לא פעם חשים תושבי ישראל את הפערים המעמיקים בין המרכז לפריפריה. חוסר במקומות תעסוקה, תשתיות רעועות, נגישות לקויה לתחבורה ציבורית והגירה שלילית הם מהמאפיינים הבולטים של ערי הספר, אך בחצור הגלילית התמונה הפוכה. הביקוש לשטחים ולדירות בעיר (שהיא מהבודדות עם הגירה חיובית בגליל) שובר שיאים, לרבות ביקוש לפרויקטים עתידיים. אלה הופכים אותה למתחדשת והמתרחבת בישראל. כך מפתחים קהילה צומחת בלב הגליל.
ראש מועצת חצור הגלילית מקבל את האות

במועצה המקומית, העתידה בקרוב מאוד להפוך לעיר, ניכרים קצב בנייה מרשים ונהירה אדירה של תושבים מכל רחבי הגליל. רמת התשתיות ומבני הציבור לרווחת התושב - מהמובילות בישראל. בין היתר, מוסדות חינוך עברו חידוש כללי ובהם מרחבים גדולים במיוחד, מרכז חדש מוקם בימים אלו לגיל הרך, פארק משפחות מהגדולים והמפוארים בצפון הארץ, אזור תעשייה חי ותוסס, אתרי בנייה רבים ואפילו שינוי מהותי בחזות העיר.
סוכני הנדל"ן באזור מבהירים, כי הביקוש לשטחים ולדירות בעיר שובר שיאים, "יש לי רשימת המתנה בלתי נגמרת לדירות, אני מציע ערים אחרות בסביבה אך אנשים לא מוכנים, הם בוחרים ודורשים חצור, מחכים בציפייה רבה להשלמת פרויקטים ויש כבר ביקוש לפרויקטים העתידיים" סיפר איש נדל"ן צפוני.
11,000 התושבים מהווים כ־4,000 בתי אב, כש־20 אחוז מתוכם נבנו רק בחמש השנים האחרונות. ועם צפי לתוספת משמעותית של 2,228 יחידות דיור חדשות בתוך חמש השנים, חצור הופכת לבירת המשפחות של הגליל. "יש החלטת ממשלה, שחצור תצמח ל־25-30 אלף תושבים ותהפוך לעיר", מספר ראש המועצה שמעון סויסה, "אנחנו עובדים באינטנסיביות כי הביקוש גבוה מאוד, ובמקביל מפתחים תשתיות שיאפשרו קליטה משמעותית של תושבים. מדובר בהכפלה של האוכלוסייה".
"פונים אליי בני חצור שרוצים לשוב הביתה, תושבי הערים השכנות ואזרחים מכל רחבי הארץ, שרואים את התנופה ורוצים להצטרף לקהילה המדהימה שלנו וליהנות מאיכות חיים מהגבוהות במדינת ישראל", מציין סויסה. "אין שמחה גדולה יותר לראש רשות מלראות את העיר מתפתחת ומתחדשת, לראות את הבנים והבנות חוזרים הביתה ואת עם ישראל בוחר בחצור הגלילית".
2 צפייה בגלריה
חצור הגלילית
חצור הגלילית
חצור הגלילית
(צילום: ליאור חדד)
גם בחינוך היא נחשבת למובילה, כאשר מבין בתי הספר התיכוניים, בשני המוסדות הממלכתיים ביישוב אחוזי הבגרות גבוהים מאוד: 82% זכאות לבגרות בקריית החינוך אורט ונתון מדהים של 94% זכאות לבגרות בקריית החינוך אמי"ת, כאשר גם נתוני "בגרויות איכותיות" של 5-4 יחידות במקצועות הליבה זינקו בחצור הגלילית.

איירפורט סיטי ומלונות ביער

חצור הופכת בימים אלה גם לעוגן תיירותי גלילי. לצד מלון הבוטיק בית בגליל, פועלות עשרות וילות אירוח מפוארות וצימרים. כמו כן הוגשו לוועדה המחוזית תוכניות להקמת 5 מתחמי מלונאות בלב היער, שייצרו מגוון אפשרויות לינה ברמות שונות - מאכסניות ועד למלונות יוקרה.
2 צפייה בגלריה
ראש המועצה, שמעון סויסה
ראש המועצה, שמעון סויסה
ראש המועצה, שמעון סויסה
(צילום: יח"צ)
עוד צפוי לקום בחצור ה"איירפורט־סיטי" של הגליל - לצד תחנת הרכבת, שדה התעופה והתחנה המרכזית - עם מתחם עסקים, מסחר ותיירות על 320,000 מ"ר בעירוב שימושים, הכולל 500 יחידות דיור.
בשנה הבאה ייפתח בחצור הגלילית הקארדו הגלילי: שוק איכרים, מעדניות בוטיק מסעדות ומתחמי בילוי בהשקעה של 30 מיליון שקל. במועצה מתכננים הקמה של מתחם ספורט ונופש מפואר. עוד גויסו 10 מיליון שקל לפרויקט פיתוח מוקד תיירות לקברי הצדיקים בחצור והגליל, שמתוכנן במתחם חוני המעגל, והקמת מתחם עסקים נוסף עם נגישות לכביש 90 ועם השחקנים הגדולים במשק במהלך השנה הקרובה.
"לאחר שביצענו מהפכה בשירות לתושב בפיתוח התשתיות הקיימות, הפכנו את חצור לעיר המבוקשת בגליל. פעלנו כדי שהרכבת תעבור ממש כאן ותאפשר חיבור לעורקי התחבורה המרכזיים בתחבורה ציבורית נוחה. אנחנו פועלים לפיתוח מתחמי תעסוקה, מסחר ויזמות, ובשנים הקרובות נהפוך לעיר התיירות המרכזית בגליל עם אטרקציות תיירותיות וקולינריות ומענה מגוון בתחום הלינה", מציין סויסה ומוסיף: "בשם התושבים אני מודה ל'ידיעות אחרונות' על הענקת אות לשנת 2021 לחצור כעיר המתחדשת והמתרחבת בישראל, ומאחל לתושביה ולכלל עם ישראל חג עצמאות שמח".