יחסי ישראל ואיחוד האמירויות הערביות ידעו עליות וירידות לאורך השנים. המדינה הערבית אמנם לא הכירה רשמית ביחסים עם ישראל, אך במשך שנים רבות ניהלה קשרים כאלה ואחרים עם ישראל. היו גם כמה תקריות ביחסים בין הצדדים, אבל היום (ה') הודיעו ישראל והאמירויות על כינון יחסים רשמיים.
היחסים בין המדינות היו לא רשמיים ועסקו בעיקר בנושאים של כלכלה ובריאות, ולפי מקורות זרים גם בנושאים ביטחוניים. בעלי דרכון ישראלי לא מורשים להיכנס למדינה, למעט מקרים חריגים שמקבלים אישור מיוחד. עם זאת, ישנם אנשי עסקים ישראלים בעלי אזרחות זרה שנכנסים ויוצאים מהאמירויות וכן חברות שפועלות במדינה באמצעות חברות זרות.
בפברואר 2009 נרשמה תקרית בין המדינות לאחר שהאמירויות לא נתנו אשרת כניסה לטניסאית הישראלית שחר פאר, שאמורה הייתה להתחרות בטורניר שנערך בדובאי. הנהלת הטורניר גיבתה את פאר, והודיעה שתשקול את המשך קיומו.
ערוץ הטניס האמריקני החליט לא לשדר את התחרויות בעקבות הסירוב של האמירויות והעיתון האמריקני וול סטריט ג'ורנל הסיר את החסות שנתן לטורניר. לאחר הלחץ הציבורי העולמי אישרו המארחים את כניסתו של הטניסאי הישראלי אנדי רם, ונקנסו במאות אלפי דולרים.
שנה לאחר מכן, פאר השתתפה בטורניר דובאי. היא זכתה לאבטחה כבדה של 16 שומרי ראש, בודדה משאר השחקניות וכל משחקיה לא היו במגרש המרכזי, מטעמים ביטחוניים. ב-2013 השתתפה לראשונה נבחרת ישראל בשחייה בסבב גביע העולם בדובאי, אך לצד שם הנבחרת לא התנוסס דגל ישראל אלא דגל לבן ושם המשתתף.
המשבר הגדול בין המדינות היה ב-19 בינואר 2010 לאחר שבכיר חמאס, מחמוד אל מבחוח נמצא מת בחדרו במלון בדובאי. המשטרה המקומית האשימה את המוסד הישראלי בביצוע המבצע ובזיוף דרכונים כדי להיכנס למדינה. דובאי ביקשה מהאינטרפול לעצור את ראש המוסד דאז מאיר דגן, אך נדחתה. ישראל לא אישרה ולא הכחישה את מעורבותה בפרשייה.
פריצת דרך משמעותית בין המדינות התרחשה בנובמבר 2015, אז הודיע משרד החוץ הישראלי על פתיחת נציגות ישראלית רשמית ראשונה באבו-דאבי, אך באיחוד האמירויות הצניעו את המהלך והמעיטו בחשיבותו.
ב-2017 השתתפו טייסי חיל האוויר הישראלי בתמרון צבאי ביוון, שבו השתתפו גם טייסים מאיחוד האמירויות ומדינות נוספות. בספטמבר 2019 גינה שר החוץ של האמירויות את אוזלת היד של לבנון כלפי תוקפנות חיזבאללה, וזכה לגיבוי של ראש הממשלה הישראלי.
באיחוד האמירויות היו אמורים לארח השנה בדובאי את התערוכה העולמית "אקספו 2020", וב"ידיעות אחרונות" נחשף לקראתה כי השלטונות יתירו לתיירים מישראל לבקר במדינה במהלך התערוכה ללא סידורים מיוחדים. בהמשך נטען כי השלטונות צפויים להשאיר את האפשרות לביקור במדינה עבור אזרחי ישראל גם לאחר התערוכה.
לקראת התערוכה דובר על הקמת נציגות ישראלית באיחוד האמירויות שתטפל בביתן הישראלי, שם טענו כי "הנציגות הישראלית החדשה מסונפת לסוכנות הבינלאומית לאנרגיות מתחדשות והצעד אינו חלק מכינון קשרים דיפלומטיים עם ישראל".
במאי 2020, בעקבות מגפת הקורונה, נחת בנתב"ג לראשונה מטוס של חברת איתיחאד איירוויז מאיחוד האמירויות ללא סמלי המדינה או החברה, ועליו ציוד הומניטרי שיועד לסייע לפלסטינים ביהודה ושומרון וברצועת עזה. חודש לאחר מכן נחת בנתב"ג מטוס של אותה החברה, מעוטר בסמלי איחוד האמירויות.
הקשר בין ישראל לאיחוד האמירויות התחזק במהלך המאבק בקורונה. ב-26 במרץ, כשבישראל היו חסרים מאות אלפי ערכות בדיקה לקורונה, נחת בנתב"ג מטוס מטען של חברת תעופה אוקראינית. על סיפונו היו 100 אלף ערכות בדיקה. בהתחלה אסור היה לפרסם מאיפה הגיע המשלוח, אך שלושה חודשים לאחר מכן התירה הצנזורה לפרסם שהבדיקות הגיעו מאיחוד האמירויות.
בחודש יוני הודיע ראש הממשלה נתניהו כי ישראל ואיחוד האמירויות "יכריזו על שיתוף פעולה במאבק בקורונה". באיחוד האמירויות הבהירו כי מדובר בהסכמים שנחתמו בין חברות פרטיות בשתי המדינות "בנוגע לפיתוח טכנולוגיות מחקר למלחמה בנגיף הקורונה".
לפני כחודש פרסם שר המדינה באיחוד האמירויות ושגריר האיחוד בוושינגטון, יוסף על-עוטייבה, מאמר מיוחד ב"ידיעות אחרונות", שבו התייחס לתוכניות הסיפוח.
"היינו רוצים להאמין שישראל היא הזדמנות, לא אויב", כתב. "יש פוטנציאל ענק לקשרים חמים יותר. החלטה של ישראל לספח תהיה סימן שאי אפשר לטעות לגביו – בנוגע לשאלה אם היא רואה את הדברים באותו אופן".
היום הודיעו ישראל ואיחוד האמירויות על האצת המהלכים לכינון היחסים הדיפלומטיים הרשמיים בין המדינות.
"איחוד האמירויות היא אחת המדינות החזקות והמתקדמות בעולם", אמר נתניהו. "ההסכם הזה כולל יחסים דיפלומטים מלאים, הקמת שגרירויות, חילופי שגרירים, השקעות נרחבות שיועילו לכלכלת ישראל, קשרי מסר, תיירות ותעופה - כולל טיסות ישירות בין תל אביב לאבו דאבי".
הוא הוסיף: "איחוד האמירויות תשקיע בישראל השקעה מאוד משמעותית בפיתוח החיסון לנגיף הקורונה", אמר נתניהו. "כמו כן נשתף פעולה באנרגיה, במים, בהגנת הסביבה ובתחומים רבים נוספים. זה דבר מאוד חשוב לכלכלה שלנו, לכלכת האזור ולעתידנו".