מספר הנדבקים המאומתים בנגיף הקורונה בהודו הגיע כבר ליותר מ-4.2 מיליון איש. בכך עקפה מדינת הענק שבה 1.4 מיליארד תושבים את ברזיל, והפכה לשנייה בעולם מבחינת מספר הנדבקים בשטחה. ברשימה הלא-מכובדת הזו היא נמצאת כעת רק אחרי ארה"ב, שבה יש יותר מ-6.2 מיליון נדבקים שאובחנו.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
כבר חודש שהודו מדווחת על קצב ההתפשטות הגבוה ביותר ברחבי העולם. הבוקר (ב') דיווחו רשויות הבריאות בה על שיא יומי חדש – 90,802 נדבקים שאובחנו בתוך 24 שעות, ובכך הגיע מספר הנדבקים הכולל בה מאז פרוץ המגפה ל-4,204,613. היא עקפה את ברזיל בכ-70,000 נדבקים, אם כי זו אמורה בהמשך היום לפרסם נתונים מעודכנים משלה.
הרשויות בהודו דיווחו גם על 1,016 חולים שמתו ביממה האחרונה, ובכך עלה מניין הקורבנות הכולל במדינה ל-71,642. בנתון זה מדורגת הודו במקום השלישי בעולם. שיעור התמותה בהודו נמוך יחסית לאזורים מסוימים שחוו התפרצויות קשות, ועומד על 1.72%. לפי הרשויות שיעור המחלימים מבין כלל הנדבקים הוא 77.3%.
למרות הזינוק בתחלואה – בחודש האחרון אובחנו במדינה 2 מיליון נדבקים חדשים – הממשלה בהודו מתעקשת להמשיך בהסרת ההגבלות על מנת לחדש את פעילותה של הכלכלה שספגה מכה קשה ביותר. הכלכלה ההודית התכווצה בשיעור גבוה יותר מכל מדינה גדולה אחרת: כמעט 24% ברבעון האחרון.
היום נפתח לראשונה המטרו של ניו דלהי, אחרי חמישה חודשים שבהם שירותי הרכבות בבירה ההודית היו מושבתים. מערכת הרכבות הזו היא הגדולה ביותר במדינה, ולפני שנסגרה במרץ שירתה בכל יום כ-2.6 מיליון נוסעים בממוצע. כעת יורשו לנסוע במטרו רק נוסעים שלא פיתחו תסמינים. הם נדרשים לעטות מסכות, לשמור על מרחק פיזי ובכניסה לתחנות יעברו בדיקת חום. "אנחנו בדרך. עברו 169 ימים מאז שראינו אתכם!", נכתב בהתרגשות בציוץ בעמוד הטוויטר של חברת המטרו.
פתיחתה מחדש של הכלכלה מנוגדת לחלוטין לאופן שבו התנהלו הרשויות בשלבים הראשונים של המגפה. ראש הממשלה נרנדרה מודי הטיל במרץ סגר כולל בהתראה של ארבע שעות בלבד. מיליונים איבדו אז את עבודותיהם ועשרות אלפי עובדים שהיגרו מהפריפריה לערים הגדולות נאלצו לחזור לכפריהם, לעתים במסע מפרך ברגל. הייתה זו נהירה המונית וחסרת-תקדים שסייעה בהפצת הנגיף לכל רחבי המדינה.
כעת, כשהתחלואה שוב מזנקת, רוב המדינה כבר נפתחה מחדש וברשויות אומרים שאין ברירה אחרת. "החיים חשובים, אבל הפרנסה חשובה באותה מידה", אמר בשבוע שעבר ראג'ש בוסן, בכיר במשרד הבריאות הפדרלי של הודו.
רוב הנדבקים החדשים בהודו מגיעים כעת ממדינות המחוז אנדרה פרדש, טמיל נאדו, קרנאטקה, מהאראשטרה ואוטר פרדש, המדינה המאוכלסת ביותר של הודו. אך הנגיף מתפשט מחדש גם באזורים שכבר הצליחו לבלום את ההתפשטות, וניו דלהי היא אחת מהם.
בירת הודו נפגעה קשות בשלב הראשון של המגפה אך הצליחה בעזרת ההגבלות הנוקשות ובעזרת מערך בדיקות נרחב לבלום את התפשטות הנגיף. לאחרונה, בעקבות הסרת ההגבלות, היא חווה זינוק במספר הנדבקים וגם במספר המתים. פתיחת המטרו בעיר צפויה לפי מומחים רק לחזק את המגמה הזו.
הודו מבצעת כמעט מיליון בדיקות קורונה בכל יום, ולשם כך מסתמכת על בדיקות מהירות שמנסות בין היתר לאתר חלבונים הקשורים לנגיף. הבדיקות הללו מדויקות פחות ועלולות לפספס חלק מהחולים.