שתף קטע נבחר

 

מה ההבדל בין פנטהאוז לדופלקס

הבנייה לגובה, שתפסה תאוצה בשנים האחרונות, יצרה תחליפים לפנטהאוז המסורתי והיוקרתי. איך מבדילים בין פנטהאוז לדירת גג, וכמה זה עולה

בשנים האחרונות נוצר בלבול רב בקרב רוכשי הדירות המחפשים פנטהאוז. אם לפני 30-20 שנה היה ברור שפנטהאוז הינה דירה במפלס אחד בקומה העליונה של הבניין, המוקפת על ידי מרפסת פתוחה וגדולה. אלא שהיום קיימות בשוק הנדל"ן דירות המכונות בטעות פנטהאוז, שהינן בפועל דירות גג או דופלקסים, ולא עונות על המאפיינים הקלאסיים של פנטהאוז.
לשם המחשה מביא מנחם מנחם, מנכ"ל ומבעלי חברת נאות שירן, דוגמאות של פערי מחירים עצומים בין פנטהאוזים אמיתיים (שמחיריהם דומים למחירי וילות בישובים יוקרתיים) לבין דירות גג ודופלקסים: פנטהאוז בן כ-350 מ"ר על מפלס אחד, עם מרפסת היקפית גדולה במגדלי צמרת שבצפון תל-אביב, עשוי לעלות 3-2.5 מיליון דולר ויותר. לעומת זאת, מחיר דירות גג גדולות באותו אזור עשוי להיות מחצית ואפילו שליש. הסיבה העיקרית: הפנטהאוז הינו מוצר נדיר המופנה לפלח סוציו-אקונומי מובהק.
אז מה בעצם ההבדל בין פנטהאוז לדירת גג או דופלקס? עליזה כהן, מנכ"ל ומבעלי רשף נכסים, אומרת כי הגדלת זכויות הבנייה, במקביל לבנייה לגובה המאפיינת את השנים האחרונות, יצרה תחליפים לפנטהאוז בהגדרתו המקורית. לדוגמה, קבלנים מחברים שתי דירות בשתי קומות והופכים אותן לדופלקס, ברוב המקרים בתוספת מרפסת אחת או שתיים. דוגמה אחרת היא דירת גג בה ניתן לבנות סוויטת הורים או יחידת מתבגר על הגג.
מבחינת הלקוח הישראלי מדובר לרוב ברכישה אטרקטיבית, שכן מחירי הדופלקסים, גם אם הם גבוהים משמעותית ממחיר דירה רגילה, הם עדיין בהישג ידו.
מתי כהן, סמנכ"ל השיווק של חברת כפיר הבונה את פרויקט ארנה מגורי יוקרה בטיילת בת-ים, אומר כי היתרי אחוזי הבנייה הרוויה גבוהים מבעבר, ומאפשרים בניית מגדלי מגורים בני 15 קומות ויותר - שהיו נדירים יותר בנוף הבנייה הרוויה למגורים בעבר. לדבריו, "מצב זה, ביחד עם הביקוש הגובר לערך מוסף לדירת המגורים, יצר מוצרים נדל"ניים חדשים כגון דירות גן, מרפסות ענק המחברות בין חדרי הדירה ודירות דופלקס בקומות העליונות ויוצרות פנטהאוז דופלקס".




לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים