שתף קטע נבחר

קפוא למשעי

הרבה פרשנויות נכתבו בעניין תקופת הצינון של מופז ופסיקתו של היועץ המשפטי לממשלה. דבר אחד איש לא עשה עדיין: איש לא בדק את הלוח העברי

 

כבר שנים ששלוש אסוציאציות גיאוגרפיות עולות על דעתי, כצרכנית חדשות, בהקשר למדינת ישראל: סדום, עמורה וחלם. כמעט כל ידיעה שמופיעה בתקשורת – תאונות דרכים, אלימות, זכויות נשים, הקהילה האתיופית, עובדים זרים, מתנחלים, פלסטינים, תקציב המדינה – ראויה לכותרת "סדום ועמורה". לפעמים, פה ושם, כמין אתנחתא קומית בטרגדיה שייקספירית, מופיעה לה חלם המגוחכת וכובשת כותרת. אבל רק לעתים נדירות מצטרפת עירם המזרח-אירופית הקרירה של החכמים הידועים אל עירו של לוט ואל אחותה, הלוהטות בחוּמה של בקעת ים המלח. ואז, כאשר סדום ועמורה מתחברות עם חלם, נוצרת תרכובת נדירה ונפיצה של שחיתות מגוחכת או גיחוך מושחת.

כזה הוא הסיפור על שאול מופז גיבור החיל ומלחמתו בלוח השנה הגרגוריאני. כדאי לקרוא עד הסוף כי יש הפתעה. ומעשה שהיה כך היה: סעיף 56 לחוק הבחירות לכנסת קובע כי קצין בשירות קבע לא יהיה מועמד לכנסת אלא אם כן חדל להיות קצין צבא שישה חודשים לפני יום הבחירות. ממש פשוט וקל להבנה. אפילו בחלם – שבה סופרים את החודשים לאט לאט ועל אצבעות הידיים, ומגייסים את חושם ואת הרשלי שיספרו גם הם – תמיד מגיעים לאותה מסקנה עצובה: שישה חודשים הם שישה חודשים. אין מה לעשות.

שאול מופז, שאת השקפת עולמו ההזויה השמיע עוד בלובשו מדים, רוצה להמשיך לעשות זאת בחליפה מעל דוכן הכנסת. נו, שיהיה. אלא שהבחירות נקבעו ליום 28 בינואר 2003 ועל-פי הודעה רשמית של דובר צה"ל, הונפקה למופז תעודת שחרור ביום 11 באוגוסט 2002 וסעיף 56 הוא סעיף 56 וכבר מאוחר מכדי לשנותו. מסקנה: שר הביטחון אינו יכול להיות מועמד בבחירות הקרובות.

נתכנסו כל יועצי ראש הממשלה, שלפו את לוחות השנה, מדדו לכאן ולכאן, גייסו את אֶריך קֶסטנֶר ואת ה-35 במאי, חקרו אם התעודה נחתמה לפני או אחרי שקיעת החמה, טלפנו לסין לברר מה אורכה של שנת הדרקון – אך ללא הועיל. בין ה-11 באוגוסט לבין ה-28 בינואר נשארו רק חמישה חודשים ו-17 ימים. וסעיף 56 ניצב על משמרתו ללא רתע. בקיצור, מפח נפש גדול.

אבל אז הופיע המושיע, הטוען למושב בבית המשפט העליון, אביר שלטון החוק, אליקים רובינשטיין, וכַתשְבי בשעתו תירץ את כל הקושיות והבעיות. מה לנו וללוח הגרגוריאני, שהוא מעשה ידי גויים, אמר הקונסיליירי, במדינת היהודים אנחנו פועלים על-פי הלוח העברי. ועל פי הלוח שלנו, הקצר ב-9 ימים מזה שלהם, יסיים מופז את תקופת הצינון שלו עוד לפני הבחירות, כך שביום הקובע הוא יהיה כבר קפוא למשעי, ויוכל להתמודד לשמחת כולנו.

הרבה תגובות ופרשנויות כבר פורסמו בעניין זה, רובן מביעות את מידת גועל הנפש הראויה מפסיקתו זו של היועץ, אשר ללא ספק מעלה סומק של קנאה בלחייהם של חכמי חלם המקוריים. אבל דבר אחד איש לא עשה עדיין: איש לא בדק את הלוח העברי.

וכאן מגיעה ההפתעה כמובטח: גם על-פי הלוח העברי לא יחלפו שישה חודשים מיום שבו פשט מופז את מדיו, ושחל עלינו לטובה ב-ג' באלול תשס"ב, לבין יום הבחירות שיחול ביום כ"ה בשבט תשס"ג. שישה חודשים מיום שחרורו על-פי הלוח הרובינשטייני, שזה בדיוק ג' באדר א' תשס"ג, ימלאו רק כעבור שמונה ימים, ב-5 בפברואר 2003, יום פרסום תוצאות הבחירות על-פי החוק.

עכשיו אתם בוודאי שואלים: אז מה, אליקים רובינשטיין לא יודע את זה? ואני אשיב: אינני יודעת מה הוא יודע ומה אינו יודע, אני רק יודעת למה מתכוונים כשאומרים בעברית סדום ועמורה. וכן, חלם גם.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים