תכנוןשל פרויקט עם עירוב שימושים הוא משימה מאתגרת עבור יזמים ואדריכלים. כאשר מדובר על פרויקט בהיקף גדול אשר משמש מספר פונקציות במקביל, חשוב לתת לכל אחד מהשימושים את המשקל הנכון. זה היה האתגר המרכזי בתכנון של פרויקט 'מטרופולין' בנתניה, אשר צפוי לכלול שטחי משרדים בסטנדרט גבוה, שטחי מסחר מגוונים ומלונאות.
ויקטור חביב, מנכ"ל קבוצת איציק תשובה, יזמית פרויקט 'מטרופולין', ורמי וימר, אדריכל הפרויקט, מספרים על האתגרים, הפתרונות והביקוש הגובר לפרויקט.
קומת מסחר ברחוב פנימי, פתוחה לרחוב ועם פתרונות הצללה לשמש הישראלית
אם כן, לדברי וימר, באמצעות תכנון הנותן לכל אחד מהשימושים את המשקל הנכון, נוצרת אינטגרציה שהיא לטובת הפרויקט והעיר כולה. לדבריו, האתגר היה לפתוח את הפרויקט לסביבה ולייצר סימביוזה בין המסחר לתעסוקה ולרחוב עצמו. וימר מציין את הרוח הגבית שקיבלו תהליכי התכנון מהרשות המקומית ומהנדס העיר, מה שאפשר לממש את התכניות בלוח זמנים קצר בהרבה מאזור גוש דן.
בהתאם למטרות הפרויקט, וימר מספר כי קומת הקרקע משתלבת עם הפעילות של הרחוב הראשי בו הבניין ממוקם, לצד קומת קרקע מסחרית גבוהה בעלת רחוב פנימי המעצים את הפעילות. בנוסף, אחד הדגשים בתכנון הוא פתרונות הצללה נרחבים, כדי להתמודד עם השמש הקופחת בישראל.
חברות הייטק, בעלי מקצועות חופשיים ומשקיעים - הפוטנציאל של נתניה מתממש
לדברי חביב, קבוצת איציק תשובה מזהה את הפוטנציאל האדיר של נתניה ומאמינים בעיר. מטרופולין מושך ביקוש מחברות הייטק ובעלי מקצועות חופשיים כמו רואי חשבון, סוכני ביטוח, עורכי דין וכד', אשר מעוניינים לעבור למשרדים חדשים באיכות גבוהה בנתניה.
בנוסף, חביב מציין את ההגירה החיובית לנתניה גם מבחינת שוק הדיור, אשר מושך אליו ישראלים המעוניינים לתקוע יתד בעיר המתפתחת.
חביב מספר כי עסקים רבים מעדיפים לרכוש את המשרד שלהם במקום לשכור משרד - וכך לקבל נכס משלהם בתום החזר המשכנתא. בנוסף, חביב מספר על עניין רב מצד משקיעים המעוניינים לרכוש משרדים, בעקבות התשואה הגבוהה יותר, בממוצע, בהשוואה לתשואה על דירות.
לבסוף, חביב אומר כי בעלי עסקים וחברות מייחסים חשיבות רבה לנראות ולאיכות של בניין המשרדים בכל הנוגע ללובי, המעליות וכד'. פרויקט מטרופולין מספק סטנדרט גבוה הנותן מענה לכל הדרישות של שוק המשרדים נכון ל-2022.