שתף קטע נבחר
 

בשביל מנה מנצחת, צריך להתאים את הסיר הנכון. כך תבטיחו ארוחת חג מוצלחת

אחרי שבחרתם מתכונים לארוחת החג וקניתם מרכיבים טריים ואיכותיים, הגיע הזמן לבחור את הסיר המתאים לכל מתכון. הסירים המתקדמים של ימינו מספקים איכות בישול מעולה ומותאמת למגוון סוגי מתכונים, והעיצוב המודרני מאפשר הגשה למרכז השולחן - עם הסיר עצמו. איך תתאימו את המתכון הנבחר לסיר המובחר?

כל בשלן ובשלנית יגידו לכם: הסיר הוא חלק קריטי מהמתכון, והוא משפיע על הטעם, על משך הבישול ועל אופן הגשת המנה. לכן, חלק חשוב מאוד מהבישולים לקראת החג הקרוב, הוא התאמת סיר לכל מתכון. מהם הפרמטרים המרכזיים של הסירים, אשר משפיעים על המנה כולה? ומהם המתכונים המרעננים לחג, הכוללים שילוב מושלם בין מתכון לסיר?

 

השיקולים הכי חשובים בבחירת הסיר המושלם למנה שלכם

משך הבישול וכמות האוכל - סוג הסיר מכתיב את משך הבישול. אם ניקח אורז בתור דוגמה קלאסית, משך הבישול ישתנה מסיר לסיר, בהתאם לעובי, לגודל ולהרכב החומרים של הסיר. סיר נירוסטה מצריך משך בישול אחר מסיר יציקה, למשל. בהתאם, גם כמות האוכל במנה משנה את הבחירה בסיר: אם תעמיסו יותר מידי מרכיבים לסיר שלא מפזר את החום בצורה שווה, תקבלו חלקים לא מבושלים, ותפגעו בטעם של המנה.

אופן הגשה - חשוב לדעת מראש האם אתם מעוניינים להגיש את הסיר למרכז השולחן או להעביר לצלחת הגשה. אם בחרתם להגיש למרכז השולחן, כדאי לבחור בסיר מעוצב ו"חתיך", שישתלב בשולחן הערוך.

סולתם (צילום: גל בן-זאב)
סולתם(צילום: גל בן-זאב)

צריכים לטגן? אם התבשיל שלכם דורש שלב התחלתי של טיגון, כדאי לבחור בסיר יציקה עם ציפוי Non Stick איכותי - סיר בעל ציפוי שלא דורש הרבה שמן ומונע הידבקות של מזון לדפנות, מה שיקל עליכם בשלב הניקוי.

 

צריכים להכניס לתנור? אם המתכון שלכם כולל שלב של הכנה בתנור, חובה לוודא שהסיר שבחרתם מתאים לשימוש בתנור. חלק מהסירים כוללים חובקי ידיות מסיליקון, מה שמאפשר לכם להשתמש בהם כאשר הסיר על הכיריים, ולהוריד אותם עם הכניסה לתנור.

 

לקראת ארוחות החג ובחירת המנות, אספנו מספר מתכונים מקוריים ומרעננים, יחד עם הסירים המתאימים להם:

 

המתכון: דגים עטופים בעלי גפן

הסיר: רחב, נמוך ובעל פיזור חום אחיד

עלי גפן הם פתרון מופלא לפסח, במקום להשתמש בבצק. דג הלברק במתכון זה זוכה לעיטוף מפנק של עלי גפן ולמילוי של פסטו עלי גפן. המתכון כולל גם שעועית ירוקה, לימון, צ'ילי ושיני שום לשדרוג הטעמים, ובפסטו תמצאו שוב שום, עלי גפן, בצל ופטרוזיליה.

סולתם (צילום: גל בן-זאב)
סולתם(צילום: גל בן-זאב)

הסיר המתאים ביותר למנה הוא סוטאז', סיר רחב ונמוך, על מנת שכל פני השטח של הדג יגעו בתחתית הסיר. בנוסף, על מנת שכל חלקי הדג יהיו מבושלים, בחרנו סיר מסדרת TRIO של סולתם, הכולל שלוש שכבות בכל דפנות הסיר ולא רק בתחתית הסיר, כמו בשאר סירי הנירוסטה - מה שמאפשר פיזור חום אחיד. בנוסף, ניתן להכניס את הסיר לחימום וצריבה נוספת בתנור. סדרת TRIO מציעה גם עיצוב נאה, שאפשר להגיש בגאווה למרכז השולחן.

