ימי חנוכה, דמי חנוכה
קיבלתם דמי חנוכה? תוכלו לבזבז אותם על כמה משחקים לחג: Beyond Good & Evil, Magic: Battlegrounds, מקס פיין 2 ועוד
Jak 2: Renegade ו-Ratchet & Clank 2: Going Commando
לפני כחודש וחצי הגיע לישראל Jak 2, מצוייד במנוע גרפי משודרג, בהומור בוטה ולפעמים אפילו גס, ובעלילה מרתקת. משחקיות הפלטפורמות שלו כוללת את הארסנל הקבוע של קפיצות, יריות, מכות מסוגים שונים ועוד שלל מיני-משחקים מדליקים, ממרוצי רחפות ועד משחקי זיכרון. המשחק הזה הסב לנו כל כך הרבה שעות תענוג בחודש ששיחקנו בו, שרק משחק כמו Ratchet & Clank 2 יכול להציע חוויית משחק מרשימה יותר.
והוא מציע ועוד איך. Ratchet & Clank 2 הוא משחק הפלטפורמות-פעולה הטוב ביותר שניתן למצוא היום על המדפים. לצד עלילה חמודה ומבדרת עומדת משחקיות עמוקה ועשירה עם פוטנציאל של עשרות שעות משחק. עשרים וארבעה כלי נשק (כולל ה-Sheepinator המופלא, שהופך אויבים לכבשים צמריריות), חמישה-שישה גאדג'טים חמודים שעומדים לרשות גיבורנו, ועשרות משימות צדדיות בדמות קרבות רובוטי-ענק, קרבות חלל, מרוצי אופנועי-רחיפה ואתגרי איסוף שונים. תוסיפו על כל זאת את המנוע הגרפי החזק והמרשים ביותר שקיים היום ל-PS2, ותקבלו את אחד המועמדים הוודאיים לתואר משחק השנה (דורון ניר).
Beyond Good & Evil
משחק פלטפורמות לכ-ו-ל-ם, בעלי קונסולות ומחשב אישי כאחד, מיוצר Rayman הקלאסיים. המשחק מגשים את כל הציפיות: עולם עשיר ועמוק, משחקיות מתחדשת שלא נמאסת אף פעם, סיפור מרתק וצבעוניות רבה. הוא אמנם נגמר מהר מדי, אבל אף אחד לא מושלם.
Magic: Battlegrounds
Magic: The Gathering Battlegrounds משלב בין משחקי מחשב וקלפי מג`יק. המשחק נראה כמו שילוב בין משחק מכות לאסטרטגיה בזמן אמת, כששני קוסמים נלחמים אחד מול השני בזירה קטנה. הקוסמים אוספים נקודות אנרגית קסם הפזורות באיזור, מזמנים יצורים ומטילים מגוון לחשים, על מנת להוריד את נקודות החיים של יריבם עד ל-0. ההמרה של שיטת הקסם של משחק הקלפים עבדה נהדר, וכל אחד מחמשת הצבעים מתאפיין באסטרטגיה ייחודית לו. (ערן אבירם).
Max Payne 2
Max Payne 2: The Fall of Max Payne הוא כותר איכותי למדי, שמאפשר לנו להיכנס שוב לנעליו של הבלש האומלל. לא רק שאשתו ובתו נרצחו, הוא גם צריך לומר כל מחשבה שחולפת במוחו הקודח. אקשן טהור.
Homeworld 2
HomeWorld 2 מיועד למי שרוצה להינות ממשחק עמוק יותר, תוך התמודדות עם צבאות אויב, פעילות אסטרטגית ובניית כוחות. להוציא את העובדה שמדובר באחד המשחקים המרשימים גרפית שיצאו לאחרונה, הוא מאפשר לשחקן להתמודד עם כוחות האויב במרחב תלת מימדי, כלומר כזה הכולל גם עומק.
שני המשחקים אמנם מתהדרים באיכות גבוהה עד מאוד, אך באורך חיים מוגבל משהו, כשמקס פיין אורך חמש שעות בלבד! (גיא קופל)
Icewind Dale 2
היום, עם נפילת Black Isle, אפשר ודרוש להשיג את העותקים האחרונים ממשחקיהם הטובים ביותר - Planescape: Torment העמוק והקודר, Fallout הראשון והשני וגם Icewind Dale, בהנחה שפספסתם את כולם. לאחרונה הם עדיין נמכרו בחבילה מאוחדת במחיר סביר בהחלט בארץ, ואפשר תמיד לנסות ולהשיג אותם מחו"ל.
