סופלה נחשב למאכל מפחיד - כזה שרק שפים יודעים להכין, אבל למעשה כל אחד יכול להכין לו בבית קינוח שכולו שוקולד חם. רוצים לפנק את החצי השני שלכם בוולנטיין מחר? השף עומר מילר מסביר איך עושים סופלה בכמה פעולות פשוטות.
בפרקים הקודמים:
המצרכים:
200 גר' שוקולד מריר (עדיף 80 אחוז מוצקי קקאו)
170 גר' חמאה
5 ביצים
קמצוץ מלח
1 כדור שוקולד או קוביית שוקולד מעניינת
אופן ההכנה:
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד יחד עם החמאה, עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
- מקציפים את הביצים במטרפה, ומוסיפים מעט מלח.
- מוסיפים את השוקולד לתוך הביצים ומערבבים בתנועות קיפול.
- יוצקים את התערובת לתוך כלים אישיים, וממלאים אותם כמעט עד הסוך (משאירים מקום לסופלה לתפוח).
- מטביעים בתוך כל כלי כדור שוקולד או קוביית שוקולד.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, במשך 8-12 דקות. אין לפתוח את התנור בזמן האפייה.
- להגשה: אבקת סוכר, גלידת וניל, תותים - לבחירתכם.