דנמרק הודיעה אמש (יום ד') כי תשמיד את כל החורפנים במדינה, לאחר שכמה חורפנים שאותם מגדלים לתעשיית ייצור הפרוות אותרו כחיוביים לקורונה. החשש הוא שבעלי החיים יפיצו מוטציה של הנגיף, שעלולה לפגוע יותר בבני אדם וגם לפגוע בחיסון עתידי.
ראש ממשלת דנמרק, מדה פרדריקסן, אמרה במסיבת עיתונאים מיוחדת: "יש לנו אחריות גדולה כלפי האוכלוסייה שלנו, אך עם המוטציה שנמצאה כעת, יש לנו אחריות גדולה עוד יותר גם לשאר העולם".
הממצאים, ששותפו עם ארגון הבריאות העולמי והמרכז האירופי למניעת ובקרת מחלות, התבססו על בדיקות מעבדה של מכון סרום, העוסק במחלות זיהומיות בדנמרק.
ראש תוכנית החירום של ארגון הבריאות העולמי, מייק ראיין, קרא ביום שישי בשבוע שעבר לבדוק האם חורפנים מעבירים את הנגיף לבני אדם. "דנמרק הודיעה לנו על מספר אנשים שנדבקו בנגיף מחורפנים, עם שינויים גנטיים מסוימים בנגיף", נכתב בהודעה של ארגון הבריאות העולמי, שנשלחה לסוכנות הידיעות רויטרס. "הרשויות בדנמרק חוקרות את המשמעות האפידמיולוגית והוויראליות של הממצאים האלה".
הרשויות בדנמרק מסרו כי התגלו חמישה מקרים חדשים של קורונה בחוות לגידול חורפנים ו-12 מקרים של בני אדם שנדבקו בשל כך.
בדנמרק הודיעו כי המשטרה וגם הצבא יפעלו על מנת לזרז את תהליך השמדת החורפנים.
החורפן הוא יונק טורף קטן ממשפחת הסמוריים, השוהה בעיקר בקרבת מקורות מים טבעיים. בעולם נעשה שימוש רב בפרוותם היקרה של החורפנים לתעשיית הביגוד והאיפור. הציד ההמוני צמצם בשנים האחרונות את האוכלוסייה, למרות מחאה עקבית של ארגונים למען זכויות בעלי חיים.
בדנמרק אובחנו עד כה למעלה מ-50 אלף מאומתים לקורונה. מאז סוף החודש שעבר חלה עלייה חדה במספר הנדבקים החדשים וביום שלישי אובחנו במדינה 1,353 נדבקים. מספר המתים מהנגיף בדנמרק עומד על 729.
מעמותת אנימלס נמסר: "אנחנו מקווים שההשמדה ההמונית והכואבת של החורפנים תסמן את הסוף של תעשיית הפרוות בדנמרק. הקורונה הגיע אלינו בגלל אכילת בעלי חיים, ולמרבה הכאב התפתחות המוטציה המפחידה הזו אינה מפתיעה - כשמחזיקים בעלי חיים בצפיפות ובזוהמה, זו קרקע להתפרצות מגפות. אנחנו שמחים שלפחות בישראל הסחר בפרוות בשביל פריטי אופנה ראוותניים מגיע לסיומו, וממתינים לכניסה לתוקפן של טיוטת התקנות שפרסם המשרד להגנת הסביבה לאיסור הסחר, שיצילו אין ספור בעלי חיים".