המטבח שלכם יהיה מושלם מבחינת מראה וסגנון - בזה אנחנו בטוחים. אבל מטבח טוב הוא הרבה מעבר למראית עין – מטבח שתהנו ממנו במשך שנים צריך להיות קל ונוח לתפעול, עם פתרונות אחסון חכמים שמתאימים לצרכים שלכם ומקסימום נוחות ונגישות. אלו 7 נקודות שכדאי לקחת בחשבון במהלך הגיבוש, התכנון והביצוע של המטבח המושלם עבורכם.
1. לפני הכל - למדוד את המטבח (והחלל סביבו)
השלב הראשון בתהליך, עוד לפני שאתם מתחילים לדמיין את הצבעים, הצורות והאי המפואר שתבנו, הוא לקחת מידות מדויקות של החלל. בנוסף, חשוב למדוד את הסביבה של המטבח, כדי להבין האם אפשר להרחיב אותו מבלי לפגוע בתחושת המרחב בבית, למשל.
באופן כללי, המטבח של ימינו, הנמצא לרוב בחלל המרכזי של הבית, ולכן אינו 'בועה' עיצובית נפרדת משאר הבית, כך שחשוב לדעת מראש את כל המידות והעיצוב של שאר חלקי הבית, כדי להתאים את המטבח לשפה העיצובית הכוללת.
2. רשימת תכולה ובעיות לפתרון
כדי שהמטבח החדש ישרת אתכם ואת הצרכים הספציפיים שלכם, חובה להכין רשימה של כל הציוד שאתם רוצים לאחסן ולכלול במטבח, כולל מוצרי חשמל, צלחות, סירים וגם 'שונות', כדי שלא להיות מופתע בהמשך. תכנון חכם של תמהיל ארונות ופתרונות אחסון במטבח תלוי במידה רבה ביכולת ליצור רשימת תכולה מדויקת ככל האפשר.
רשימת הפריטים גם תקל עליכם לנסח את המצוקות המרכזיות שלכם במטבח הנוכחי, אשר דורשות פתרון או שינוי. אל תתרגלו למטבח ששירת אתכם בצורה לא-מושלמת במשך שנים – שיפוץ המטבח ועיצוב מטבח חדש הוא ההזדמנות שלכם לפתור את כל הבעיות שהציקו לכם עד כה.
3. החדשנות של היום מציעה חומרים עמידים ופרקטיים – אל תהססו לבחור בהם
המטבח הוא המרכז החדש של הפעילות בבית, בו מבשלים, נפגשים וגם עובדים ונהנים. לכן, בנוסף לאסתטיקה ולמראה החיצוני, חשוב להקפיד על חומרים פרקטיים. בשורה התחתונה, מטבח יפה שיישרט ויוכתם אחרי זמן קצר, פשוט לא יהיה שווה את זה. למרבה השמחה, ההתפתחויות הטכנולוגיות של ימינו מאפשרות לחברות מטבחים גדולות ומתקדמות, כמו מטבחי זיו, להציע חומרים עם מרקמים ייחודיים המדמים חומרים טבעיים, לצד עמידות לשריטות וללכלוך. זה הזמן לתת למומחים להסביר לכם על חומרים המאפשרים פרקטיות הודות לטכנולוגיות מתקדמות.
4. האחסון הוא משאב מוגבל - דעו לנצל אותו באופן מיטבי
אחסון במטבח נמצא במחסור תמידי, ולכן חשוב מאוד לתכנן את פתרונות האחסון, כדי שתוכלו להתנהל בצורה נוחה ויעילה.
בין היתר, ניתן לתכנן מכפילי שטח, כמו הדלפק הנסתר של מטבחי זיו, אשר מותקן מתחת לאי ויוצא במשיכה קלה כדי ליצור משטח נוסף לעבודה, ארוחה או הגשה.
עוד חלק קריטי הוא תכנון מגרת התבלינים, אשר מספקת נגישות ונראות של כל התבלינים באופן נוח. עגלת בקבוקים צרה וגבוהה תאפשר לכם לאחסון את בקבוקי השמן והחומץ מבלי לתפוס הרבה שטח פנים.
