חג שבועות הוא אחד האהובים בלוח השנה. זהו החג שבו לובשים לבן, מריחים את תחילת הקיץ ונהנים משפע של מאכלי גבינה. לכל פשטידה, קיש, מנות פסטה, סלטים ומאפי גבינה שתכינו, יש גבינות שמתאימות להם, גבינות שמשדרגות את המנות. יש מקום אחד בו תמצאו כל סוג גבינה שתרצו - Merkaza שבנוף הגליל.
במעדניית הגבינות העצומה של Merkaza נוף הגליל יש למעלה מ-400 סוגי גבינות מהארץ ומהעולם. טובי המחלבות והמותגים העולמיים נמצאים בה. במרחק של פחות משעת נסיעה מאזור המרכז, תחוו טיול קולינרי בצרפת, איטליה, יוון, הולנד, ספרד ועוד ועוד. הכל במקום אחד.
5 צפייה בגלריה
(צילום: Merkaza)
חוויית הקנייה מתחילה כבר בשלב ההצצה אל השפע האדיר וההתלבטות בין גבינות קשות לרכות ובחינת עשרות המותגים. היא ממשיכה באזור השירות המרווח, שבחזיתו ויטרינות מלאות בגבינות טריות – קשות, חצי קשות, רכות, מכל הצבעים והסוגים, ממיטב המחלבות בישראל וממיטב המותגים העולמיים. בצידן האחר של הוויטרינות, עובדי שירות שמציעים טעימה, פורסים ואורזים במהירות וביעילות. הכול בוהק בניקיונו ונגיש.
הגבינות מרחבי העולם שתמצאו ב-Merkaza הן גבינות מקוריות המיוצרות בחבל הארץ שלהן ויכולות להימכר תחת השם לפי חוקיו של האיחוד האירופי - לדוגמה פרמג'אנו רג'אנו מפארמה, ברי מצרפת או גאודה מהולנד ועוד.
5 צפייה בגלריה
(צילום: Merkaza)

לארח מלכה בערב החג

ועכשיו צריך לחשוב איזה גבינות אתם רוצים, נכון? המגוון המסחרר יאפשר לכם לנסות גבינות שלא הכרתם, לטעום גבינות מיוחדות מדנמרק או מגרמניה, ולנסות דברים חדשים. בתוך המבחר המסחרר שמחכה לכם, אנחנו רוצים להכיר לכם 7 מלכות גבינה שתשמחו לארח בשולחן החג:

המלכות של איטליה

פרמג'אנו רג'אנו
הגבינה הקשה והגרגירית מאזור פארמה ורג'ו אמיליה היא מוצר חובה בכל בית. האיטלקים מייצרים אותה בצורת עוגה עגולה גדולה, שמוכנסת ליישון של לפחות שנה לפני שיוצאת לשוק. ככל שהיא מתיישנת יותר, כך מחירה עולה בהתאם. כבר לפני אלף שנה ייצרו אותה, והיא עשירה בחלבון, בחומות אמינו ודלה בכולסטרול.
הגבינה הזאת היא זהב קולינרי טהור. טעמה והמליחות העדינה שלה מספקים עומק לכל מאכל, ולא פלא שהיא אחת הגבינות הפופולריות והאהובות ברחבי העולם. הפרמג'אנו מגיעה ל-Merkaza כמעין עוגה עגולה ויפה שנפרסת ונארזת במקום במיוחד עבור הלקוחות. אפשר גם לבקש מדיילות השירות לקבל את הגבינה מגורדת.
5 צפייה בגלריה
(צילום: Merkaza)
איך תיהנו ממנה? פרמג'אנו מושלמת לתיבול סוגי פסטה שונים, להקרמת מרקים ולבישול עם ריזוטו.
מוצרלה
טוענת לכתר איטלקית נוספת שלא יכולנו להתעלם ממנה היא המוצרלה. מקור הגבינה הוא מחבל קמפניה שבדרום איטליה והשם מגיעה מהמילה האיטלקית "לחתוך", שכן בתהליך הבישול הגבנים מסובבים את הגבינה ומסיימים בחיתוכה לגוש. יש בה מגוון ויטמינים והיא רכה ואוורירית. במחלקת הגבינות של Merkaza נוף הגליל ימתינו לכם 7 סוגים של מוצרלה, שתוכלו לשלב במאכלי החג.
איך תיהנו ממנה? המוצרלה מושלמת לפיצות, לזניה, סלטים ומאפים.

