בשיתוף מוזאיק וההסתדרות הציונית העולמית
מיזם "שבת של אחדות עולמית" שהחל בשבוע שעבר צובר תאוצה. היוזמה קוראת לכל יהודי - באשר הוא - לציין גם את השבת הקרובה (27-28 אוקטובר) כשבת של סולידריות ואחדות.
"קשה לאמוד מספר מדויק של כמה לקחו חלק באירועים", אומר יניב נחמיאס, מנהל המחלקה לארגון וקשר עם יהודים בתפוצות, בהסתדרות הציונית העולמית. "על פי נתונים מהרשתות החברתיות, מעריכים שכחצי מיליון איש ברחבי העולם נחשפו לחוברת ולמעלה מחמישים אלף איש נעזרו בה לקבלת השבת. מגוון וקשת הגילאים של המשתתפים, הוא מ-5 עד 85, ובכל יבשות העולם", הוא אומר.
בשבת הקרובה צפויים להתקיים במאות מוקדים בעולם מפגשי קבלת שבת. פרט לקובץ התפילות (תוכלו להוריד אותו כאן), הברכות והשירים, הופק במסגרת המיזם גם פלייסמנט ועליו 223 מגיני דוד, כמספרם של השבויים והנעדרים, אותו מתבקשים ישראלים ויהודים בעולם להדפיס בבית, לשים ליד 'הכסא הריק' ששמור לנעדרים והשבויים, ולהתפלל להשבתם.
החוברת שהופקה לטובת המיזם, ויצאה בעברית, אנגלית וספרדית תתורגם בקרוב גם לצרפתית, פורטוגזית ורוסית.
על היוזמה חתומים יחד ההסתדרות הציונית העולמית, ארגון מוזאיק, הסוכנות היהודית ומשרד התפוצות. "המיזם הזה הוא דו כיווני", אומרת מיטב טסלר, מארגון מוזאיק. "מחד שנדע בישראל שהתפוצות איתנו והמלחמה הזו היא בשל היותנו יהודים ולפיכך כל יהודי העולם, מאוחדים בה. ומהצד השני המיזם הוא בשביל יהדות התפוצות שמתמודדת עם אנטישמיות גואה וזקוקה להתחזקות, למפגש יחד ולתפילה משותפת".
בחוברת "קבלת שבת ישראלית" תמצאו לצד מילות השיר "לכה דודי" המזוהות עם יום שבת, התפילות והשירים ציטוט מפוסט של חנוך דאום. עיתונאי ידיעות אחרונות מספר בו על ענבל רבין-ליברמן, הרבש"צית של קיבוץ ניר עם, שהתושייה והגבורה שלה היו חלק דרמטי בשמירה והגנה על תושבי הקיבוץ בטבח של ה-7 באוקטובר. גם המזמור "שלום עליכם" המוכר, מופיע לצד השיר "אלוהי" של לאה גולדברג, ומילות הקידוש לצד השיר "יחד" שכתבה שמרית אור, ואת ברכת "המוציא" לצד השיר "ימים של שקט" שכתבה ירדן בר כוכבא.
"ברור לנו שאנחנו זקוקים לאחדות"
בין הרבים העוסקים בחיזוק הקשר בין יהודי התפוצות לישראל נמצאת גוסטי יהושע ברוורמן, ראשת המחלקה לארגון וקשר עם ישראלים בתפוצות בהסתדרות הציונית העולמית. "״חשוב להזכיר שאנחנו כאן. כתובת לישראלים באשר הם נמצאים. זה תקף בשגרה אבל ודאי עשרות מונים גם בחירום. ובמקביל, שידעו, ברחבי העולם שהחיבוק והדאגה שלהם מורגשים פה ומוערכים ומחזקים את כולנו".
לדבריה, השילוב בין תפילה עם סיפור גבורה דווקא בקובץ שעוסק בקבלת שבת, מסמנת במידה רבה את השינוי שעבר העם שלנו בשבועיים האחרונים. "יותר מכל ברור לנו שאנחנו זקוקים לאחדות, לחיים זה לצד זה, עם קודש וחול, עם ציטוטים מהמקורות לצד יצירה ישראלית חדשה".
לא מפחדים מדרך ארוכה
"אנחנו מדברים עם הארגונים השותפים שלנו בתפוצות ושומעים שהאנטישמיות גואה", מספרים מיטב טסלר שימל, מנהלת תחום ישראלים במוזאיק ויניב נחמיאס, מנהל המחלקה לארגון וקשר עם ישראלים בתפוצות בהסתדרות הציונית העולמית – שהיו בין הוגי המיזם.
"הקהילות היהודיות חוות את המלחמה הזו בעוצמה רבה, כי בסוף המלחמה הזו היא נגד היותנו יהודיים. אנחנו פוגשים את יהדות התפוצות, לא רק מרעיפה סכומי עתק, אלא גם מטיסה טונות של ציוד, עומלת על הסברה חוצת גבולות, פותחת את ביתה שבארץ למפונים ועוד ועוד. כניסת השבת היא רגע יהודי שאין עליו מחלוקת. המטרה של המיזם היא למנף את הרגע הזה של בין קודש לחול ולקרוא לקבלת שבת של אחדות ולזכור שהעם היהודי לא מפחד מדרך ארוכה".
מנכ"ל משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות אבי כהן סקל מוסיף, כי בימים אלו העם היהודי כולו ניצב כאיש אחד ובלב אחד אל מול האתגרים העצומים - ובעיקר אל מול החיוניות שבעקירת הרוע מן העולם. "בשבועות אלו אנו עדים להתגייסות עצומה של העם היהודי מכל קצוות תבל ושבת האחדות היא עוד סימן מובהק לחיבור העצום שבעם היהודי. עם ישראל חי".
בשיתוף מוזאיק וההסתדרות הציונית העולמית
פורסם לראשונה: 16:24, 19.10.23