התחדשנו: הכירו את הגופן החדש שילווה אתכם מעכשיו באתר ובאפליקציה של ynet. הגופן עוצב במיוחד עבור ynet על ידי סטודיו RAG, המתמחה בטיפוגרפיה ועיצוב גופנים, ומחליף את הגופן "נרקיס בלוק" ששימש את האתר בשנתיים האחרונות.
במהלך העבודה על הגופן החדש, הוגדרו כמה מטרות:
- קריאות: שיפור של נוחות הקריאה בטקסטים של ynet בפלטפורמות השונות.
- אקונומיה: יצירת גופן שהוא "חסכוני בנדל"ן" - מאפשר מופע של יותר אותיות בשורת טקסט או כותרת.
- טכנולוגיה: כגוף תקשורת שפונה לקהל של מיליוני משתמשים, הגופן החדש נדרש להופיע בצורה תקינה ומדויקת בכל פלטפורמה, דפדפן ומכשיר.
- ורסטיליות: הופעה תקינה ונוחה לקריאה של הגופן במופעים שונים באתר - על גבי צבע רקע, בכותרות, בגוף הכתבות ועוד.
כיצד הותאם הגופן החדש לענות על הצרכים האלו?
קריאות: אחד העקרונות המובילים במחקרי קריאות ואופטיקה נוגע לבידול בין אותיות דומות. בקריאה ממושכת (ועל אחת כמה וכמה קריאה בתנאים מגבילים או קריאה של אנשים עם מוגבלויות), זיהוי אותיות עשוי להפוך למשימה מורכבת אם ההבדלים בין אותיות דומות לא יהיו מספיק נוכחים. בעיצוב צורות האותיות של הגופן החדש של ynet ניתן דגש מיוחד על הבלטת השינויים האופטיים בין אותיות דומות.
אקונומיה: בעיתונות דיגיטלית, שטח התצוגה מוגבל ויקר. המקום שתופסת הכותרת, אורך הכתבה או כמות התווים בשורה הופכים להיות נתונים חשובים. בשביל לענות על הצורך הזה, עוצבו האותיות בפרופורציות צרות יחסית כדי לחסוך בנדל"ן מצד אחד, אך לא צרות מדי כדי לא לפגוע בקריאות מצד שני.
טכנולוגיה: ynet הוא מוצר דיגיטלי מורכב בעל אינספור צרכים טכנולוגיים. כאתר החדשות המוביל בישראל, הוא נדרש להתאים לכל מערכת הפעלה, לכל דפדפן ולכל רזולוציית מסך שבה הוא נטען. במהלך העבודה בוצעו סדרה של בדיקות שמטרתן להתאים את הגופן להצגה מיטבית בכל תרחיש כזה. סוגיה נוספת נוגעת לזמני טעינה. עד היום, כאשר אתר עוצב עם מספר משקלים של גופן, כל משקל כזה נטען כקובץ נפרד, דבר המשפיע על זמני טעינה ובסופו של דבר על חוויית המשתמש. הגופן החדש פותר את הבעיה באמצעות פורמט הנקרא Variable Font. לפורמט הזה יתרונות רבים, והמרכזי שבהם הוא שלמעשה מדובר בקובץ אחד המכיל בתוכו את כל מנעד המשקלים וחוסך משמעותית בזמני הטעינה של האתר.
ורסטיליות: ynet כולל בתוכו עשרות ערוצי תוכן שונים, אינספור היררכיות פנימיות וסוגי טקסטים. הגופן החדש עוצב במיוחד כדי לפתור את כל התרחישים הטיפוגרפיים השונים של כותרות, כותרות משנה, טקסט לקריאה רציפה, טקסטים קטנים וטקסטים בנגטיב (טקסט לבן על רקע כחול, אדום או שחור). כל תרחיש כזה דורש שינויים מסוימים בצורת האותיות כדי להצליח לשמור על קול טיפוגרפי אחיד.
תהליך ההחלפה
כבר היום תוכלו ליהנות מהגופן החדש בקריאה באתר (במחשב ובנייד). באפליקציות, הגרסה החדשה מופצת באופן הדרגתי כך שייתכן שבשלב זה אתם עדיין מקבלים את הגופן הישן.
במהלך השבוע הקרוב הגרסה החדשה של האפליקציה צפויה להשלים את ההפצה ולהגיע לכלל המשתמשים - הן במכשירי iOS והן במכשירי אנדרואיד.