שתף קטע נבחר

 

אפשר להגדיל השכר - בלי טובות מהמעביד

מס-הכנסה משתתף בהפקדות של עצמאים ושכירים בקופות-גמל. הטבת המס המירבית שניתנת לשכיר בהפקדה עומדת על 4,185 שקל

המצב הכלכלי הולך ונהיה גרוע. במקומות העבודה מקצצים בשעות הנוספות, מקפיאים תוספות שכר ומפטרים עובדים. עם זאת, למרות המצב הקשה, אפשר בקלות להגדיל את שכר הנטו. איך? עד ה-31 בדצמבר, כדאי לנצל את כל הטבות המס שמגיעות לעמיתים בקופות גמל ובקרנות השתלמות. כדי לעודד החיסכון לטווח ארוך, משתתף מס-הכנסה בהפקדות של עצמאים ושכירים באפיקים השונים.
ניתן להפקיד בשני אפיקים: הראשון הוא אפיק קופת הגמל, הכולל בתוכו קופות-גמל, תוכניות ביטוח, קרנות פנסיה, או שילוב שלהם. באפיק זה ניתנות הטבות לעצמאים ושכירים. באפיק השני יכולים ליהנות העצמאים, באמצעות הפקדה בקרן-השתלמות. גם שכירים, שמעסקיהם מפריש עבורם סכום מסויים לקרן השתלמות, יקבל את ההטבות מאפיק זה.
בחיסכון בקופות-גמל נותן מס-הכנסה הטבות מס של ניכוי וזיכוי עד לסכומים מסויימים שמתעדכנים כל שנה. משמעות הניכוי היא שההכנסה החייבת במס מוקטנת במלוא הסכום שהופקד בקופת-הגמל. גובה ההטבה נע בין 50%-10% בהתאם לשיעור המס השולי. משמעות הזיכוי היא החזר כספי של 35%-25% מסכום ההפקדה (בקופת-גמל ובקרן פנסיה בהתאמה), שמשמעותו הקטנת המס על ההכנסות.
להטבות המס יש השפעה מהותית על התשואה הריאלית של החיסכון בקופות גמל. בבנק הפועלים מציינים, כי בקופה שהתשואה הריאלית בה היא כ-2.5% לשנה, התשואה האפקטיבית, במקרה של ניצול הטבות המס, עשויה להגיע לשיעור של כ-11% לשנה. זאת, במידה שהחיסכון הוא לתקופה של 15 שנה, והמס השולי של המפקיד הוא 50%.
קבלת ההטבות די פשוטה: אתם מפקידים, ועם הגשת הדו"ח השנתי, או עריכת תיאום המס בסוף השנה, תקבלו לאחר מספר חודשים החזר - ישירות לחשבון הבנק שלכם - וסכום ההפקדה כולו נשאר שלכם. ניתן להפקיד בהפקדות חודשיות או בהפקדה חד-פעמית. רבים בוחרים לבצע את ההפקדות בסיום השנה, מכיוון שמדובר בהפקדה של אלפי שקלים. הבנקים מציעים בכל סוף שנה הלוואות בתנאים מועדפים (ריבית נמוכה מריבית הפריים) להפקדה בקופת גמל. את ההלוואה אפשר להחזיר בהחזרים חודשיים.
ככל ששיעור המס השולי של המפקיד גבוה יותר, כך עולה גובה המתנה. חלק מהמתנות נשארות כל שנה בידי המדינה ולא מנוצלות. מנתונים שנאספו במס-הכנסה עולה, כי שליש מהציבור אינו ממצה את הטבות המס המגיעות לו, ובעיקר אלו בעלי שכר נמוך. גם מרבית העצמאים לא ממצים את ההטבות, ונוהגים להשקיע את הכסף בעסק, במקום לחסוך לעת פרישה. עד גיל 40 רוב ההפקדות בקופות גמל כוללות הטבות מס, מעל גיל 40 כ-20% מההפקדות לא נהנות מהטבות.
תקרת הכנסה מזכה חודשית עומדת השנה על 9,300 שקל; תקרת הכנסה מזכה שנתית עומדת על 111,600 שקל. תקרת הכנסה קובעת שנתית להפרשה לקרן השתלמות עבור עצמאים היא 199 אלף שקל.
שכיר יכול להפקיד כספים בקופת-גמל במעמד עצמאי, וליהנות מהטבות מס על מרכיבי השכר שלא מבוטחים, כמו שעות נוספות, הוצאות טלפון ואחזקת רכב.
סך-הכל יכול שכיר להפקיד השנה 11,160 שקל. הטבת-מס מירבית לשכיר, ששיעור המס השולי שלו 50%, היא 2,790 שקל עבור ניכוי ו-1,395 שקל עבור זיכוי - סה"כ משתתף מס-הכנסה בהחזר של 4,185 שקל.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארכיון YNET
משכורת. להגדיל את הנטו
ארכיון YNET
מומלצים