פצע שאינו מחלים הוא לא רק בעיה רפואית, אלא חוויה הפוגעת באיכות החיים בכל המובנים, החל מהשינה בלילה ועד היכולת לצאת מהבית. עבור מטופלים רבים, מדובר בהתמודדות יומיומית עם כאבים, מגבלות תפקודיות וחשש מסיבוכים. כעת יש מי שטוען לבשורה בתחום: טכנולוגיית "ריגנרה", שנמצאת בשימוש בישראל מספר שנים, וזכתה לאישור התקן האירופאי, נכנסה לאחרונה למערכת הבריאות הציבורית ומאפשרת נגישות קלה וזולה לטיפול חדשני בפצעים מורכבים.
הטכנולוגיה, שפותחה באיטליה, מציגה גישה פשוטה יחסית לבעיה מורכבת: במקום ניתוחים והשתלות עור מסורתיות, הטיפול מתבצע באמצעות השתלת מיקרו תאים מגופו של המטופל עצמו. הטכנולוגיה מתמקדת בשימוש בתאי המטופל לחידוש הרקמות הפגועות ועידוד חידוש טבעי של העור.
כך זה עובד – דגימת רקמת עור קטנה נלקחת מהמטופל, מעובדת במכשיר ייחודי להפקת תמיסה עשירה במיקרו-תאים, ומושתלת באמצעות הזרקות ישירות לאזור הפצע. כל זאת מתבצע בהרדמה מקומית בלבד, ללא צורך באשפוז, בטיפול חד פעמי של כ-20 דקות.
השתלת מיקרו-תאים מפחיתה את הצורך בהשתלת עור ומערכות אחרות כמו לחץ שלילי, תא לחץ, טיפול באוזן וחבישות מתקדמות אחרות. השימוש בטכנולוגיה מוריד את הסיכון לזיהומים וסיבוכים משניים ומפחיתה את מעמסה על מערכת הבריאות.
"מדובר בטכניקה יעילה שמציעה יתרונות משמעותיים", מסביר ד"ר דרור רובינסון, אורתופד מומחה ומנהל יחידת מחקר ומרפאת כף רגל במרכז הרפואי רבין. "הטכנולוגיה לא רק מרפאת את הפצע, אלא למעשה מעודדת יצירה של רקמה חדשה במקום צלקת. היא מתאימה למגוון רחב של מקרים - מפצעים כרוניים ועד פצעי ניתוח שלא מחלימים, כולל פצעי סוכרת ופצעים שנגרמו מתאונות או חבלות. כמו בכל טיפול רפואי, גם כאן זמן סגירת הפצע משתנה ממטופל למטופל, והצלחת הטיפול תלויה במצבו הרפואי הכללי של המטופל ובסוג הפצע. מבחינת המערכת, זה מציע חיסכון גם במשאבים, גם בזמן הריפוי וגם בצורך באשפוז".