שתף קטע נבחר

דגים גולשים

תוכנה חדשה מאפשרת לכל גולש ליצור דג ים ולשלוח אותם למחשבים של גולשים אחרים

תוכנות שומר מסך של דגים המשייטים באקווריום אינן מרתקות במיוחד, יש להודות, אך חברה קטנה מקליפורניה בשם Distributed Artificial Life (ובקיצור, דאלי) מנסה לשלב בין הקסם החבוי במעמקי האוקינוס ההודי לבין הידידותיות למשתמש של תוכנות שיתוף קבצים כמו נאפסטר.

נשמע מופרך? תוכנת DaliWorld של דאלי מדמה אוקינוס וירטואלי על צג המחשב. לא מדובר בשומר מסך רגיל, שאינו אינטראקטיבי וצץ על המסך רק כשהמחשב אינו פעיל. בתוכנה של דלי, כל אקווריום מחובר לאקווריומים אחרים של המשתמשים בתוכנה.

התוצאה היא אוקינוס וירטואלי, שהדגים שוחים בו בחופשיות ממחשב אחד לאחר, בחיפוש אחר אוכל וזיווג, ממש כמו באוקינוס אמיתי.

עם החיבור לרשת והפעלת התוכנה, כל משתמש יכול לקבוע כמה דגים יהיו באקווריום שלו, וכמה דקות יחלפו בטרם ינדדו הדגים מהאקווריום שלו למחוזות זרים. חלק מהדגים פשוט צפים באקווריום ואחרים שוחים בו מצד לצד בעצבנות. הם אינם יכולים למות.

המשתמשים אינם יכולים לקבוע להיכן הדג ישחה אך אפשר להקליק על דג מסוים ולעקוב אחריו על המסך או לבהות באקווריום הדומם ולהמתין שדגים של משתמשים אחרים ייכנסו אליו.

 

הגבלת מספר הטורפים

 

בשלב זה, ההמתנה לכך עלולה להיות ארוכה, מאחר שכמה מאות גולשים בלבד משתמשים בתוכנה כיום. בחברת דאלי מבטיחים כי ככל שיורידו את התוכנה משתמשים נוספים יגדל הסיכוי לראות על המסך להקות דגים ממחשבים ברחבי העולם.

לכל דג מצורף דרכון אישי. קליק ימני על דג מאפשר למשתמשי DaliWorld לדעת מי הוא בעליו, היכן החל את חייו בסייבר אוקינוס ולאילו מקומות ברשת נדד במסעו.

לחיצה על הכפתור "דג חדש" בתוכנה תוסיף דג חדש לאקווריום, אחד מתוך 20 זני דגים בתוכנה. משתמשי Daliworld יכולים ליצור מספר אינסופי של דגים מהזנים הבסיסיים, כמו דג הפרפר הדו אוכפי, דג המלאך או דג העטלף, אך הם מוגבלים ביכולתם להוסיף לאקווריום דגים מהזנים הנדירים או הטורפים.

בכך מבקשים המפתחים להימנע מטעויות שבוצעו בפרויקטים של חיים מלאכותיים (Alife) בעבר, שאפשרו למשתמשים ליצור מספר בלתי מוגבל של זנים חדשים. משתמשים העדיפו ליצור זנים טורפים מאשר אוכלי עשב, דבר שהוביל לחוסר איזון במערכת האקולוגית.

דאלי אינה שולטת בדגים. כל דג הוא תוכנה עצמאית, שלה התנהגות אופינית הממודלת על פי דגים אמיתיים באוקינוס ההודי.

כל תוכנה כזו פועלת על פי אלגוריתמים שקובעים את כיוון השחיה ומאפשרים לדג להחליט היכן לנוח ולחפש מזון, עם מי להזדווג ואיך להימנע ממוות. רכיב הגנום בכל תוכנה של דג מלאכותי מאפשרת הולדת צאצאים שנושאים את הגנים של ההורים ומאפשרים להם להתפתח ולשרוד.

 

אינטרקציה של מליארדים

 

בשלב זה, המשתמשים בתוכנה מוגבלים למדי בשליטתם על הדגים, אך דאלי מקווה כי בעתיד יוכל כל משתמש DaliWorld להתאים אישית את דגיו. כל משתמש יוכל לצרף הודעה לדג שלו לפני שהוא משלחו לאוקינוס הווירטואלי או לשלוח מסר מיידי לבעלי הדגים האחרים שמופיעים באקווריום שלו, וכמובן גם להפיץ וירוסים.

תוכנת Daliworld משרטטת כל דג בזמן אמת וכדי להשתמש בה מומלץ להצטייד במחשב חזק וכרטיס גרפי.

התוכנה נכתבה בשפת ג'אווה של סאן, שאינה קשורה למערכת הפעלה זו או אחרת . דאלי מקווה שבשנה הבאה ינדדו הדגים באקווריום גם לטלפונים סלולריים, טלוויזיה אינטראקטיבית ומחשבי כף יד.

מטרת DaliWorld בפיתוח האקווריום המלאכותי אינה לשעשע את הגולשים בלבד. מדובר בהצגת תכלית של ארכיטקטורת שיתוף קבצים ומיחשוב מבוזר, אשר לדברי החברה מאפשרת לראשונה למיליוני ואף מיליארדי משתמשים אינטראקציה בו זמנית.

על פי דאלי, בניגוד לתוכנות שיתוף קבצים שמאפשרות לגולשים להחליף ביניהם קבצים, Daliworld היא ראשית דור חדש של טכנולוגיות שיתוף, שיובילו למשחקים מקוונים בהם ישתתפו מאות אלפים.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יחפשו אוכל
יחפשו אוכל
יזדווגו
יזדווגו
או יעברו למחשב אחר
או יעברו למחשב אחר
מומלצים