יום בהיר אחד, אי שם בחודש מרץ 2020, החיים של כולנו השתנו. תוך זמן קצר התרגלנו למציאות חדשה של סגרים, עבודה מהבית ולמידה מרחוק.
השינוי המהיר יצר קושי ואתגרים רבים בעיקר בקרב אנשי חינוך, תלמידים והורים. עם זאת בוגרי האקדמית גורדון לחינוך, אשר הוכשרו להוראה המותאמת למאה ה־21, הגיעו לתקופה זו עם כלים ומיומנויות פורצי דרך להוראה חדשנית וטכנולוגית, כזו המעודדת סקרנות ו"ברק בעיניים" גם כאשר מדובר בלמידה מרחוק.
3 צפייה בגלריה
  d חינם ככלי עבודה לכל סטודנט לתואר ראשון
  d חינם ככלי עבודה לכל סטודנט לתואר ראשון
ipad חינם ככלי עבודה לכל סטודנט לתואר ראשון
(צילום: סטודיו בעמק)
החדשנות היא נר לרגליה של המכללה. בוגריה משמשים במהלך העשורים האחרונים שגרירים מחוללי שינוי בבתי הספר. כל סטודנט לתואר ראשון מקבל עם תחילת לימודיו אייפד חינם ככלי עבודה ומשתתף בקורסים המכשירים אותו לשלב פדגוגיה חדשנית. מרחבי הלמידה הטכנולוגיים השונים מעוררי השראה וכוללים, בין השאר, מרחב אימרסיבי (למידה אופפת) המערב את כל החושים, חדר בריחה, ניידת טכנולוגית שמביאה את החדשנות לתוך בתי הספר, כיתת עתיד המעודדת סקרנות ומסדרון חדשנות הכולל עמדות התנסות מגוונות. למידה בסביבה עתירת טכנולוגיה תעודד את הסטודנטים להטמיע חדשנות בתוך מערכת החינוך בבואם להיות המורים והגננות של המחר.
המכללה אינה שוקטת על שמריה. במהלך השנה האחרונה הושלמה בנייתה של "קומת החדשנות הפדגוגית", ובה מספר מרחבים נוספים המאפשרים למידה פעילה וגמישות בהוראה הן בהיבט הפיזי והן בהיבט הפדגוגי. בהיבט הפיזי - הלומד יכול לחקור וללמוד בכל דרך שימצא לנכון - בעזרת מחשב, כלים טכנולוגיים מתקדמים ואפילו בעת דיווש על אופניים. בהיבט הפדגוגי - לרשות הסטודנטים עומדים כלים חדשניים וחווייתיים, שאותם יוכלו להטמיע בעתיד במערכת החינוך. למשל, שימוש במציאות מדומה מאפשר המחשה רב־חושית והבנה מעמיקה של תופעות שונות. הלומדים בסביבה החדשנית שואלים שאלות, חוקרים, יוצרים תוצרים ומשתפים את חבריהם, בעוד המורה מעודד חקר וסקרנות.
3 צפייה בגלריה
האקדמית גורדון
האקדמית גורדון
האקדמית גורדון
(צילום: Matter)
הכלים הטכנולוגיים והשיטות המתקדמות עמדו לרשות הסטודנטים ובוגרי המכללה גם ובעיקר בעת המעבר ללמידה מרחוק. הם אפשרו להם לקדם הוראה מגוונת, שאינה מתבססת על הזום לבדו. גם צוותי חינוך בעשרות בתי ספר עברו לאחרונה הכשרה מטעם המכללה, מתוך מטרה לסייע להם להתמודד עם המשבר בצורה המיטבית. האתגר הלאומי הפך להזדמנות ממשית, שבמסגרתה כולם נוכחו לדעת עד כמה הטכנולוגיה והפדגוגיה החדשנית משמעותיות עבור מערכת החינוך. לאחרונה הושלמה במכללה גם הקמתו של אולפן צילום חדש ומקצועי, המאפשר לצלם כנסים והרצאות ברמה הגבוהה ביותר, יתרון משמעותי עבור הסטודנטים בעיקר בעת למידה מרחוק.
"האקדמית גורדון מובילה בתחום החדשנות הטכנו־פדגוגית", מסבירה לימור הררי, ראש המרכז לחדשנות וטכנולוגיה בהוראה. "אנחנו חושפים סטודנטים, מנהלים ומורים לפדגוגיה חדשנית בהוראה ומכשירים אותם ליישם ולשלב מגוון רחב מאוד של טכנולוגיות, כדי שיוכלו לאמץ שיטות הוראה ולמידה אלו בבתי־הספר כחלק בלתי נפרד מהעשייה החינוכית. מערכת החינוך כמהה למורים טובים, מנהיגי חינוך, שהוכשרו להוראה חדשנית. סטודנטים רבים שסיימו ללמוד אצלנו, נחטפו אל תוך מערכת החינוך והפכו מיד למדריכים ולרכזי טכנולוגיה".

ומה אומרים הסטודנטים?

האקדמית גורדון הוצבה במקום הראשון בסקר שביעות רצון סטודנטים לשנת 2020 של התאחדות הסטודנטים הארצית מבין כל המכללות בישראל בכלל ולהכשרת מורים בפרט. יצוין כי זו פעם שנייה במהלך חמש השנים האחרונות שהמכללה מדורגת במקום הראשון בקרב מכללות להכשרת מורים.
3 צפייה בגלריה
מרחבי למידה חדשים
מרחבי למידה חדשים
מרחבי למידה חדשים
(צילום: Matter)
האקדמית גורדון לחינוך נוסדה בשנת 1953 מתוך חזון להכשיר מורים, מחנכים ומנהיגים מובילי חידושים בהוראה ובחינוך, שמגלים מעורבות בקהילה. במהלך השנים הצמיחה המכללה מתוכה עשרות אלפי מורים ומנהיגים, שלמדו במסלולים שונים, בהם מגוון תוכניות לתואר ראשון, תואר שני, הסבת אקדמאים להוראה, מכינה קדם אקדמית ולימודי המשך.
התארים האקדמיים של המכללה - שבה מלמדים 220 מרצים מובילים בתחומם, רובם בעלי תואר ד"ר - מוכרים במועצה להשכלה גבוהה. מוסדות החינוך מכירים בהישגי המכללה, והדבר בא לידי ביטוי באחוז העסקה גבוה במיוחד במערכת החינוך – מעל 90% מהבוגרים מועסקים כאנשי חינוך גם בתקופת הקורונה. 
בימים אלו מתקיים שבוע פתוח ONLINE במתכונת של "אחד על אחד": שיחות ייעוץ, פגישות עם ראשי חוגים, סיור וירטואלי והטבה ייחודית על סך 800 שקל. לפרטים והרשמה חייגו 5033* או בקרו באתר www.gordon.ac.il