Arx Fatalis
אם משחקים מהמאה ה-20 עושים לכם צמרמורת, יש פתרון: Arx Fatalis המעולה, אחד ממשחקי התפקידים הטובים ביותר של השנים האחרונות, הגיע למדף המוזלים. זוית המבט מגוף ראשון יוצרת קרבות אמינים ומלאי אדרנלין, כמו גם תחושת "הרפתקה" חזקה. מזמן לא יצא לי לשחק במשחק שכל כך מטמיע את השחקן בעולמו: עיצוב השלבים, שיטת הטלת הכשפים והאינטראקציה המושלמת עם הסביבה הופכים את Arx לחוויה שאסור להחמיץ.
Runaway
אם הכסף לא מהווה שיקול, לכו על Runaway, הרפתקת דרכים. שילוב של קווסט קלאסי שנראה ומרגיש כמו אלו של Sierra או Lucasarts, אבל בגרפיקה חדת רזולוציה ועם דמויות מרונדרות ב-Cel Shading מדהים. עלילה טובה ודמויות מרתקות משפרות את החוויה, והופכות את Runaway לקווסט הטוב ביותר שיצא השנה. (אסף שטילמן).
Rumblepad
השנה בחרתי דווקא בגיימפד Logitech RumblePad. אמנם תמיד הייתי אוהד שרוף של הגיימפד המקורי מבית מיקרוסופט, שהוא הנוח ביותר, אבל מבול המשחקים המוצלחים המיועדים לקונסולות ול-PC (כמו Splinter Cell או NBA Live 2004) הכריע אותי. הגיימפד של לוג'יטק תומך בכל הטריקים והשטיקים של שלטי הקונסולות. לכל חובבי הספורט הממוחשב זו פשוט חובה.
Armed & Dangerous
ולסיום, המלצה מהירה למשחק מחשב, שאני מחכה לו כבר זמן רב, הוא Armed And Dangerous שאמור להגיע בזמן הקרוב לישראל, כך לפחות אני מקווה. הוא אמור להיות אחד המשחקים המצחיקים ביותר שראינו בזמן האחרון. נקודה. (חגי שחור).
ניתן ל-Commandos את הכבוד המגיע לו. הוא נחשב לטוב מאוד, גם אם קשה ביותר, ובמחיר זעום של פחות מ-50 שקלים, קשה לעבור עליו סתם ככה. המשחק משווק בסדרת Xtreme המוזלת תחת השם "קומנדו: מאחורי קווי האויב".
Sacrifice
אחריו Sacrifice, משחק אסטרטגיה-פעולה-תפקידים מאוד לא שגרתי, וזה בדיוק מה שהופך אותו לכל כך טוב. מלוטש, מהוקצע ולא מסובך יתר על המידה. אחרי ההלם הראשוני מהממשק הלא סטנדרטי בעליל, אפשר להתחיל ליהנות מהמשחקיות העמוקה, מהעיצוב המופרע של העולם ומכל הדברים האחרים שהופכים אותו לכל כך טוב. מומלץ בחום.
Dungeon Keeper היא סדרה מעולה, שסיפקה לי שעות רבות של הנאה בזמנו. המשחק הראשון בגירסת Gold, הנחשב לטוב יותר מהשני בסדרה, נמכר כחלק מסדרת EA Classics במחיר 49 שקלים.
No One Lives Forever, משחק בכיכובה של קייט ארצ'ר, הוא Shooter ממבט ראשון. קייט היא סוכנת חשאית בסגנון בונד, ג`יימס בונד, שאמורה להציל את העולם בפעם המי יודע כמה. נדירים המשחקים עם הומור משובח ועלילה מעניינת כמו המשחק הזה.
Settlers 4
לגיימרים שאוהבים לנהל הרבה מאוד אנשים, השקעת שטר של 50 שקלים ב-The Settlers 4 תהיה השקעה לכל החיים, פחות או יותר. מסובך כמו שצריך ובעל פוטנציאל לעשרות שעות משחק מהנות. לכותר יש גם אופציית מולטיפלייר, למקרה שתצליחו למצוא חבר שבבעלותו "המתנחלים 4". (נועם מור).
