שתף קטע נבחר

הממונה על ההגבלים מרסן את ישראכרט

לקראת פתיחת התחרות בין ישראכרט ללאומי קארד וכאל בשוק סליקת כרטיסי המסטרקארד, הוציא הממונה צו הכולל הוראות שנועדו להבטיח כי ישראכרט לא תנצל מעמדה בשוק באופן העלול להפחית את התחרות . הצו הוצא בהסכמת ישראכרט

הממונה על ההגבלים העסקיים, דרור שטרום, הוציא הוראות מרסנות לחברת כרטיסי האשראי ישראכרט, לקראת פתיחת התחרות בינה לבין כאל ולאומי קארד בסליקת כרטיסי מאסטרקארד. ההוראות הוצאו בהסכמת ישראכרט, תמורת אי הכרזתה כמונופול על ידי הממונה.

כיום ישראכרט היא החברה היחידה שיכולה להציע לבתי עסק שירותי סליקה של כרטיסי המסטרקארד, בעוד שבשוק סליקת הוויזה יש תחרות בין לאומי קארד וכאל. התחרות בין החברות בשוק המסטרקארד היתה אמורה להיפתח כבר במאי השנה, אולם בשל בעיות בהכנת הממשק היא מתעכבת, ואמורה לצאת לפועל בעוד מספר חודשים.

הצו של הממונה כולל הוראות שנועדו להבטיח כי ישראכרט לא תנצל מעמדה בשוק באופן העלול להפחית את התחרות הצפויה על בתי העסק בשירותי הסליקה. הצו אוסר על ישראכרט לקשור בין סליקת כרטיסי מסטרקארד על ידה לבין סליקת ישראכרט, ואוסר עליה לעשות כן בדרך של מתן הטבות בסליקת כרטיסי ישראכרט המותנה או קשורה בסליקה על ידה גם של כרטיסי מסטרקארד.

בנוסף, נדרשת ישראכרט במסגרת הצו להפחית את שיעורי העמלה המקסימליים הנגבים על ידה מבתי עסק (כיום צריכה לעמוד העמלה המקסימלית על 2.6% בעסקאות רגילות ו-2.8% בעסקאות תשלומים), ולפעול להקמת ממשק משותף שיאפשר סליקה צולבת של כרטיסי ויזה ומסטרקארד.

כמו כן חייב הממונה את ישראכרט ליצור אבחנה ברורה בין סוגי הכרטיסים המונפקים על ידה: ישראכרט ומסטרקארד. זאת, בעקבות טענות לפיהן מתקיים דמיון רב בין שני הכרטיסים.

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישראכרט ומסטרקארד. יש דמיון
ישראכרט ומסטרקארד. יש דמיון
מומלצים