עשרות אלפי נכים בישראל פונים לאגף הרישוי במשרד התחבורה בכוונה לקבל תו נכה. נתון זה לא מפתיע בהינתן העובדה כי שיעור האנשים עם מוגבלות מהאוכלוסייה הישראלית הבוגרת (בני 20 ומעלה) הוא 22%, כאשר כמעט ממחציתם מעידים על קושי רב בהליכה עד כדי אי מסוגלות לצעוד כלל*
הבקשות מוגשות לוועדה ייעודית שבראשה עומד רופא, ושם נקבעת הזכאות לקבל התו על פיה כל אדם אשר מתקשה בניידות בגלל מצבו הבריאותי ולאור זאת עלול לסכן את מצבו הבריאותי - זכאי לקבל תו נכה. על אף זאת, מהנתונים עולה כי כמעט מחצית מהבקשות של הפונים נענות בסירוב.
3 צפייה בגלריה
(צילום: חברת הזכויות)

למי מכם שהתנסה בפרוצדורה הבירוקרטית, ודאי יודה כי מדובר בהליך ארוך שמצריך הגשה של מסמכים רבים, אישורים ואסמכתאות ובעיקר המון סבלנות. על כן, בהרבה מקרים של סירוב הבקשה לתו, ניתן להסיק כי אחד המסמכים שצורף לא היה נכון או הותיר מקום לספק, גם אם לא כך המקרה. סירוב הבקשה מייצר המון תסכול בקרב הפונים ומוסיף על הקושי היומיומי איתו הם נאלצים להתמודד.
אחד מהפתרונות הבולטים ביותר בתחום בשל סיכויי ההצלחה שלו, הוא ביצוע התהליך הבירוקרטי דרך חברת "הזכויות", אשר לה ניסיון רב של שנים בליווי לקוחותיה מהרגע הראשון בהליך ועד קבלת התו. מומחי החברה הם האחראיים על הטיפול בהליכים הבירוקרטיים אל מול הרשויות, ולכן הדרך בה פועלת החברה מפחיתה את ההתנהלות המסורבלת של מגישי הבקשה, ומבטיחה את הסיכויים לקבלת תו הנכה לחניה וחידושו לכל החיים ללא כל עלות נוספת.
3 צפייה בגלריה
(צילום: חברת הזכויות)
היעזרות בחברת "הזכויות" מייעלת את התהליך ומזרזת את קבלת התו לחניה, מונעת עיכובים נוספים וסוללת את הדרך המהירה ביותר אל עבר החניה הייעודית לנכה הזקוק לה.
אל לכם לשכוח כי גם בהליכים בירוקרטיים מסובכים, אינכם לבד. מירב מומחי התחום עומדים לרשותכם כל העת, ויעשו הכל כדי שתזכו לקבל את הזכויות שלכם.


3 צפייה בגלריה
(צילום: deposite bank)


*הנתונים מובאים מתוך הסקר החברתי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2018