נזק. בהיבט הכלכלי, יכולת ההשתמרות של איקראם באה לידי יתרון כשהמחיר בשוק יורד בגלל עודף עגבניות. במצב כזה ניתן לחכות מספר ימים עד שהשוק יתרוקן, המחיר ישוב ויעלה, ורק אז לשוב ולקטוף.

 

אז בפעם הבאה שאתם בסופר, חפשו עגבניה בגודל של כדור טניס, אדומה ומוצקה, עם עלי גביע בצורת כתר ותדעו שמצאתם את המלכה, מצאתם את האיקראם.

 

לפרטים נוספים על עגבניית איקראם היכנסו לאתר זרעים גדרה-סינג'נטה וצרו קשר עם האגרונומים של החברה.

 

 (צילום: יח"צ זרעים גדרה-סינג'נטה) (צילום: יח
(צילום: יח"צ זרעים גדרה-סינג'נטה)
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ זרעים גדרה-סינג'נטה
איקראם - זרעים גדרה-סינג'נטה
צילום: יח"צ זרעים גדרה-סינג'נטה
מומלצים