נציגי הממשלה, עיריית ירושלים וועד סוחרי שוק מחנה יהודה הגיעו הבוקר (ג') לסיכומים על מתווה להפעלת השוק בתקופת הסגר. הדוכנים והחנויות למכירת מזון ימשיכו לפעול כרגיל, המסעדות והברים יהיו סגורים, למעט משלוחים.
בסביבת פרויקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו, הבהירו שעסקים לממכר מזון בשווקים יישארו פתוחים, גם שוק העסקים לממכר מזון בשוק הכרמל צפוי לפעול במתכונת דומה. עם זאת, התקנות הסופיות בעניין זה כפופות באישור הממשלה והכנסת, ככל הנראה ביממה הקרובה.
בסגר הקודם שוק מחנה יהודה הושבת במשך יותר מ-40 יום, בזמן שהמכולות והסופרמרקטים היו פתוחים לאורך תקופת הסגר. הדבר עורר כעס בקרב הסוחרים על האפליה בינם ובין חנויות רגילות, ואלה אף פתחו במחאה בשוק.
יושבת ראש ועד סוחרי שוק מחנה יהודה, טלי פרידמן בירכה על ההחלטה שלפיה בסגר הנוסף יישארו הדוכנים פתוחים. לדבריה מדובר ב"החלטה נכונה ומתבקשת. דרישתנו להמשיך לפעול הייתה מוצדקת ולא היינו מקבלים מצב של סגירה שנייה".
בריאיון לאולפן ynet היא הזכירה את ה"אפליה" לדבריה בסגר הראשון ואמרה: "זה היה שערורייתי לגמרי. אין שום סיבה מוצדקת לכך, בן אדם יכול להגיע למתווה בטוח אל שוק מחנה יהודה או שאר השווקים בארץ שנמצאים באוויר הפתוח לערוך קניות ולחזור לביתו".
פרידמן ציינה כי בתקופת הסגר הם צופים שתהיה ירידה בכמות המגיעים לשוק. "אנו לא מצפים לראות המוני אנשים בתקופה הזאת אבל אנו מצפים לראות את הקונים הנאמנים שלנו מגיעים אל השוק ועושים את הקניות לכבוד החג וחגי תשרי בשווקים בארץ".
סגירה בחגים, כך היא טוענת, הייתה מוביל ל"קריסה טוטאלית". "הסוחרים חיכו בדריכות לתקופת החגים על מנת להשיב מעט כסף לכיסם, שיפחית מההפסדים הכספיים האדירים שצברו החל מפרוץ הנגיף. השוק הוא המקום הבטוח ביותר לקניות ואני קוראת לכולם להגיע אלינו כדי לקנות סחורה טרייה וטעימה וכדי לסייע לסוחרים שחווים תקופה קשה".
איציק שמעון, בעל דוכן פירות וירקות בשוק, אמר גם הוא בריאיון ל-ynet כי "אם הסופרים נשארו פתוחים קל וחומר שהשוק יהיה פתוח, תראו את המרחב. בסופרים אחד נצמד לישבן של השני". הוא אף טען: "כל ההדבקות של הגל השני היו בסופרים".
לדבריו, "זה לא העניין של פרנסה או משהו, למה שפה, באוויר הפתוח, יהיה סגור ושם פתוח. אם היו אומרים לי לסגור פשוט לא הייתי סוגר. אם הסופרים היו סוגרים הייתי סוגר".