קלה וטעימה - עוגת הדבש של סבתא שרה
נורית ברניצקי, ממגזין "שף" מסגירה את המתכון לעוגת הדבש הכי קלה והכי טעימה שהיא מכירה, זו שהיא אכלה כשהיתה קטנה
אני אוהבת את העוגה הזאת כי: היא עוגה משפחתית (אני אהבתי אותה עוד כשהייתי ילדה וכיום ילדיי ונכדיי אוהבים אותה), אוורירית (בניגוד לעוגות דבש שנוטות להיות דחוסות) וקלה. היא מצליחה תמיד ושייכת אצלנו לקלאסיקה של ראש השנה.
עוגת הדבש של סבתא שרה
המרכיבים (לתבנית טבעתית בקוטר 26 ס"מ):1 כוס (200 מ"ל) תה חזק
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
4 ביצים גדולות (200 גרם), מופרדות
1 כוס (200 גרם) סוכר חום, עדיף מסוג דמררה
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן
1/2 כוס (180 גרם) דבש
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
מעט קינמון או ציפורן טחון
הכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
- מערבבים את התה בקערה עם הסודה לשתייה ואבקת האפייה ומצננים.
- שמים את החלמונים ומחצית מכמות הסוכר במערבל ומקציפים, עד שנוצר קרם. מוסיפים את השמן, הדבש, הקמח, התה והתבלינים ומערבלים עד שנוצרת עיסה חלקה. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף יציב. מוסיפים את הקצף לעיסה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים על רשת.
- איך שומרים? עד 5 ימים, עטופה היטב, בטמפרטורת החדר.
קלאסיקה של ראש השנה
צילום: דני לרנר. סגנון: נורית ברניצקי
מומלצים