לקראת הדחה? עשרות בני אדם הגיעו הערב (יום ראשון) למפגן תמיכה ביו"ר ועדת הקורונה, חברת הכנסת יפעת שאשא ביטון, בסמוך לביתה שבזיכרון יעקב.
הזמר ארקדי דוכין הגיע גם הוא, והקדיש לשאשא ביטון את השיר "יש בי אהבה", שאותו שר בזמן שעמדה על הבמה. "אני מבטיחה שבכל מקום שאהיה אמשיך לדרוש נתונים", הבטיחה שאשא ביטון לתומכיה.
במפגן התמיכה נשאו המפגינים שלטים בהם נכתב, בין היתר, "תודה. בדקת, ביצעת ולא נכנעת", "#תהיו שאשא ביטון", "יש כבוד לתרבות", "אחת משלנו", "ישראל רוצה מנהיגה" ועוד. בהפגנה השתתפו מסעדנים, מפיקים, מנהלי תיאטרון ועוד.
שאשא ביטון ספגה ביקורת קשה מהליכוד ומראש הממשלה בנימין נתניהו בעקבות דרישתה שהמגבלות על חדרי הכושר, הבריכות, המסעדות ומקומות נוספים יאושרו רק בכפוף לנתונים.
ועדת הקורונה בראשותה ביטלה הגבלות שהטילה הממשלה גם לאחר שנתניהו ומשרד הבריאות טענו שהמגבלות מוצדקות גם אם לא נאספו נתונים לגביהן. יו"ר הקואליציה מיקי זוהר הודיע על כוונתו להדיחה, אך היום דווח שייתכן שתושג פשרה שבמסגרתה תישאר בתפקיד.
שאשא ביטון אמרה לתומכיה: "התפקיד שלי הוא לחזק אתכם ולהשמיע את הקול שלכם. הקורונה עוד כאן, ההתייצבות שיש במספרים היא בזכותה הממשלה אבל גם בזכותכם. אני לא מאמינה בהפחדות. נשמיע את קולם של כל האנשים שעובדים בעולם התרבות, ונילחם בשבילם, כי התרבות והאומנות יחזירו קצת את השפיות".
לדבריה, "יחד נשנה את המציאות. זה בידיים שלנו ושלכם. לא יודעת אם אשאר מחר בוועדה, אבל אני מבטיחה שבכל מקום שאהיה אמשיך לדרוש נתונים".
מנהלת תיאטרון מוצקין, דפנה צורי, אמרה בהפגנה: "פוליטיקאים מונעים מאגו, ותמיד יהיה חשד שהם לא לטובת הציבור. כשיפעת מונתה ליו"ר ועדת הקורונה חשבו שהיא חותמת גומי, אבל היא העזה לצאת הגזרות. האמון בהנהגה אבד. שאשא ביטון הייתה קול העם, לטובת הציבור נטו".
הפעיל החברתי סמיון גרפמן אמר: "המלחמה נגד התרבות החלה לפני כמה שנים. אסור לתת יד לחיסול התרבות בישראל. במדינה שלנו נלחמים נגד התרבות, ואסור לתת לכך יד".
שחקן התיאטרון נתי רביץ הוסיף כי "סגרו לנו את התרבות, אסור לנו להופיע. הראש היהודי מוצא פתרון - מותר להפגין, אז אנחנו פה מפגינים תרבות, והיום נשמיע שירים ונופיע בהפגנה. צריך לפתוח את האולמות".
שאשא ביטון אמרה ל-ynet בעקבות ההפגנה: "מישהו צריך להשמיע את הקול של האנשים האלה. אני יכולה להבטיח לכם ולהם - לא משנה איפה אני אהיה, אני אמשיך להשמיע את הקול שלהם ולהילחם על זה שכל הצעדים יהיו מבוססי נתונים. צריך להיות איזון בין הטיפול במשבר הרפואי לטיפול במשבר הכלכלי והחברתי. כולם מתעלמים מזה".
כנשאלה אם תמשיך לדבוק בעמדה זו גם במחיר אישי, השיבה: "חד-משמעית כן. הקורונה תחלוף באיזשהו שלב, אבל מחלת האבטלה תישאר כאן. גם לאבטלה יש הרבה מאוד משמעויות. יש אנשים בפוסט-טראומה כי הם צריכים לחשוב על הפרנסה שלהם מחר בבוקר, ואני פה בניסיון לאזן בין הדברים האלה".