"האוניברסיטה הפתוחה מעניקה לסטודנטים ולסטודנטיות שלה שילוב מנצח של תכניות לימודים חדשניות ומעשירות, לצד האפשרות לעבוד ולהתפרנס לכל אורך הלימודים", מסביר פרופ' אופיר מינץ מנור, דיקן הלימודים האקדמיים במוסד המוביל.
לדבריו, "הגמישות המייחדת את האוניברסיטה הפתוחה מתבטאת בין היתר בפריסת שעות רחבה, בהוראה מקוונת וביכולת לשלב בין תכניות הלימודים השונות. יתרה מכך, האוניברסיטה מספקת לסטודנטים השואפים ללמוד לתארים שאינם מוטי תעסוקה באופן מובהק, את האפשרות למצוא תעסוקה בצורה קלה יותר עם סיום הלימודים. דוגמה טובה לכך היא תואר ראשון עם מסלול התמחות במדעי הרוח הדיגיטליים, שנחשב לתחום חדש בישראל ובעולם. החיבור אותו עושה האוניברסיטה הפתוחה בין מדעי הרוח למדעי המחשב הוא חיבור ייחודי המאפשר לסטודנטים להשתלב בצוותים משותפים עם אנשי מחשוב. במהלך התואר הסטודנטים מקבלים הכשרה בעקרונות התכנות והסטטיסטיקה, כך שמעבר לרווח האינטלקטואלי, נפתח להם צוהר לתעסוקה מגוונת בעולם החדש".
3 צפייה בגלריה
פרופ' אופיר מינץ מנור, דיקן הלימודים האקדמיים באוניברסיטה הפתוחה
פרופ' אופיר מינץ מנור, דיקן הלימודים האקדמיים באוניברסיטה הפתוחה
פרופ' אופיר מינץ מנור, דיקן הלימודים האקדמיים באוניברסיטה הפתוחה
(צילום: עודד קרני)
עוד מוסיף פרופ' מינץ מנור, כי "האוניברסיטה מציעה לתלמידיה קורסים משלבי התנסות, בהם הסטודנטים מתמחים בחברה, ארגון או עמותה. ההשתלבות בעולם התעסוקה מתקיימת בין היתר גם בתחומי התקשורת, האמנות והכלכלה. קורסים אלו מהווים אפיק נוסף באוניברסיטה הפתוחה המשפר את יכולתם של הסטודנטים למצוא תעסוקה איכותית לאחר הלימודים".
למעשה, ישנם סטודנטים רבים המתקשים מאוד לבחור במסלול הלימודים הנכון עבורם, שכן לעתים ההיצע הלימודי מוגבל מבחינתם, והם היו מעדיפים להעשיר את הידע שלהם בתחומים כמה שיותר מגוונים. כמוסד אקדמי הדוגל במתן הזדמנות שווה לכל אדם, צעיר כבוגר, האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לכולם למצוא את תחום הלימוד האקדמי המעניין אותם ביותר. מדי שנה נפתחים מסלולי לימודים חדשים המתכתבים עם המציאות בשטח.
הנה חלק מתכניות הלימודים החדשות והמסקרנות באוניברסיטה הפתוחה אליהן תוכלו להירשם עוד השנה:

תואר ראשון למצטיינים במדעי המחשב ובהנדסת תוכנה

תכנית המצוינות מיועדת לסטודנטים וסטודנטיות המעוניינים להרחיב את אופקיהם בתחום מדעי המחשב, להקדיש את מרב זמנם ללימודים ולסיים את התואר בקצב מהיר. התכנית מתאימה למועמדים חדשים בעלי הישגים יוצאי דופן טרום לימודיהם האקדמיים וגם לסטודנטים שיסיימו בהצטיינות יתרה את הסמסטר הראשון בלימודי התואר הראשון.
בתכנית שני מסלולי לימוד:
• מסלול מצוינות במדעי המחשב, המאפשר לסיים את הלימודים לתואר ראשון במדעי המחשב בתוך שלוש שנים.
• מסלול מצוינות בהנדסת תוכנה, המאפשר לסיים את הלימודים לתואר ראשון בהנדסת תוכנה בתוך ארבע שנים.
הסטודנטים בתכניות יהנו מליווי מקצועי של חברי סגל בכיר, מהשתתפות בקורסים ייעודיים ומעוררי השראה הפתוחים רק לסטודנטים בתכנית, מאפשרות לבניית תכנית לימודים מואצת, ממלגות שכר לימוד וממלגות קיום שיאפשרו להם להתרכז בלימודים, וכן יוכלו להצטרף לנסיעה לכנס מדעי בחו"ל בליווי חבר סגל.