Morrowind
Morrowind הוא משחק תפקידים מושקע, ארוך (אולי יותר מדי) ומרשים, שכבר יצאו לו שלוש חבילות הרחבה, ויכול בקלות לסחוף אתכם לעולם זר ומוזר למשך מאות שעות. היום ניתן להשיג את המשחק בגרסת "משחק השנה" שלו, הכוללת גם את שתי חבילות ההרחבה הראשונות, בכ-250 שקלים. מומלץ בחום.
Divine Divinity
משחק משובח שאולי יהיה קצת קשה להשיג בארץ, מכיוון שמעולם הוא לא הופץ כאן באופן מסודר, הוא Divine Divinity. ממשחקי התפקידים הטובים והמהנים של השנים האחרונות. לעומת Morrowind, שמיועד למי שמוכן להשקיע המון זמן ומרץ במשחק, Divine Divinity יראה לכם איך אפשר לעשות מלחימה נוסח דיאבלו ועלילה נוסח Baldur`s Gate במשחק קצבי וכיפי במיוחד.
Neverwinter Nights
מי שמחפש משחק שיותר קל להשיגו בארץ, לאחרונה החלה חברת אטארי ישראל לשווק את Neverwinter Nights Gold, אשר מכיל את משחק התפקידים המשובח הזה יחד עם חבילת ההרחבה Shadows of Underntide במחיר 220 שקלים. במחיר הזה אתם לא רק מקבלים שני משחקי תפקידים מהמעלה הראשונה, אלא גם המוני מודולים שפותחו על ידי חובבים וניתנים להורדה בחינם מהרשת. יש אלפים כאלו, ביניהם לפחות כמה עשרות איכותיים ומהנים במיוחד.
משחק משובח נוסף, הפעם מתחום הפעולה, הוא Battlefield 1942, שלוקח אתכם ללחימה מרובת-משתתפים במלחמת העולם השניה, עם מפות רחבות ידיים והרבה מאוד כלי רכב וטיס. לא רק שהמשחק עצמו מוצלח, אלא שיש לו כבר כמה מודים משובחים כמו Desert Combat, שמתבסס על מלחמת המפרץ, ו-Galactic Conquest, שמקיים את המערכות בעולם "מלחמת הכוכבים".
לחובבי האסטרטגיה אין בחירה טובה מאשר Warcraft 3, עם או בלי חבילת ההרחבה The Frozen Throne. רמת הליטוש של הכותר, הנוחות של משחק באינטרנט והכמויות העצומות של משימות ומשחקים שנבנו על ידי חובבים באמצעות כלי העריכה החזקים שלו בהחלט שווים מחיר של 180-200 שקל. מי שממש לא יכול עם אווירת פנטזיה וחייב משהו צבאי - ייתכן ויהנה מאוד מ-C&C: Generals, שמחירו דומה.
Dark Age of Camelot
למי שרוצה לטעום מהעולם המופלא של משחקים מרובי-משתתפים המוניים ברשת, כדאי לנסות את Dark Age of Camelot, אשר מתרחש בעולם המבוסס על אגדות ומיתוסים אירופאים עתיקים, ומפתחיו מקפידים לשפר ולהוסיף לו תוכן באופן קבוע.
ולסיום, Natural Selection, מוד ייחודי ל-Half-Life שמשלב פעולה בצוותים עם אסטרטגיה בזמן אמת, ויוצר את משחק הרשת הכי ממכר שאני מכיר. קניה מומלצת במיוחד גם היום, חמש שנים לאחר שיחרורו לשוק. מי בכלל צריך משחקים חדשים? (יובל בירב).
Deus Ex 2
הראשון הוא Deus Ex 2. למשחק הראשון, כמו להמשכו, יש כמה סופים שונים, ולכן אני בטוח ששני הכותרים יכולים להחזיק אותי מרותק למשך פרק זמן ניכר.
Call of Duty
Call Of Duty, שלמרות שאין בו שמץ של מקוריות או חדשנות, הוא עשוי פשוט נפלא. השני הוא Max Payne 2, אותו אהבתי בעיקר בזכות העלילה ומשפטי המחץ של מקס.
אחיי, שחקני הפעולה! אם יש לכם כסף שמציק לכם בכיס, רכשו לעצמכם את אחד המשחקים הנ"ל. לפחות לגבי שני האחרונים, אני מבטיח לכם שלא תתחרטו. (יוסקה שמם)