תעשיה אנינה
בלב שטח היי-טקי באיזור התעשייה החדש של כפר סבא, משובץ בהתאמה מושלמת ביסטרו-בר בשם ברקרולה. חלל מעוצב להפליא, שמגיש מנות מושקעות ומיופיפות כיצירת אמנות
מי היה מעלה פעם בדעתו שבאיזור תעשיה יוגשו לעמלים מאכלים כמו טרין כבדים, פיסטוקים ומנגולד, עטוף בבייקון, ברוטב פטל ובלסמי? בטח לא חברי, איש התיקתוקים, שניחן בעדשה רחבה, אך רואה את העולם דרך עדשה די צרה. הוא מתענג על אכילת בשר במשקל גבוה ממשקל גופו, ובאותה נשימה, מזלזל במטבח החדשני, העדכני, היומרני. אז חטפתי אותו בצהריים בהירים, העמסתי על גב סוסת היונדאי הלבנה, ודהרתי אל איזור התעשיה החדש של כפר-סבא.
בלב שטח היי-טקי נקי זה (חבר חדש בחבורת איזורי התעשיה והאוכל המודרניים), משובץ בהתאמה מושלמת ביסטרו-בר בשם ברקרולה - לא מזנון פועלים ספרטני ומיוזע, בו רוכנים עובדים קשי-יום מעל צלחות שווארמה וחומוס תעשייתי, אלא חלל מעוצב להפליא, שמגיש מנות דוגמת הטרין האנין, מושקעות ומיופיפות כיצירת אמנות.
המקום, כאמור, יפה כמו מנותיו: בר מקסים, רצפת עץ, קירות אבן אפורים, ספות עור חומות ותאורת אהילי-בד נעימה וחמימה. תפריט הצהריים ותפריט הערב מלאים ושונים. המחירים דומים בראשונות (50-22 שקל) ובאחרונות (29-24), ורק בעיקריות הערב יקר יותר (80-40) מהצהריים (52-27). בסך הכל, תעריפים ביסטרואיים סבירים.
הטרין המדובר (83) היה צבעוני ומצוייץ. נתח הכבדים הרך והעשיר נכרך ברצועת בייקון נדיבה, הונח על טוסט בשרני ואירח בסביבתו סלט פירות שלם. איש התיקתוקים גמע אותו בשמחת קרניבורים ודיווח כי משובח. אני התיידדתי בינתיים עם קערת מרק דלעת מוצלח, סמיך ופיקנטי, שעוטר בפס שמן ירוק (22). את הראשונות של שנינו ליווה לחם-בית בהיר, מתקתק, טעים ועשיר.
בעיקריות הצלחנו להפתיע את עצמנו. דווקא מנת העוף, או אם לדייק, חזה עוף ברוטב סאטה אינדונזי על תפוחי-אדמה מקורמלים, ניצחה. למרות ההתקרמלות המילולית המיותרת, המנה היתה הברקה, מהמקרים בהם רוטב מיוחד ומלא חיים (שהרגשנו בו גם קארי, אם איננו טועים) יכול לעשות מחזה עוף כוכב. סיבה נוספת להצטיינותה של המנה היא מחירה הראוי להערכה - 27 שקל. מתי לאחרונה סעדתם מנה עיקרית איכותית בעשרים ושבעה שקלים?
עוד עיקרית היתה שיפודי פילה לבן וירקות בגריל על בטטות ורוזמרין (25). שוב קיבלנו הוכחה מרשימה לכישורי העיצוב של המטבח. לפני שאתם מתנפלים על האוכל, התבוננו בו. ההגשה מרהיבה. והטעם? טעים, לא מסעיר. לטעמי, עשו את הבשר טיפה מעבר למידה. רק אל תבינו לא נכון: אכלנו הכל.
וגם שתינו. הבר של ברקרולה מכיל כמה בירות בלגיות שאינן מאוד נפוצות, והוא נוקט מחווה מלבבת - מגיש אותן לטעימה בדוגמיות, ללא תשלום. דגמנו, טעמנו ובחרנו ב-ברבאר מחבית, בירה כהה, בעלת עוצמה (סביב 8 אחוזי אלכוהול), המוסווית במתקתקות קלה. ישבה עלינו יופי בצהריים האלה, ואולי היא האחראית לתובנה, שאם אלה תנאי הסביבה, אנחנו שוקלים מעבר לתעשיה.
ברקרולה, רחוב עתיר ידע 13, א.ת. חדש, כפר-סבא. טלפון: 09-7669606