הכינותי מראש: ציר ירקות
ביום פנוי: מכינים ציר מירקות שורש טריים-טריים, מסננים ושומרים עד 3 חודשים במקפיא. ביום עסוק: שולפים, ומשלבים באלגנטיות במרקים ובתבשילים
ציר ירקות שורש
המרכיבים (לצנצנת בנפח ליטר):
3 ליטר מים
3-4 בצלים גדולים, שטופים, לא קלופים וחתוכים גס
4 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס
2 שורשי סלרי שטופים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
8 גזרים, שטופים, לא קלופים וחתוכים גס
2 צרורות עלי פטרוזיליה
הכנה:
1. יוצקים את המים לסיר, מוסיפים את כל הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי כשעה, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת למחצית והירקות מתרככים.
2. מסננים מהירקות, מחזירים את הנוזל לסיר ומבשלים ללא כיסוי כ-30 דקות נוספות, עד ששליש מהנוזלים מתאדה ומתקבל נוזל זהוב וריחני.
3. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבועיים או מקפיאים, עד שלושה חודשים. מומלץ להפשיר בטמפרטורת החדר כמה שעות לפני השימוש.
ומתכון עם ציר: נודלס עם נתחי בקר ופלפל חריף
חומרים (4 מנות):
1 חבילה (250 גרם) אטריות ביצים (או אורז)מעט שמן
600 גרם בשר בקר (סינטה או כתף), פרוס לנתחים קטנים ודקיקים (מבקשים מהקצב)
1 בצל גדול, פרוס לרצועות
1 פלפל אדום חריף, נקי מגרעינים ופרוס דק
¼ כוס עגבניות מרוסקות
½ כוס ציר ירקות (ראו מתכון לעיל)
2 כפות סויה
1 כפית סוכר
מלח, פלפל לבן
הכנה:
1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים.
2. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את נתחי הבקר, הבצל והפלפל כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות ומערבבים. יוצקים פנימה את העגבניות ואת הציר, מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר, המלח והפלפל השחור ומערבבים. מביאים לרתיחה, מסירים מהכיריים ומגישים מייד.
ומה עוד עושים בו?
- מוסיפים אותו לכל מרק ירקות, או מרק בצל או מרק עגבניות שמתבשל אצלכם בבית, או מבשלים רטבי פסטה, וריזוטו, מוסיפים לתבשילי קדירה ומעשירים אותם מיידית.