 

למתכון דגים עטופים בעלי גפן עם סדרת TRIO סוטאז' >>

 

המתכון: קישואים במילוי אורז, עגבניות ולימון

הסיר: סוטז', ללא מגבלת חום

ממולאים הם מנה שרושמת הצלחה אצל כל האורחים. גרסת הממולאים המועדפת עלינו בנויה מקישואים קטנים, כאלו שנוח וכיף לאכול, עם אורז, עגבניות ולימון שנותן חמיצות מרעננת בכל ביס.

עוד מרכיבים שנותנים את הטעם הם שיני שום, פלפל צ'ילי אדום, טימין, מרווה ואורגנו. במילוי תמצאו בצל, שיני שום, אורז, עדשים שחורות ותבלינים.

סולתם (צילום: גל בן-זאב)
(צילום: גל בן-זאב)

למתכון הקישואים בחרנו סיר סוטאז' (רחב ונמוך), כדי לאפשר סידור נוח ויפה של כל הקישואים. סירי היציקה מסדרת MINERAL STONE של סולתם, אותם בחרנו למתכון, מאפשרים פיזור חום אחיד כדי שלא יישארו חלקי אורז לא מוכנים בתוך הממולאים. אפשר גם להכניס אותו לתנור ללא מגבלות חום, וכך להמשיך את ה"בישול" גם בתנור.

 

העיצוב היפה של הסירים מאפשר להגיש אותו למרכז השולחן, מה שמונע מהאוכל להתקרר, שומר על הטעם הייחודי שלו, וחוסך בכמות הכלים. עוד חיסכון של זמן בשלב הניקוי מגיע מציפוי ה-Non Stick האיכותי, אשר מפחית את ההידבקות לדפנות.

 

למתכון המלא של קישואים במילוי אורז, עגבניות ולימון עם סדרת MINERAL STONE סוטאז' >>

 

המתכון: פריטטת אביב

הסיר: שומר על עסיסיות ללא פשרות

אחת המנות האהובות על כל בני המשפחה בפסח, היא הפריטטה. הפריטטה שלנו כוללת אספרגוס, זוקיני, תרד, בצל ירוק וזעתר, כדי להכניס רעננות ירוקה ובריאה לארוחה.

 

 

סולתם (צילום: גל בן-זאב)
סולתם(צילום: גל בן-זאב)

אם אתם רגילים להכין מנה כזו במחבת, כדאי לשקול שימוש בסיר, אשר מגיע עם מכסה השומר על האדים והחום בפנים ומונע התייבשות.

 

הסיר שנבחר להכנת הפריטטה הוא סיר מסדרת POTTERY של סולתם, משום שניתן להכניס אותו לתנור, והוא כולל פטנט ייחודי במכסה, השומר על עסיסיות המנה, כדי שהפריטטה לא תתייבש ותישאר עסיסית וטעימה. ציפוי ה-Non Stick יחסוך זמן בשלב שטיפת הכלים.

 

הסירים מסדרת POTTERY ניתנים להגשה ישירות לשולחן, בעקבות העיצוב המודרני והמוקפד. כך תוכלו להביא את הפריטטה הלוהטת ישירות לצלחות של בני המשפחה הרעבים והמרוצים.

 

למתכון המלא של פריטטת אביב עם סדרת POTTERY >>

 

הסירים האיכותיים של סולתם מלווים את המטבח הישראלי כבר עשרות שנים, וגם בחג הקרוב - זה לא פסח בלי סולתם. סדרות הסירים החדשניות של סולתם מבטיחות בישול איכותי ומותאם למנה, עיצוב מרשים וחוויה במטבח.

 

לרשימת המתכונים המלאה ולמגוון הסדרות המובילות של סולתם, היכנסו>>

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים