כשאלכסיי נבלני התמוטט היום בשירותים של המטוס למוסקבה, תומכיו מיד חשדו שהוא הורעל. נבלני מאושפז במצב קשה ונמצא בתרדמת, לפי החשד בעקבות תה מורעל ששתה בבית קפה לפני שעלה למטוס.
לאורך השנים צבר לעצמו נבלני אויבים רבים ברוסיה ומחוצה לה, אך בכל זאת נראה ש"החשוד המיידי" בהרעלה הוא המשטר הרוסי. נבלני, היריב הגדול ביותר של ולדימיר פוטין ברוסיה, אינו מתנגד המשטר הראשון שמתמוטט בנסיבות מסתוריות. כמו במקרה של נבלני, גם במקרים קודמים הכחיש הקרמלין מעורבות אפשרית.
קולונל אלכסנדר ליטוויננקו היה סוכן KGB לשעבר, ובהמשך עבד ב-FSB – שירות הביטחון שהחליף את ה-KGB אחרי פירוק ברית המועצות. ליטוויננקו ערק מרוסיה בשנת 2000 וברח ללונדון. שש שנים אחרי שהגיע לבריטניה הוא אושפז במצב קשה, אחרי ששתה תה שהורעל בחומר הרדיואקטיבי פולניום 210.
ליטוויננקו מת שלושה שבועות אחרי ההרעלה. לפי החקירה שנפתחה בבריטניה סוכנים רוסים הרעילו אותו – ככל הנראה בהסכמתו של פוטין. רוסיה הכחישה את מעורבותה בפרשה.
לפני מותו אמר ליטוויננקו לעיתונאים שה-FSB ממשיך לתפעל מעבדות של חומרים רעילים, שפועלות עוד מימי ברית המועצות. הוא היה אחד מקציני המודיעין הרוסים שהאשימו את רוסיה בהרעלתו של נשיא אוקראינה לשעבר, ויקטור יושצ'נקו, בקמפיין הבחירות שלו בשנת 2004. בזמן שליטוויננקו הורעל הוא חקר את הרצח של העיתונאית הרוסייה אנה פוליטקובסקיה, שמתה שלושה שבועות לפני שהורעל.
פוליטקובסקיה הייתה עיתונאית חוקרת שכתבה על פעילות הכוחות הרוסיים, והכוחות הצ'צ'ניים הפרו-רוסיים, שנלחמו בבדלנים בצ'צ'ניה. בעקבות עבודתה וכתיבתה הביקורתית היא קיבלה איומים רבים על חייה. ב-2004 פוליטקובסקיה חשה ברע ואיבדה הכרה אחרי ששתתה כוס תה. לטענתה היא הורעלה כדי שלא תיסע לסקר את ההשתלטות של מחבלים צ'צ'נים על בית ספר בעיר בסלאן בדרום רוסיה ב-1 בספטמבר 2004.
שנתיים לאחר מכן פוליטקובסקיה נורתה למוות מחוץ לדירתה במוסקבה, בהתנקשות שעוררה גינויים חריפים במערב. חמישה גברים הורשעו ברצח שלה, אך איש לא הורשע בהזמנת החיסול.
ולדימיר קארה-מורזה, פעיל אופוזיציה, אושפז פעמיים בבית החולים בחשד להרעלה, ב-2015 וב-2017. קארה-מורזה היה עיתונאי ומקורב לבכיר האופוזיציה בוריס נמצוב – שנורה למוות ב-2015 כשחצה גשר בקרבת הקרמלין – ולאוליגרך ולמתנגד המשטר מיכאיל חודורובסקי.
קארה-מורזה כמעט מת בהרעלה הראשונה מסיבוכים בכליות. הוא חשד שהרעילו אותו, אך הסיבה למצבו לא פורסמה. ב-2017 הוא אושפז שוב והיה בתרדמת. גם אז הוא הצליח לשרוד. עורך דינו אמר שהמשטרה סירבה לחקור את הפרשה.
סרגיי סקריפל היה מרגל רוסי שהפך לסוכן כפול וריגל למען בריטניה. בשנת 2018 התמוטט על ספסל בעיר סולסברי באנגליה, יחד עם בתו יוליה. הרשויות בבריטניה קבעו שהשניים הורעלו בגז העצבים נוביצ'וק. שניהם אושפזו במשך שבועות במצב קשה. בריטניה האשימה את המודיעין הרוסי בהרעלת השניים, ומוסקבה דחתה את ההאשמות נגדה. פוטין אמר שסקריפל הוא אדם "מתועב" אך הוסיף שלקרמלין אין סיבה לפגוע בו מכיוון שהוא כבר נשפט ברוסיה ושוחרר ב-2010 במסגרת עסקת חילופי מרגלים.
בריטניה האשימה שני גברים רוסים בניסיון ההתנקשות בסקריפל. הם טענו שהם הגיעו לסולסברי כתיירים, והכחישו מעורבות במקרה. החשד להרעלת סקריפל הוביל להידרדרות נוספת ביחסים בין רוסיה לארצות המערב, שספגו מכה בעקבות הטענות להתערבות הרוסית בבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2016.
פיוטר ורזילוב חבר בלהקת הפאנק הרוסית "פוסי ריוט", אושפז במחלקה לטיפול נמרץ בעקבות חשד להרעלה ב-2018. הוא הועבר לטיפול רפואי בברלין. הרופאים שטיפלו בו אמרו שהאפשרות שהורעל סבירה מאוד. בסופו של דבר ורזילוב הצליח להתאושש.
ורזילוב, זוגתו ועוד שתי חברות בלהקת "פוסי ריוט", ריצו עונשי מאסר ב-2018 אחרי שהתפרצו למגרש במהלך גמר המונדיאל שנערך ברוסיה. חברי הלהקה רצו למחות נגד הכוח המופרז של המשטרה בארצם. בנוסף ריצה ורזילוב מאסר על עבירות אחרות, וטען שהוא נעצר ממניעים פוליטיים.
ורזילוב פנה היום לפעילי זכויות אדם בגרמניה, מארגון Cinema for Peace, וביקש מהם לסייע בהעברתו של נבלני לאשפוז בברלין - על רקע טענות שהרופאים הרוסים שמטפלים בנבלני "מושכים זמן" ולא מדווחים על מצבו. מטוס גרמני עם צוות רפואי וציוד מיוחד ימריא הלילה לרוסיה, והפעילים מקווים שמצבו של נבלני יאפשר להעביר אותו לגרמניה בהקדם. הפעילים אמרו שהם נמצאים בקשר עם הרשויות ברוסיה ומקווים שהן יאשרו להם להטיס את נבלני לגרמניה. מבית החולים שמטפל בנבלני טרם נמסרה תגובה.