משחור לירוק: זמן קצר לאחר כניסתו לבית הלבן, הכריז הלילה (יום ה') נשיא ארה"ב ג'ו ביידן על חזרתה של ארצות הברית להסכם האקלים, שנחתם בפריז. זאת, לאחר שהנשיא לשעבר דונלד טראמפ הודיע לפני כשלוש שנים וחצי על פרישת ארצו מההסכם.
ביידן מתכוון כעת להציב לו למטרה שימוש באנרגיה נקייה ולאסור שימוש בפחם ובגז טבעי על אדמות פדרליות מושכרות. הוא גם מתכנן להוביל לריסון פליטת גז מתאן במהלך הפקת גז ונפט. הנשיא האמריקני מתכוון גם להקים יחידה במשרד המשפטים האמריקני שתעסוק באיכות הסביבה ובאקלים – ותפקידה המרכזי יהיה להגביר את האכיפה הסביבתית נגד מזהמים.
הנשיא רואה בנושא כחשוב מאוד. לכן ג'ון קרי, שהיה מזכיר המדינה של ברק אובמה, יחזור לממשל האמריקני ויוביל את המאבק בהתחממות הגלובלית. "לאמריקה יהיה בקרוב ממשל שמתייחס למשבר האקלים כאל האיום הביטחוני הלאומי הדחוף שהוא", צייץ קרי בטוויטר עם ההכרזה על מינויו. הוא הוסיף שהוא גאה לשתף פעולה עם ביידן, בעלי הברית של ארה"ב והצעירים שמובילים את המאבק במשבר האקלים, ולכהן בתפקיד "שליח האקלים של הנשיא".
ביוני 2017 הכריז טראמפ על הוצאתה של ארה"ב מהסכם האקלים, שנחתם בימי ממשל אובמה. "במטרה למלא את חובתי להגן על אמריקה ואזרחיה ארה"ב תפרוש מהסכם האקלים בפריז", הודיע אז טראמפ בפתח דבריו וזכה לתשואות בגן הוורדים של הבית הלבן. "ניתן להגיע להסכם חדש. הגיע הזמן לשים את יאנגסטאון באוהיו, דטרויט במישיגן ופיטסבורג בפנסילבניה לפני פריז, צרפת".
"יש לנו די מקורות אנרגיה, אבל לפי ההסכם אנחנו צריכים לשמור אותם נעולים מאחורי מפתח ולהותיר מיליוני משפחות לכודות בעוני", ציין אז הנשיא לשעבר טראמפ. לדברי טראמפ, "הסכם פריז הוא עסקה רעה לאמריקנים, והצעד הזה עומד בהתאם להבטחת הבחירות לשים את העובדים האמריקנים בראש סדר העדיפויות. ממשל אובמה נשא ונתן על ההסכם וחתם מתוך ייאוש". טראמפ אמר אז כי עלויות ההסכם רובצות על אזרחי ארצות הברית ופוגעות בכלכלתה.