הוא תוכנן במקור כדי לאפשר את פעילות בית החולים הגדול בצפון בימי מלחמה או אסון - אך היום (חמישי) החלו בבית החולים רמב"ם בחיפה להעביר את חולי הקורונה מהמחלקות שבמוסד הרפואי לחניון התת-קרקעי, שנאטם והפך למחלקה טיפולית לחולי קורונה.
בחניון, שאמור לתפקד גם תחת מתקפה כימית, הותקנו מלכתחילה דלתות אוטמות. מובן שהמתחם הפסיק לשמש כחניון, ובאי בית החולים נקראים להגיע בתחבורה ציבורית או לחנות ברחובות הסמוכים. אנשי הצוות של בית החולים חונים במגרש שהעמיד לרשותם נמל חיפה, באזור הסמוך למוסד הרפואי.
את ההכנות החלו כבר בגל הראשון של הנגיף, אך בסופו של דבר לא היה צורך להפעיל את בית החולים התת-קרקעי. בימים האחרונים, לנוכח הזינוק במספר החולים, הוחלט על העברת המחלקות למיקום החדש. בשבוע האחרון הושלמו ההכנות, שכללו פרישה של צינורות מיזוג אוויר שיאפשרו, בין היתר, לחץ שלילי בכל המתחם, פריסת תקשורת מחשבים, חישוב נתיבי גישה לחולים ולבריאים ועוד.
"רגע מכונן"
את החולה הראשון הובילו לבית החולים החדש מנהל רמב"ם ד"ר מיקי הלברטל וסגנו, ד"ר אבי ויסמן, כשהם לבושים בביגוד מגן. "זהו רגע מכונן בהיסטוריה של בית החולים רמב"ם", אמר הלברטל. "לראשונה אנחנו משתמשים בבית החולים התת-קרקעי. הכנסנו כבר את החולים הראשונים, ואנחנו כרגע עוסקים בהעברה של החולים המאושפזים ממחלקת 'כתר' למחלקה התת-קרקעית.
"אני לבוש בביגוד הזה פחות משעה, וזה מאמץ לא קטן", אמר ד"ר הלברטל. "אנחנו מאוד מקווים שאנשים יבינו שכל מה שהם צריכים לעשות זה לעטות מסכות, לשמור על היגיינה ולשמור על ריחוק. בכל אופן, מערכת הבריאות בכלל, ובית החולים רמב"ם בפרט, יעמדו כל המורכבויות כדי לתת את הטיפול הכי טוב שאנחנו יכולים להציע למטופלים שלנו".
ד"ר הלברטל נשאל מה דעתו בנוגע למי שעדיין מתכחש למגפה ולא מקפיד על ההנחיות. "אני לא מבין איך הם מצליחים לחיות עם העובדה שהם מסכנים את בני המשפחה שלהם, את ההורים שלהם, את הילדים שלהם. אנחנו מעבירים כרגע 70 ומשהו חולים. חולים מאוד. אפשר להתלונן ואפשר לעשות הרבה מאוד דברים, אבל בסוף זה תלוי בכל אחד מאיתנו. אנחנו יכולים למנוע את זה. בלי להאשים אף אחד, בלי לדבר על סקטוריאליות".