"תעשו חיים". באמירה הזו, של ראש הממשלה בנימין נתניהו לישראלים באביב האחרון, פתחה רשת NBC את הכתבה שלה על הסגר בישראל. בעת שמדינות רבות בעולם מתמודדות עם עלייה בתחלואה, ישראל הייתה למדינה המפותחת הראשונה בעולם שמטילה סגר כללי שני במטרה להתמודד מול התפשטות הקורונה - והתקשורת העולמית ניסתה להבין מה חושבים על כך בארץ.
ברשת הטלוויזיה האמריקנית הגדולה, שפתחה את הכתבה כאמור באמירת נתניהו, ציינו כי "זה היה המסר של ראש הממשלה לישראלים אחרי סגר הדוק שהרס את תוכניות הפסח שלהם ושהגביל אותם למרחק של 100 מטר מביתם. אבל היום, בפתח תקופת החגים, ישראל נכנסת לסגר שני, בעת שמספר הנדבקים מאמיר".
ב-NBC ראיינו את פרופ' גליה רהב, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בשיבא. "הכול נפתח מחדש וזו הייתה טעות גדולה, חוסר אחריות", הסבירה להם פרופ' רהב ואמרה כי אנשים לא לבשו מסכות ומקרי ההדבקות הראשונים אירעו בקהילות החרדיות, ואחר כך במגזר הערבי. "הבעיה הבריאותית הפכה לבעיה פוליטית", הבהירה. לדבריה, ישראלים רבים אינם מצייתים לחוק, והצלחת הסגר תלויה ברמת הציות.
ב-BBC הזכירו כי ישראל היא אחת המדינות עם שיעורי ההדבקה הגבוהים בעולם, אבל ציינו כי "הסגר החדש לא נחשב לפופולרי, והתקיימו הפגנות נגדו". כתבת הרשת הבריטית, יולנדה קנל, הוסיפה כי מעטים בירושלים מתנגדים לצורך בגישה תקיפה יותר, אבל כתבה ש"יש תסכול בנוגע לדרך שבה הממשלה מנהלת את המשבר".
היא ראיינה בעל מסעדה בשוק מחנה יהודה שלדבריה הייתה כמעט ריקה לפני הסגר. "אני מקווה שהסגר הזה יוביל לכך שזה ייגמר אחת ולתמיד", הוא אמר לה. שירן בן יוסי, אם לתאומים שאיבדה לאחרונה את עבודתה, נשמעה פסימית יותר: "הולך להיות מאוד קשה. אני חוששת שכמו שזה לא עבד בפעם הראשונה, זה לא יעבוד בפעם השנייה".
בסוכנות הידיעות הצרפתית (AFP) נכתב כי "הברים היו עמוסים בתל אביב ובירושלים אתמול בערב, על אף שלפי נתוני AFP, בישראל שיעור ההדבקה השני בגובהו בעולם בשבועיים האחרונים".
גם שתי סוכנויות הידיעות הגדולות הנוספות, AP ורויטרס, פרסמו כתבות בעקבות תחילת הסגר. לרויטרס אמר דוד מירושלים כי הוא "מתנגד בחריפות לסגר. הממשלה שבחרתי בה עשתה טעות, היא הורסת את החופש ואת הכלכלה שלנו".
בכותרת "ניו יורק טיימס" נכתב כי ישראל מתכוננת לחגוג את הימים הקדושים ביותר בלוח השנה שלה תחת סגר. הם הזכירו את אמירות ראש הממשלה נתניהו ושר הבריאות יולי אדלשטיין לפיהן ייתכן שההגבלות לא יספיקו על מנת לצמצם משמעותית את רמת התחלואה, וציינו לצד זאת כי "רבים תוהים בנוגע להיגיון ולמניעים של ההחלטות".
"ההרגשה הפעם לפני החגים היא יותר ייאוש משמחה", כתבו בעיתון האמריקני החשוב. "אלו לא החגים שקיווינו להם", אמר לעיתון הרב קנת ברנדר, ראש ישיבת מוסדות אור תורה סטון.