המלכות של אנגליה

סטילטון
רבים רואים בה את מלכת הגבינות האנגליות ומקורה בכפר סטילטון. זוהי גבינה חצי קשה, שמיושנת לרוב כשלושה חודשים ויש לה טעם עדין לצד מרקם קרמי עשיר. ב-Merkaza נוף הגליל תמצאו את שתי הווריאציות שלה - הכחולה והרגילה. יש לה טעם עדין יותר מגבינת רוקפור או גורגונזולה והיא גם מעט פחות מלוחה מהן.
איך תיהנו ממנה? סטילטון מתאימה כתוספת למרקי ירקות וסלטים. אם אתם מתכננים להגיש פלטת גבינות לצד פירות, דבש ויין, אתם חייבים אותה על המגש.
5 צפייה בגלריה
(צילום: Merkaza)
צ'דר
אם היא חלק ממתכוני שבועות שלכם, אין לכם מה לדאוג – יהיה בצ'דר. הגבינה הזאת, שמקורה בכפר צ'דר במחוז סאמרסט באנגליה, טוענת גם היא לכתר המלכות האנגלי. זאת הגבינה הכי פופולרית באנגליה וב-Merkaza נוף הגליל תמצאו שני סוגים בצבע שמנת וכתום.
איך תיהנו ממנה? טעמה הפיקנטי מאפשר להוסיפה כפתיתי תיבול למאכלים רבים, בהם סלטים, מאפים וצ'יז מקרוני. אגב, כדאי שתהיה לכם אחת במקרר גם ללא קשר לשבועות, כי צ'דר יכולה לשדרג גם טוסט שהילדים מבקשים, כריכים ונאצ'וס בתנור.

מלכת ספרד: מנצ'גו

מנצ'גו היא גבינת הדגל של אזור לה מנצ'ה. היא מוגנת בכינוי מקור, מיוצרת מחלב כבשים וצבעה כצבע השנהב. זו גבינה קשה וארומתית, עם טעם מעודן, יש לה מליחות עדינה ומרקם נימוח. ב-Merkaza נוף הגליל תמצאו אותה בגרסתה הטבעית וכן בגרסת פטריות כמהין, שתהפוך כל מנה למיוחדת יותר.
איך תיהנו ממנה? מנצ'גו מתאימה מאוד לסלטים, פוקאצ'ות ותהפוך כל טוסט פשוט לכזה עם טעמים שלא מהעולם הזה.
5 צפייה בגלריה
(צילום: Merkaza)

מלכת שוויץ: גרוייר

שורשיה של גבינה זו הולכים אחורה עד למאה ה-12, היא קרויה על שם עיירה בשם זה ושמה נחשב למותג בינלאומי מוגן. זאת גבינה מיוחדת, שטעמיה משתנים ככל שהיא מתיישנת. יש בה שילוב ממכר של מתיקות-מליחות, כשהיא צעירה יש לה טעם אגוזי וככל שמתיישנת נוצרים בה סדקים והיא הופכת למעט יותר גרגירית. במשך מאות שנים ניטש מאבק בין שוויץ לצרפת על מקור הגרוייר והזכות לקרוא לגבינות דומות שיוצרו בשתי המדינות בשם הזה, ולבסוף ב-2001 הוחלט שהגבינה תמותג כשוויצרית.
איך תיהנו ממנה? גרוייר מושלמת לאפייה, פונדו גבינות והקרמת מרק בצל. ניתן גם לגרד ממנה קצת לסלטים ולפסטות ושבביה יכולים לשדרג גם לחמים אפויים.

מלכת הולנד: גאודה

ההולנדים אומרים חאודה, בשאר העולם אומרים גאודה, והגבינה הקשה הזאת היא אחת הפופולריות ביותר. היא קשה, צהובה, ולעתים מוסיפים לה תבלינים מסוימים כמו עשבי תיבול או קימל. היישון שלה נמשך עד שישה חודשים וצבעה צהוב-כתום.
ב-Merkaza נוף הגליל יש המון סוגים של גאודה - כולם מיוחדים. תוכלו למצוא גאודה גרגירי חרדל, גאודה אגוזים, גאודה עשבי תיבול ואת מותג היוקרה גאודה בלאק לייבל, גבינה שיושנה במשך שנתיים ולה גבישים לבנים שהבשילו לכדי שלמות. כן, לא רק בוויסקי יש בלאק לייבל, גם הגבינה ההולנדית מתהדרת בכך.
איך תיהנו ממנה? גאודה מתאימה מאוד למנות כמו מק אנד צ'יז, לחם שום גבינה, טוסט טורטייה, מילוי ריבועי בצק ואומלטים.
סניף Merkaza נוף הגליל נמצא במרחק של פחות משעת נסיעה מאזור המרכז, הוא פתוח בכל ימות השבוע, כולל שישי ושבת, ויש בו מתחמי בילוי וקניות מכל הסוגים. מעדניית הגבינות המפוארת שבסופרמרקט העצום, תספק לכם כל מה שחלמתם לארוחות החג. שפע של מבחר במחירים אטרקטיביים, מותגי גבינה מקוריים ושירות אדיב ומקצועי. חג שבועות שמח לכם – ובתיאבון!
לפרטים נוספים, בפייסבוק ובאינסטגרם של Merkaza