סערה בעבודה: "שמעון פרס הגיש מסמך מזוייף"
תלונה תוגש במשטרה, לאחר שהמוסד לבירור עתירות במפלגה דחה את עתירת פרס בעניין ההצבעה על מועד הפריימריס וטען כי חתימת אחת הדייניות על מסמך שאותו הגיש בעתירה - זויפה. פרס: אם המסמך מזוייף - אין לנו חלק בזה. נתלונן במשטרה
סערה במפלגת העבודה, בעקבות חשד כבד לזיוף מצד אנשי פרס: תלונה תוגש במשטרה, לאחר שהמוסד לבירור עתירות במפלגה דחה אמש (יום ד') את עתירת פרס בעניין ההצבעה על מועד הפריימריס וטען כי חתימת אחת הדייניות על מסמך שאותו הגיש בעתירה מזוייפת.
ח"כ פרס הגיש אתמול, באמצעות עו"ד חיים כהן, ערער על החלטת המוסד לבירור עתירות מיום ראשון בלילה, שקבעה כי יש לקיים ב-12 בדצמבר הצבעה לקביעת המועד לבחירת יו"ר למפלגה. כמו כן, דרש פרס בעתירתו לפסול את עורכות הדין, שולי אשבול ולימור פורר, שתיים מתוך חמשת הדיינים בהרכב, בטענה כי פעלו מאינטרסים זרים.
לראיה, צירף פרס לעתירתו מסמך עליו חתומה לכאורה עו"ד פורר ובו היא תומכת בהקדמת הפריימריס לבחירת היו"ר.
פורר, שישבה בהרכב, הסתכלה על המסמך ואמרה בתוקף כי זו איננה חתימתה. בעקבות זאת, קבע המוסד לבירור עתירות כי חתימתה של פורר זויפה, והדיינים הורו ליועץ המשפטי של המפלגה, עו"ד אלדד יניב, להגיש הבוקר תלונה במשטרה בגין זיוף מסמך.
יו"ר מפלגת העבודה, שמעון פרס, הורה הבוקר למנהל מטה המפלגה, רפי אלול, ולקצין הביטחון של המפלגה, להגיש תלונה במשטרה בעקבות הודעתה של עו"ד לימור פורר כי חתימתה זויפה. לדברי פרס, כבר בשבוע שעבר התגלו חתימות מזויפות בקרב חברי מפלגה שדרשו הצבעה חשאית והקדמת פריימריז. פרס ביקש שהתלונה תכלול גם זיופים אלה.
הבוקר אמר ח"כ פרס ל"קול ישראל" כי "אם המסמך שהוגש הוא מזויף - הוא לא הוגש על ידי. הוא הוגש לפני שהתחילו העתירות, כלומר אין לנו כל חלק בזה". לדברי פרס, המסמך הוגש לפני שעו"ד פורר היתה דיינית, "אז אי אפשר בכלל היה לדעת שהיא תהיה דיינית".
הדיינים מותחים ביקורת
הדיינים גם דחו אמש פה אחד את עתירתו של פרס כנגד החלטתם, וקבעו כי ההצבעה לקביעת מועד לבחירת היו"ר תתקיים, כפי שנקבע, ביום ראשון הקרוב, בין השעות שתיים עשרה בצהריים לעשר בלילה, בבית מפלגת העבודה בשכונת התקווה בתל אביב.
בהחלטתם מותחים הדיינים ביקורת חריפה ביותר על התנהלותו של פרס בשבועות האחרונים. בהתייחסם לדרישתו לבטל את ישיבת המרכז הם כותבים: "בהליכי ביניים על המבקש (שמעון פרס) לבוא בניקיון כפיים. התברר שגרסתו הראשונה לעניין בקשתו לדחות את מועד ישיבת המרכז, דהיינו "זמינותם של אולמות", אינה הסיבה העיקרית. למרבה המבוכה, כאשר הצענו פיתרון מעשי לעניין זמינות האולמות, עלתה לפתע סיבה חדשה שהוסתרה מעיני מוסד זה בתחילת הדיון. המבקש טען שהדחייה נחוצה כדי לקדם את הצטרפות המפלגה לממשלת האחדות. לחדר הישיבות נכנסו נציגי המבקש, ובפרהסיה ביקשו מיו"ר המותב לצאת מחדר הישיבות כדי לשוחח טלפונית עם המבקש, על פי בקשת המבקש. פניה זו היתה פסולה, שכן אסור לפנות למי מחברי המותב במהלך דיון משפטי".
עוד נכתב בהחלטה כי "לנוכח מעמדו הרם ותפקידיו של מר פרס, הוא חב חובה מוגברת של נאמנות כלפי חברי המפלגה, מוסדותיה, ועידתה ומרכזה. מוטלות עליו חובות רבות, ובין השאר שהחלטות המרכז והוועידה תקוימנה. בעניין זה כל עמדה אישית, טובה ככל שתהיה, צריך שתיסוג מול החלטות מוסדות המפלגה לרבות ועידה ומרכז. מפלגתנו מפלגה דמוקרטית היא, והחלטותיה מתקבלות במוסדות המוסמכים. אי אפשר להסכים לשיטה שבה יבוטלו החלטות מרכז המפלגה רק משום שיו"ר המפלגה חושב שראוי לאמץ החלטות אחרות".
פרס יכול לשנות את ההחלטה
אלא שבידי פרס נמצא עדיין הכלי לבטל כליל את החלטת המוסד לבירור עתירות בעניין ההצבעה על מועד הבחירות.
ביום שלישי החליט פרס לכנס את המרכז ביום ראשון, שעתיים לפני תחילת ההצבעה, באמצעות שימוש בסעיף 44 לחוקת המפלגה. סעיף זה מקנה ליו"ר את האפשרות לכנס את המרכז ולבטל החלטות של המוסד השיפוטי העליון של המפלגה, קרי – המוסד לבירור עתירות.
נגד החלטה זו של פרס הגיש חבר לשכת מפלגת העבודה, דני כהן, עתירה למוסד לבירור עתירות, יחד עם שתי עתירות נוספות בעניין
ישיבת הלשכה שאמורה לאשר פתיחת מו"מ עם הליכוד, ובהן גם דרישה ליטול מפרס את כל הסמכויות לניהול המנגנון הארגוני של המפלגה. היום צפוי המוסד לבירור עתירות להתכנס ולדון בעתירות של חבר הלשכה כהן.
בתוך כך, גורמים במפלגת העבודה אמרו כי אתמול הושגה הסכמה לגבי מועד אפשרי לקיום הפריימריס. מדובר בתאריך ה- 14 ביוני 2005, ובשעות אחר הצהריים המוקדמות נראה היה כי גם פרס מסכים למועד זה.
גם מקורבו של פרס, ח"כ חיים רמון, תמך בהצעה זו. אלא שמאוחר יותר, הודיע אחד ממקורביו של פרס לח"כ שלום שמחון, מקורבו של אהוד ברק, כי פרס החליט שלא לתמוך בהצעת הפשרה ולדחות אותה על הסף.
גורמים בכירים בעבודה אמרו ל-ynet כי אותו מקורב לפרס ששוחח עם שמחון נשמע מיואש מהתנהגותו של יו"ר העבודה, והביע במילים חריפות ביותר את דעתו על ההתנהלות. בעבודה היו שאמרו הלילה כי "ההתנהלות של פרס אינה מובנת. הוא החליט להתאבד פוליטית. מה שקורה פה לחלוטין לא מובן".