תואר ראשון בקוגניציה

מדע הקוגניציה עוסק בהיבט המשולב שבין פסיכולוגיה, פילוסופיה, מדעי המחשב ועוד, לשם הבנת התהליכים אותם עובר האדם בקליטת מידע, עיבודו והוצאתו לפועל. כך אפשר לייצר תמונה מלאה בהבנת הגורמים המעורבים בהתנהגות האנושית. במרכז התכנית עומדים נפש האדם, ההכרה האנושית, רכישת שפות, יחסי הגומלין של אדם עם ערוצי המידע המספקים גירוי חושי ועוד. בתכנית זו מוצע מסלול מצטיינים לסטודנטים שיבחרו באחת משלוש התכניות הדו-חוגיות במדעי הקוגניציה: פסיכולוגיה ומדעי הקוגניציה, פילוסופיה ומדעי הקוגניציה או מדעי המחשב ומדעי קוגניציה.

תואר ראשון במדעי הנתונים (Data Science) וכלכלת רשת

העידן בו אנו חיים משלב בין כלכלה עולמית מרושתת לבין כמויות דאטה עצומות. הארגונים והתאגידים נזקקים אפוא להשתמש באלגוריתמים מורכבים כדי לנתח מספר עצום של נתונים ופרמטרים הקשורים לפעילותם העסקית או הציבורית. ניתוח זה מאפשר להם להבין לעומק את הסביבה העסקית בה הם פועלים (צרכנים, מתחרים, שותפים ועוד) ומה מניע אותה.
במסגרת לימודי התואר, הסטודנטים לומדים כיצד להשתמש בכוחו של עיבוד נתונים מתקדם כדי לקבל החלטות כלכליות משמעותיות. בסיום הלימודים אפשר להשתלב בתחומים של אנליטיקה חיזויית ובינה עסקית בחברות מסחריות ובגופים ציבוריים, כמו גם בחברות הייטק המפתחות אלגוריתמים בתחום. ידע בינתחומי בתחום זה רלוונטי במגוון ענפים, מפיננסים וביטוח דרך סחר אלקטרוני ועד השכלה גבוהה – ובעצם עבור כל ארגון המעוניין לתכנן בחוכמה את פעילותו, תוך היכרות יסודית עם האופן שבו קהל היעד שלו פועל בזירה.

מסלול התמחות בתחום מדעי הרוח הדיגיטליים

מדעי הרוח הדיגיטליים זוכים ב-20 השנים האחרונות לפריחה בעולם האקדמי. טקסטים, תמונות וקטעי מוסיקה הופכים לזמינים יותר ויותר בפורמט דיגיטלי והם מביאים לתובנה כי ניתן לבצע כיום מחקר במדעי הרוח בשיטה כמותית-חישובית, על מעלותיה ואתגריה. המסלול הייחודי מעניק לסטודנטים אוריינות מתמטית, חישובית וטכנולוגית שתאפשר להם להבין כיצד פועלות המערכות הדיגיטליות, וכיצד לנהל שיח עם עמיתים מתחום מדעי המחשב כדי ליזום פיתוח כלים התומכים במחקר.

תואר ראשון בפכ"מ (פילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה)

התואר בפכ"מ הינו תואר רב תחומי הפותח צוהר לעולם הציבורי-פוליטי ומעניק כלים להבנה עמוקה של תופעות ומנגנונים פוליטיים מנקודות המבט של שלוש הדיסציפלינות, ושל יחסי הגומלין בין המרכיבים הפוליטיים, הכלכליים והערכיים שלהן. התואר משלב בין תחום הפילוסופיה, החשוב הן בתרומתו להבנת המימד המוסרי של המבנים הפוליטיים והן בתרומתו להכשרת הסטודנטים לחשיבה אנליטית, לוגית וביקורתית; תחום מדעי המדינה, המשמעותי להבנת המערכות הממשלתיות כמבני סמכות, אופן פעולתן והיחסים בינן לבין עצמן ובינן לבין מערכות חברתיות שונות; ולבסוף' תחום הכלכלה' לו תפקיד מרכזי בהכרעות כלכליות בחיים הציבוריים בעולם המודרני, בשל חשיבות המודל הכלכלי של הפועל הרציונלי להבנת תופעות חברתיות.
תכנית הלימודים היוקרתית נוסדה עוד בשנת 1920 באוניברסיטת אוקספורד (שם היא ידועה בראשי התיבות PPE) ועל בוגריה נמנים ראש ממשלת בריטניה לשעבר דייוויד קמרון, בנזיר בהוטו, ראש ממשלת פקיסטן לשעבר, הפילוסוף ישעיה ברלין ועוד רבים וטובים. כיום קיימות תכניות דומות באוניברסיטאות רבות אחרות, ביניהן אוניברסיטאות ה-IVY league בארה"ב ייל והאוניברסיטה של פנסילבניה.
3 צפייה בגלריה
פרופ' מימי אייזנשטדט, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה
פרופ' מימי אייזנשטדט, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה
פרופ' מימי אייזנשטדט, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה
(צילום: תומר יעקובסון)
האוניברסיטה הפתוחה היא אחת מתשע האוניברסיטאות בארץ המוכרות ע"י המל"ג. היא מאפשרת השכלה גבוהה ללא תנאי קבלה וללא פסיכומטרי לתואר ראשון במגוון תחומים, ולתואר שני ולימודי תעודה בכפוף לתנאי קבלה בהתאם לכל תכנית בנפרד.
וזה לא נגמר רק בזה: הסטודנטים באוניברסיטה יכולים להחליט האם ללמוד קורס אחד או מספר קורסים במהלך הסמסטר (ההרשמה באוניברסיטה הפתוחה היא לסמסטר) והאם למקד את הלימודים בתחומים מסוימים או ללמוד תואר רב-תחומי. כמו כן הם יכולים לבחור את קבוצת הלימוד המתאימה לסגנון הלמידה שלהם ולתנאיהם האישיים, ללמוד מכל מקום ובכל זמן בעזרת חומרי הלימוד המודפסים והמקוונים, ולהיעזר במפגשי הנחיה במגוון ימים ושעות באחד מ-60 מרכזי הלימוד הפרושים ברחבי הארץ או במפגשי הנחיה מקוונים.

"לימודים רלוונטיים למציאות העכשווית"

פרופ' מימי איזנשטדט, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה: "העולם הטכנולוגי משתנה בקצב מואץ, וכולנו עדים למחסור בעובדות ועובדים מיומנים בתעשיית ההיי-טק הישראלית, זהו איום אסטרטגי על המשק הישראלי שמשווע לבוגרי אוניברסיטאות מצטיינים בתחומי מדעי המחשב, הנדסת תכנה, מדע הנתונים ועוד. לקראת שנת הלימודים הקרובה, הרחבנו את תכניות הלימוד שלנו, עדכנו אותן, כך שהן רלוונטיות למציאות העכשווית, ומאפשרות לסטודנטים הבוחרים ללמוד בהן בשילוב בין עבודה ללימודים אקדמיים, בין פיתוח מקצועי לאישי. בוגרות ובוגרים רבים שלנו משתלבים בתפקידי מפתח מובילים בתעשיית ההיי-טק הישראלית והבינלאומית".
עוד מוסיפה הנשיאה, כי "האוניברסיטה הפתוחה הוכיחה במשבר נגיף הקורונה ובמבצע 'שומר חומות' שהיא הפלטפורמה הטובה ביותר להתמודדות של מדינת ישראל עם אתגרים לאומיים. כך זה היה בעבר וכך בהווה, שגרת הלימודים של הסטודנטים שלנו לא נפגעה הודות לשיעורים המקוונים, ספרי הלימוד ואתרי הקורסים המצוינים שלנו, שמשתדרגים כל הזמן".
קרוב ל-50 אלף סטודנטים בחרו עד היום באוניברסיטה הפתוחה, הצטרפו גם אתם!
כאוניברסיטה דינמית הנמצאת בחזית המחקר, תכניות הלימודים באוניברסיטה הפתוחה מתחדשים מדי שנה, והסטודנטים נהנים לא רק מתואר אקדמאי מתקדם ומוביל אלא יותר מכל ממקום בו הם יכולים להרחיב את ידיעותיהם ולהעשיר את רוחם במגוון תחומי ידע מרתקים.



פורסם לראשונה: 13:03, 17.08.21