ראש ממשלת מרוקו סעד א-דין אל-עותמאני דחה אמש (ראשון) את האפשרות לכינון יחסים עם ישראל בהמשך להסכם המתגבש עם איחוד האמירויות. לדבריו,"אנו מסרבים לכל נורמליזציה עם הישות הציונית, זה יעודד הפרה של זכויות העם הפלסטיני".
את הדברים אמר אל-עותמאני לקראת ביקורו במדינה של ג'ארד קושנר, יועצו וחתנו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, בחודש הבא. במסגרת סבב ביקורים שיערוך קושנר, יבקר היועץ גם בישראל, בחריין ועומאן.
הידידות הישראלית-מרוקאית החלה בסוף שנות ה-50. באותן שנים הגורם המאחד היה שיתוף פעולה ביטחוני נגד נשיא מצרים דאז, גמאל עבד אל-נאצר, ונגד הפאן-ערביות. בשנות ה-70 המשיכו היחסים להתפתח בעקבות התיווך של מרוקו בתהליך השלום בין ישראל למצרים, ובראשית שנות ה-90 אפשרו הסכמי אוסלו ליחסים לצאת לאור ולהתרחב.
ב-1994 אף פתחו המדינות משרדי קישור זו אצל זו, כלומר ברבאט ובתל-אביב, אך מאז אוקטובר 2000, ראשית האינתיפאדה השנייה, ישראל ומרוקו אינן מקיימות ביניהן יחסים דיפלומטיים רשמיים.
במהלך פגישה בין מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו לראש הממשלה בנימין נתניהו בליסבון בדצמבר 2019, נבחנו אפשרויות לחידוש יחסים דיפלומטיים בין ישראל לרבאט. לפי עמדתה הרשמית, מרוקו תומכת בפתרון של שתי מדינות, כאשר מזרח ירושלים היא בירת מדינה פלסטינית.
פומפאו יגיע היום לביקור בישראל כדי לדון בהסכם הנורמליזציה עם איחוד האמירויות ובנושא השבת מנגנון הסנקציות נגד איראן. הוא ייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון ורה"מ החליפי בני גנץ ושר החוץ גבי אשכנזי. מזכיר המדינה האמריקני אף צפוי לבקר בסודן מיד לאחר שיסיים את ביקורו השבוע בישראל. הביקור בשתי המדינות מגיע ברקע דיווחים על מגעים מתקדמים לכינון יחסים ביניהן.