מקום נוסף אשר אינו מנוצל כראוי ברוב המקרים הוא הארון שמתחת לכיור - באמצעות מתקן מיוחד אפשר לאפשר אחסון של חומרי ניקוי ושקיות באופן יעיל.
כדי לוודא אחסון מתאים, חשוב להגיע לחברת המטבחים עם רשימת פריטים מלאה, כדי למנוע הפתעות בהמשך הדרך.
5. התייחסו ברצינות למשולב הזהב: מקרר-כיור-כיריים
שלושת האלמנטים המרכזיים והסטטיים של המטבח הם המקרר, הכיריים והכיור. סביב אותם קודקודים מתנהלת כמעט כל הפעילות במטבח. לכן, תכנון מחושב ומדויק של מיקום האלמנטים האלו יפחית את ההתרוצצויות וישמור על סדר בבישולים וההכנות.
הטיפ החכם בכל הנוגע למיקום קודקודי המשולש הוא לבנות תרחיש של הכנת מנה פופולארית בבית – באמצעות סדר הפעולות תוכלו לדעת היכן המיקום האופטימלי של הנקודות, כדי שתוכלו לגשת לכל המקומות הנדרשים במהלך הפעילות. בנוסף, התסריט יכול לעזור לכם לקבוע היכן למקום אלמנטים נוספים כגון מגירת סכו"ם וציוד, סירים וכו'. דברים קטנים כאלו הופכים להיות קריטיים במיוחד ביום-יום, ולכן חשוב להתייחס אליהם.
6. תכננו כמה שיותר מראש, כדי מנוע טעויות לטווח הרחוק
התכנון המוקדם צריך לקחת בחשבון את כל הפרטים האפשריים, עד לרזולוציה הקטנה ביותר.
כן, גם הגודל, הצורה והמיקום של מכשירי החשמל הם חלק מהתכנון. נקודות חשמל ואינסטלציה חייבות להיקבע מראש, בהתאם למכשירים שרכשתם והאם הם דורשים שקע תלת-פאזי. בכל מקרה, חשוב להתייעץ על תכנון הנקודות עם מעצב/ת המטבחים.
בכל הנוגע למכשירי חשמל, קיימים היום מכשירים בגדלים שאינם 'סטנדרטיים', כך שאי אפשר להסתמך על כך שהחללים הייעודיים יתאימו למכשירים הקיימים או אלו שאנחנו מתכננים לקנות.
7. רגע אחרי גיבוש העיצוב הסופי – תנו לחברת המטבחים לעשות בקרה
אחרי שסיימתם לעצב את מטבח החלומות, הגיע הזמן שלכם להתרווח על הספה בבית ולתת לנציגים המומחים של מטבחי זיו לוודא שהכל תקין, באמצעות תהליך בקרה לפני תחילת העבודות בפועל.
נציגי החברה מרכיבים סימולציות המזהות התנגשויות ותיקונים נדרשים כמו הנמכת תקרה או שינוי המידות הנדרשות בהתאם לגודל הלא-סטנדרטי של מכשירי החשמל. מחלקת הבקרה של מטבחי זיו פועלת בנפרד מהמעצב/ת שהיו אחראים על תכנון המטבח, מה שמעלה את הסיכוי למצוא כשלים וצורך בשינויים - כדי שמטבח החלומות לא יהפוך לאסון ולמקור מיותר של הוצאות על תיקונים לאחר מעשה.
לסיכום, חשוב למדוד את חלל המטבח והסביבה, להכין רשימת תכולה של פריטים וציוד, לבחור חומרים פרקטיים ואסתטיים, לנצל באופן מיטבי את שטחי האחסון, לתכנן את המשולש של מקרר-כיריים-כיור בהתאם לסגנון החיים שלכם, להתאים את המטבח לשאר החלל, למקם את נקודות החשמל מתוך מחשבה ולאפשר לחברת המטבחים לבצע בקרה מקצועית על העיצוב.
והעיקר- תתחדשו!