האורות מתעמעמים, הווילון עולה – והמוזיקה מתחילה: כל הסימנים של חיים נורמליים חזרו לבית האופרה ליסאו בברצלונה, אבל יש הבדל קטן – המושבים מלאים בכ-2,300 עציצים.
אחרי חודשים של דממה, בית האופרה השוכן במרכז העיר החליט השבוע לפתוח מחדש את שעריו במופע ייחודי – סמל למה שעבר על העולם במהלך סגר הקורונה, כשהטבע שב ונטל לעצמו את המרחבים מידיהם של בני האדם.
2,290 צמחים, בהם עצי פיקוס ודקל, הונחו בשורות שמול הבמה ובתאי הצפייה הגבוהים, שקועים בכיסאות האדומים ו"מאזינים" לנגינת הנגנים על הבמה, שהייתה ריקה מאז אמצע חודש מרץ.
את הרעיון לקונצרט הגה האומן אאוחניו אמפודיה במהלך הסגר, כשחיי העיר הסואנת הושתקו לפתע. באותם ימים אפשר היה פתאום לשמוע הרבה יותר בבירור את ציוץ הציפורים, והצמחים סביב ביתו צמחו במהירות רבה יותר. הרעיון שלו היה לגרום לאנשים להרהר ביחסים שלהם עם הטבע.
הקונצרט, שנערך השבוע, הועבר בשידור חי באתר האינטרנט של בית האופרה, כדי שמי שירצו יוכלו להשמיע את היצירות לצמחים שלהם עצמם בבית. "אנחנו לא חיים באותו עולם כמו לפני 90 יום", אומר אמפודיה, "אני חושב שהצמחים האלה יודעים איכשהו בתוך-תוכם שהם היו בקונצרט הזה".
אחרי הקונצרט נתרמו כל הצמחים לעובדים בתחום הרפואה שנלחמו בחזית נגד נגיף הקורונה.
עלייה של 90% באריזונה
בתוך כך נמשך המאבק בנגיף עצמו. לפי בדיקה של סוכנות הידיעות רויטרס, בשבוע שהסתיים ב-21 ביוני חלה עלייה של 25% במספר הנדבקים החדשים שהתגלו בארה"ב בהשוואה לשבוע שלפני כן, ושיעור שיא של נדבקים חדשים נרשם באריזונה, בפלורידה ובטקסס, המסתמנות כמוקדים של התפרצות חמורה.
בסך הכול דיווחו 25 ממדינות ארה"ב על יותר נדבקים חדשים בשבוע שעבר מאשר בשבוע שלפניו, בכלל זה 10 מדינות שבהן הייתה עלייה של יותר מ-50%. טקסס דיווחה על 24 אלף נדבקים חדשים (עלייה של 84%), פלורידה על כמעט 22 אלף (87%) ואריזונה על 17 אלף (90%).
בכל שלוש המדינות טענו המושלים כי העלייה במספר הנדבקים שמתגלים נובעת מעלייה במספר הבדיקות שנערכות ומכך שתושבים צעירים אינם מצייתים להוראות הריחוק החברתי. מנגד יש מומחי בריאות שמתחו ביקורת על המדינות הללו, בטענה שהן הסירו את רוב הגבלות הקורונה מהר מדי ומבלי לעשות את ההתאמות הנדרשות, למשל חיוב בעטיית מסכה.
ניגריה: 300 ננעלו במפעל לכל ימי הסגר
האמריקנים מן השורה אינם היחידים שאינם מקפידים על ההוראות, וגם מנהיגים ברחבי העולם נתפסים שוב ושוב בקלקלתם. אחרי שהשבוע נודע כי נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי ישלם בעצמו קנס שהוטל על בית קפה שבו ישב בזמן הסגר, מדווחת התקשורת בבולגריה כי ראש הממשלה הבולגרי בויקו בוריסוב נקנס ב-300 לב (174 דולר) משום שבמהלך ביקור בכנסייה השבוע הפר את ההנחיה לעטות מסכה. גם עיתונאים וצלמים שליוו את בוריסוב לכנסייה ולא עטו מסכה ייקנסו.
בקרואטיה ראש הממשלה אנדריי פלנקוביץ' הודיע כי אין בכוונתו להיכנס לבידוד, אף שקיים מפגש קצר עם טניסאי העל הסרבי נובאק ג'וקוביץ', שאתמול נודע כי נדבק בנגיף הקורונה במהלך טורניר ראווה שאותו ארגן. הרשויות בקרואטיה הודיעו כי פלנקוביץ' אינו חייב בבידוד משום שנחשף לג'וקוביץ' רק לזמן קצר ולא בא במגע קרוב איתו, ולכן הסכנה שנשקפה לו קטנה.
בבדיקה שנערכה לו שלשום, לפני שנודע כי ג'וקוביץ' נדבק, נמצא שפלנקוביץ' איננו נשא של הנגיף, אבל פוליטיקאים באופוזיציה הגבירו את קריאותיהם להכניסו לבידוד אחרי שג'וקוביץ', שאיתו נפגש פלנקוביץ' קצרות, הודיע כי הוא נשא של הנגיף.
בניגריה הודיעה המשטרה כי חילצה 300 בני אדם שננעלו במפעל לעיבוד אורז ואולצו לעבוד במהלך סגר הקורונה. מדובר בכ-300 גברים, ולא הותר להם לצאת מהמפעל בעיר קאנו, שבצפון ניגריה, מאז אמצע חודש מרץ. הובטחה להם תוספת של 13 דולר בחודש כל אחד, ומי שלא הסכים לתנאים – ספג איומים בפיטורים. חמישה מנהלים במפעל, שבבעלות הודית, נעצרו.
הודו רביעית בעולם בנדבקים
בהודו מדווחים שמטופל שאושפז בבית חולים בעקבות חשד שנדבק בקורונה מת אחרי שמשפחתו ניתקה בטעות את מכשיר ההנשמה שלו כדי שתוכל להדליק את המזגן הנייד שהביאה איתה. המשפחה הביאה את המזגן משום שמערכת המיזוג בבית החולים כובתה מחשש שתקל את התפשטות הנגיף, והטמפרטורה בבית החולים עלתה ל-41 מעלות.
לפי הדיווחים ההודיים, האירוע התרחש בשבוע שעבר בבית חולים במדינת המחוז רג'סטאן שבצפון הודו. מכונת ההנשמה המשיכה לפעול עוד כ-30 דקות בעזרת סוללה, אך אז חדלה מלהנשים את החולה. כשהגיעו תוצאות הבדיקה התברר שלא נדבק בנגיף.
הודו מדורגת במקום הרביעי בעולם במספר הנדבקים המאומתים – 456,552. מספרם הרשמי של המתים מהנגיף בהודו עומד על 14,483.