שתף קטע נבחר
 

השף האישי שלכם

מפתיעים את המשפחה והחברים עם ארוחת שף פרטית בבית

תוך סצנת האוכל הישראלית ההולכת ומתעצמת, צוברת תאוצה בשנים האחרונות מגמה חדשה – הכנת ארוחות שף פרטיות בבית. כי למה לערוך את הקניות, לסחוב את המוצרים, ללכלך את הכלים ואת המטבח ולהוציא במקרה הטוב ארוחה סבירה, כשאפשר לייבא אל המטבח שלכם שף אמיתי שעושה את כל העבודה – והרבה יותר!

 

ההבדל, כמובן, אינו רק באיכות ובמקוריות המנות, אלא גם, ואולי בעיקר, בכל מה שנלווה לארוחה – חגיגת הטעמים, הצבעים, היינות, המוסיקה, האירוח, ההגשה וגם השיחות על האוכל. בקיצור, לא מדובר בעוד ארוחה, אלא באירוע טוטאלי שכובש את כל החושים ויוצר חוויית אירוח שונה לחלוטין, שתשאיר את המשפחה והחברים עם זיכרונות מזילי ריר זמן רב אחריה. כי בעצם, ארוחת שף פרטית היא מופע לכל דבר, כפי שמספר אחד המובילים של טרנד זה בישראל, השף אלדר חבר, המכונה "אלדראס".

 

 השף אלדר חבר (צילום: יח"צ)
השף אלדר חבר(צילום: יח"צ)

 

השילוב שבין אהבת האוכל ואהבת האדם הוביל אותו לאחר סיום לימודי הקולינריה לבשל עבור חבריו, ומה שהחל כתחביב הפך להתמחות. במקביל הוא למד כל מה שניתן על היינות והיקבים המקומיים, וכיצד להתאים אותם לתפריט מגוון. וכך התגבשה לה חוויית האירוח של שף פרטי אצלו בבית ביבנה ובהמשך גם בבתיהם של אחרים.

 

"כשמדברים על אירוח", מסביר אלדר, "יש לחשוב על כל הגורמים הדרושים כדי ליצור את החוויה החזקה ביותר עבור האורח, החל מקבלת הפנים, התאמת האווירה לאופי הלקוח, בחירת תפריט הארוחה והתאמת היין עבור המנות השונות. כשמזמינים אותי לבשל אצלכם בבית כל האווירה משתנה – המטבח שהכרתם הופך בן־רגע למטבח פס עבודה מרשים ומאובזר של מסעדת שף, עם צלחות ההגשה הצבעוניות והמיוחדות שלי, וחומרי הגלם הטריים הנפרסים למול עיני האורחים בהתאם לאזורי העבודה השונים. אני נוהג לפתוח את הערב באווירה קלילה עם מוסיקה טובה וכוס יין, וממשיך בחגיגת חושים כשהאורחים מקבלים הסבר על המנות המוגשות. פיתחתי את החוש העיצובי שלי, שמתחיל בכלי ההגשה ומסתיים במנות עצמן, כך שכל אורח חווה עיצוב אחר, המשתנה תמיד בהתאם לתפריטי הארוחות".

 

  (צילום: יח
טרטר ים תיכוני – לברק, תערובת שמנים, צ'ילי וחלפיניו, לאבנה בזיליקום(צילום: יח"צ)

  (צילום: יח
פילה בורי צלוי על הפלנצ'ה עם קרם תירס(צילום: יח"צ)

 

חובבי היין שביניכם ודאי ייהנו מסדנאות היינות שאלדראס מעביר בארוחות שלו - "משום שחשוב לי לחשוף את האורחים שלי לתרבות היין המדהימה שיש בארץ". היין מעצים את טעמי האוכל, כשאלדר לוקח את אורחיו לסיור קולינרי במחוזות המטבח הצרפתי והים־תיכוני, בדגש על תחומי ההתמחות שלו – בשר ודגים. ברפרטואר שלו תמצאו מנות כמו טרטר פילה בקר, סלט אנדיב וכבד אווז, פילה בקר מדמם עם קרם גרטן תפוחי־אדמה, סשימי ים־תיכוני, שווארמה דג ים עם קרם לאבנה, קרפצ'יו זוקיני צרוב ודגי ים, ברוסקטה כבד אווז וקונפיטורת תאנים מקורמלות, מעורב שקדי עגל ופילה בקר על חצילים קלויים וקרם עמבה, ועוד ועוד.

 

אז בפעם הבאה שאתם חושבים להכין ארוחה רומנטית, ארוחת יום הולדת, יום נישואים, מסיבת רווקים/ות, ארוחה עסקית או אירועי חברה, ואולי סתם ארוחת שבת או חג – זכרו כי יש דרך להפוך אותה למשהו מסעיר באמת. אגב, אלדר מגיע עם כל הציוד שלו, כולל הכלים הצבעוניים המקנים לאירוע מראה וטעם שונים לגמרי.

 

לפרטים והזמנות: 050-7293930,

אתר האינטרנט: www.eldaras.com

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים