בסוף השבוע האחרון, באירוע בפילדלפיה, סגנית נשיא ארה"ב קמלה האריס הצהירה כי לאחר שתסתיים המלחמה בישראל והשבויים ישובו לבתיהם, על הקהילה הבינלאומית להתחייב לפתרון שתי המדינות. אך האם ה-7 באוקטובר 2023 לא היה ההוכחה הברורה ביותר לכך שפתרון שתי המדינות אינו ישים? אם נותרו ספקות, ה-7 באוקטובר ניפץ אחת ולתמיד את הרעיון שהרשות הפלסטינית וערבים רבים תחת שלטונה מוכנים לחיות בשלום לצד ישראל.
כאשר האריס מדברת על פתרון שתי המדינות, כוונתה היא שישראל תוותר על שליטתה ביהודה ושומרון — אזור המהווה כ-30% משטח ישראל, והוא הלב ההיסטורי והתנ"כי של המדינה, שבו התרחשו רוב סיפורי התנ"ך. מהלך כזה יוביל למלחמה. אנו יודעים זאת משום שערבים בעזה נמצאים תחת שלטון עצמי מאז 2005, ותחת שליטת חמאס הם השקיעו את כל משאביהם בהקמת מדינת טרור שמטרתה השמדת ישראל. התוצאה הייתה ה-7 באוקטובר.
הרשות הפלסטינית אינה שונה מחמאס. ייתכן שהם מדברים אחרת, לובשים חליפות מערביות, ומשתתפים באירועים דיפלומטיים – אך מטרותיהם זהות לאלו של חמאס, השמדת ישראל. בזמן שכל העיניים מופנות לעבר עזה והגבול הצפוני של ישראל, ערבים ביהודה ושומרון נערכים ל-7 באוקטובר משלהם. התקשורת הישראלית דיווחה על פעולות הברחה רבות של כלי נשק מירדן אל יהודה ושומרון. מאז ה-7 באוקטובר צה"ל החל במבצעים גדולים ביהודה ושומרון במטרה לעקור את תשתיות הטרור. בשנה האחרונה, צה"ל החרים נשק שארגוני הטרור ביהודה ושומרון לא החזיקו בו קודם לכן.
אך מעבר להתקפות טרור חמושות נגד אזרחים ישראלים, הרשות הפלסטינית מחנכת את הדור הצעיר לשנוא את ישראל מגיל צעיר מאוד. ארה"ב ואפילו האיחוד האירופי חקרו את הנושא, ואף מתחו ביקורת על הרשות הפלסטינית שמחנכת לאנטישמיות. בנוסף לכך הרשות הפלסטינית אף משלמת משכורות למחבלים שרוצחים יהודים. כאשר החמאס תקף את ישראל ב-7 באוקטובר, כינה השר ברשות הפלסטינית, ג'יבריל רג'וב, את המתקפה "מעשה גבורה" ואף קרא לבצע את 7 באוקטובר ביהודה ושומרון. כאשר מנהיג חמאס, יחיא סינוואר, חוסל, תיארה אותו אש"ף של אבו מאזן כמנהיג לאומי דגול. לאחר חיסולו של חסן נסראללה מנהיג חיזבאללה, אבו מאזן שלח תנחומים לארגון הטרור.
ההבדל היחיד בין הרשות הפלסטינית לבין ארגוני טרור אחרים הוא סמנטי. על פי מידע מזעזע ממכון וושינגטון למדיניות מזרח תיכון, כ-15 "גדודים" של לוחמים מהחמאס, הג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני ופלגים נוספים, פועלים כיום במטרה להפוך את יהודה ושומרון לעזה. זאת באמצעות ייצור מטעני חבלה מאולתרים, חפירת מנהרות, וניסיונות ייצור של רקטות.
כאשר בעלי בריתה של ישראל אמורים לעמוד לצדה, הממשל האמריקאי עושה את הבלתי ייאמן: בזמן משבר, יחד עם הקהילה הבינלאומית, הם לוחצים על ישראל לפעול נגד האינטרס הבטחוני שלה ביהודה ושומרון. דבר זה מתבטא בארבעה אופנים:
1. מחסומים בטחוניים - אם לומר זאת באופן ישיר, ישראל זקוקה להם. המחסומים הבטחוניים ביהודה ושומרון מאפשרים לצה"ל לבצע בידוק בנכנסים מאזורי הרשות הפלסטינית ולוודא שלא יוכלו לבצע פיגועים נגד ישראלים בכבישים או לחדור ליישובים ישראליים באזור. אך הממשל האמריקאי מפעיל לחץ להורדת המחסומים הבטחוניים סמוך למקומות בהם נרצחו ישראלים כמו אלחנן קליין ומאיר תמרי בדיוק בשל הסרת המחסומים הבטחוניים. ללא מחסומים, מחבלים ביהודה ושומרון יכולים להגיע לקהילה היהודית הקרובה ביו"ש, או לכביש הסמוך, לפגע ביהודים ולשוב לכפרם בתוך דקות ספורות.
2. עזה - הממשל האמריקאי וגורמים בינלאומיים לוחצים על ישראל שלא להשתמש בכלי טיס בעזה. כתוצאה מכך ישראל נאלצת לשלוח חיילים מבית לבית, מה שמסכן את החיילים ומוביל לאבדות קשות. ראש לשכתו של ראש מועצת שומרון יוסי דגן (אחד מכותבי מאמר זה) נפצע וכמעט נהרג כשנלחם מבית לבית בעזה. נכון להיום, כוחות צה"ל נלחמים בית לבית במקומות רבים בעזה וכמעט בכל יום מדינת ישראל סופגת נופלים.
3. לחץ נגד בנייה ישראלית ביהודה ושומרון - יהודה ושומרון מהווה את לב הארץ התנ"כית. כאן חיו היהודים במשך אלפי שנים בתקופת התנ"ך. עם זאת, הממשל האמריקאי לוחץ על מדינת ישראל באופן סיסטמטי שלא להרחיב את הבנייה ביו"ש, זאת על אף שמדובר בשטחי C שברור שבכל הסדר עתידי יישארו בידי ישראל. בו בזמן הערבים ברשות בונים בנייה בלתי חוקית דווקא בשטחי C שנמצאים בשליטה ישראלית מלאה, ואף מקבלים לכך עידוד מהאיחוד האירופי. זהו דבר מקומם, במיוחד על רקע פינוי תושבי צפון ישראל מבתיהם.
4. סנקציות - הממשל האמריקאי הטיל סנקציות על מתיישבים יהודים ביהודה ושומרון – כולל על בעלי אזרחות אמריקאית וגם על חיילי צה"ל שמגנים על קהילותיהם. אחד האנשים הללו הוא אמריקאי שעבר לישראל ומשמש כקצין במילואים. נגדו הופעלו סנקציות בגין מבצעים שביצע במסגרת שירות המילואים שלו. עד כה, סנקציות כה דרקוניות הוטלו רק על טרוריסטים בינלאומיים. בינתיים, על התומכים בטבח ה-7 באוקטובר, בהם השר ברשות הפלסטינית ג'יבריל רג'וב, לא מוטלות סנקציות.
1 צפייה בגלריה
טוני פרקינס ויוסי דגן
טוני פרקינס ויוסי דגן
טוני פרקינס ויוסי דגן
ישראל נלחמת על חייה לפחות בחמש חזיתות. אך דווקא בזמן זה, ידידתה הטובה ביותר של ישראל, ממשלת ארה"ב לוחצת על ישראל לפעול נגד האינטרסים הבטחוניים שלה. רדיקלים פרוגרסיביים וקמלה האריס קוראים לפתרון שתי המדינות שיחייב את ישראל לוותר על עומק אסטרטגי, יהפוך את ישראל לבלתי ניתנת להגנה ויחליש את לב הארץ. האם כך נוהגים בעלי ברית?
גישה טובה יותר תהיה לתמוך באינטרסים הביטחוניים של מדינת ישראל ולהגן על זכותה להגנה עצמית, על הדמוקרטיה האמיתית היחידה במזרח התיכון, ועל זכותה על ארץ אבותיה ביהודה ושומרון – שנמצא בלב הארץ התנ"כית.
מחר הקפידו לצאת ולהצביע, גם אזרחי ארה"ב בישראל, צאו להצביע, וקחו איתכם חברים, משפחה, וקהילה. משמעות הבחירות הללו היא עצומה. הבחירות שיתקיימו כעת יעצבו את עתיד ארה"ב, ישראל, וכל העולם החופשי.
טוני פרקינס הוא פוליטיקאי אמריקאי, מנהיג ציבור אוונגליסטי מלואיזיאנה ומקורב לטראמפ. יוסי דגן הוא ראש המועצה האזורית שומרון