ראש העיר סיאול נמצא הערב (ה') מת בתום חיפושים נרחבים אחריו בבירת דרום קוריאה, בעקבות דיווח מצד משפחתו שהוא נעדר. לפי סוכנות הידיעות הממלכתית "יונהאפ", גופתו של פארק וון סון נמצאה בסיאול ליד המקום שממנו זוהה האיכון האחרון של הטלפון שלו, לפני שכובה.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
במשטרה מסרו בהמשך כי סיבת מותו של פארק נחקרת, אך הדגישו שאין חשד לפלילים. הגופה נמצאה באזור הררי ומיוער של צפון סיאול בתום שבע שעות של חיפושים, שבהם השתתפו מאות שוטרים, כלבים ורחפנים.
בתו של פארק התקשרה למשטרה ב-17:17 (שעון סיאול) והודיעה שאביה נעלם ושאינו זמין בטלפון. לפי יונהאפ, הבת אמרה לשוטרים שאביה השאיר אחריו הודעה "עם מילים שמזכירות צוואה". בתקשורת הדרום קוריאנית דווח שפארק עזב את ביתו ב-10:40 עם תיק גב וכובע שחור לראשו.
גורם בשלטון המקומי מסר שראש העיר פארק לא הגיע היום לעבודה מסיבות לא ידועות. הוא הוסיף שראש העיר ביטל את כל הפגישות שנקבעו לו - כולל פגישה במשרדו עם גורם בלשכת הנשיאות.
על רקע היעלמותו של ראש העיר דיווחה רשת הטלוויזיה הקוריאנית SBS שאחת המזכירות שלו הגישה אמש תלונה במשטרה, וטענה שהוא הטריד אותה מינית. לפי הדיווח המזכירה אמרה לחוקרים שכמה עובדות נוספות בבניין העירייה סבלו מהטרדות מיניות של פארק. הרשת הקוריאנית MBS פרסמה דיווח דומה.
פארק נבחר לראשות העיר סיאול ב-2011 ובשנה שעברה נבחר לכהונה שלישית בתפקיד. הוא היה מהדמויות הפוליטיות המשפיעות ביותר במדינה, ושיחק תפקיד מרכזי בתגובה למגפת הקורונה. הוא היה חבר במפלגה הליברל-דמוקרטית של נשיא דרום קוריאה מון ג'אה אין, ושמו אף עלה כמועמד אפשרי בבחירות לנשיאות בעוד שנתיים.
כשברקע ההאשמות להטרדה מינית מצדו, פארק היה ידוע כתומך של התנועה לקידום מעמד הנשים, והוביל שורה של החלטות בתחום זה כראש עיר. לפני כניסתו לפוליטיקה היה עורך דין בולט בתחום זכויות האדם, ובשנות ה-90 הוא זכה באחת התביעות הראשונות שהתנהלו בדרום קוריאה בגין הטרדות מיניות.
ב-2018, אז השפיעה תנועת MeToo# גם על דעת הקהל בדרום קוריאה, שיבח פארק נשים שהעזו לחשוף הטרדות או התנהגות לא ראויה מצד פוליטיקאים. "הנחישות של הגיבורות הללו אינה מספיקה. אני חושב שאנחנו צריכים סולידריות חברתית", הוא אמר אז.
במשטרה בסיאול לא ציינו אם פארק שם קץ לחייו, אך אם יתברר שהדבר נכון מדובר בהתאבדות הראשונה של דמות פוליטית בכירה בדרום קוריאה מאז שהנשיא לשעבר רו מון היון שם קץ לחייו ב-2009. הוא קפץ אל מותו אחרי שנחקר בחשד למעשי שחיתות שבהם היו מעורבים קרובי משפחתו.