2 צפייה בגלריה
צוות רפואי קורונה בית חולים מאיר כפר סבא
צוות רפואי קורונה בית חולים מאיר כפר סבא
ארכיון
(צילום: AFP)
מדו"ח שבועי שהגיש משרד הבריאות לוועדת החוץ והביטחון עולה כי מ-1 ביולי ועד היום התבקשו כ-978 אלף אנשים להיכנס לבידוד. בשבוע האחרון נכנסו לבידוד 164,655 איש. מספר המבודדים הגבוה בישראל ביחס למדינות אחרות מוסבר בעובדה שישראל היא המדינה היחידה שעושה שימוש בכלי דוגמת זה של השב"כ לאיתור מגעים של חולי קורונה עם אחרים.
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ צבי האוזר, פנה השבוע לראש הממשלה, משרד הביטחון וקבינט הקורונה, על מנת לבחון אפשרות לקצר את ימי הבידוד ביומיים לאחר בדיקה שתיערך ביום התשיעי לבידוד, ובהינתן שתוצאתה שלילית. כמו כן, דרש יו"ר הועדה לבחון את מדיניות קיצור ימי הבידוד במדינות אחרות כמו שווייץ, אוסטריה וצ'כיה, שנוהגות להכניס אזרחים שבאו במגע עם חולה מאומת לכ-10 ימי בידוד בלבד.
2 צפייה בגלריה
בדיקת קורונה מתחם היבדק וסע מד"א מזרח ירושלים
בדיקת קורונה מתחם היבדק וסע מד"א מזרח ירושלים
בדיקת קורונה. ארכיון
(צילום: AFP)
קיצור ימי הבידוד ביומיים יחסוך לפי ההערכות כ-150 מיליון שקלים בחודש וכשני מיליארד שקלים בשנה. ועדת החוץ והביטחון אישרה את המשך השימוש באיכוני שב"כ לעשרה ימים בלבד במקום 21 יום, "לאור העובדה שנתונים מהותיים בנושא לא הוצגו בפני הממשלה".
"ישראל חייבת לעדכן את מדיניות הבידודים וזאת כחלק מההיערכות ליציאה מהסגר הצפוי", אמר ח"כ האוזר. "המשך בידוד ל-14 יום פוגע באמון הציבור ובכלכלה הישראלית. אי אפשר להמשיך ולהכניס אלפי אנשים לבידוד מדי יום מבלי לגבש מדיניות כוללת בעניין".