שתף קטע נבחר

 

מסתמנת פשרה בעבודה: בחירות ב-29 ביוני

וילנאי רצה מארס, ברק התעקש על אפריל, פרס רצה נובמבר אבל החליט "להפסיק להתערב" - ואיציק השיגה את הפשרה המסתמנת, שמעניקה ליו"ר הנוכחי קצת מרווח לנשימה, לקראת הכניסה לאחדות

הקרב בעבודה - רואים את הסוף: הערב (יום ה') מסתמנת פשרה במפלגה סביב המועד לבחירת היו"ר. 

 

על מלאכת התיווך ניצחה בשלושת הימים האחרונים יו"ר הסיעה, דליה איציק, בסיועם של ח"כים נוספים. הערב הודיעה איציק כי הצדדים הניצים הסכימו לקיים את הבחירות ב-29 ביוני. מדובר בהצעת פשרה, לאחר שיו"ר המפלגה, שמעון פרס, דרש לקיים את הבחירות רק בנובמבר, ואילו ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, כמו גם ח"כים הרואים עצמם מועמדים, ביקשו לקיים את הבחירות כבר במחצית הראשונה של 2005.   

 

איציק ניסתה להימנע בתחילה מהמהלך שכן חששה שיסתיים בפיצוץ, בשל התעקשות הצדדים להיצמד לעמדותיהם. לבסוף החלה במסע דילוגים טלפוני בין חברי הכנסת ובמסע דילוגים פיזי בין בית אמות משפט שבו נמצא משרדו של פרס לבין מגדל המילניום, שבו נמצא משרדו של אהוד ברק.

 

מבין ההצעות הרבות שהונחו בשבועות האחרונים על השולחן נבחר 29 ביוני על דעתם של רוב חברי סיעת העבודה. את הסכמתו של חבר הכנסת מתן וילנאי קשה היה להשיג באופן מוחלט, משום שהוא עושה את דרכו לארץ בחזרה מארה"ב. עדיין קיימת אפשרות להעניק לפשרה גושפנקא משפטית. בסוד העניינים היו גם חברי הכנסת שלום שמחון ויצחק הרצוג שסייעו לאיציק בהשגת הפשרה.

 

איציק אמרה ל-ynet: "אני שמחה שהצלחתי להרגיע את הרוחות. חבל שהעבודה צריכה לשלם מחיר ציבורי חמור כדי להגיע לפשרה שאפשר היה להגיע אליה אלמלא ההתעקשות של כל אחד ואחד. זה ניצחון ההיגיון. אני עייפה אך מרוצה". גורמים מקורבים לאיציק אמרו ל-ynet שהשגת הפשרה היתה קשה בשל ההתנהלות העקשנית של כמה גורמים במפלגה. לדברי המקורבים, "לא מדובר רק בפרס וברק. היו עוד גורמים שניסו לשים רגלים".

 

ההצעה החדשה תוגש כנראה לאישור המרכז, אם בכלל זה יתקיים. ההליכים טרם נקבעו סופית.  

 

פרס: לא אתערב בלוח הזמנים לפריימריז

 

פרס פרסם הודעה מטעמו, ולפיה אין לו כוונה "להמשיך ולהתערב בעניין קביעת לוח הזמנים למהלכים תוך מפלגתיים". בהודעתו נאמר כי "אם תהיה הסכמה כוללת בין כל חלקי המפלגה וראשיה על מועד לפריימריז, אתמוך בכך ללא היסוס. מה שחשוב זה המשך תהליך השלום וביצוע ההתנתקות ולשם כך דרושה ממשלת אחדות. כל השאר חשוב בעיני".

 

ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, ש"כיכב" בוועידה האחרונה כאשר חטף מיקרופון, הודיע לאחר התמהמהות של כמה שעות כי גם הוא תומך בפשרת איציק.

 

ח"כ מתן וילנאי, מועמד בפני עצמו, ביקש הערב מחברי המרכז לקיים בהקדם האפשרי בחירות לתפקיד יושב ראש המפלגה.

 

"שיקומה של מפלגת העבודה מחייב בחירה של מנהיגות קבועה, שתקדיש את עצמה לבניית המפלגה והכנתה לבחירות. אל לנו לדחות את הבחירות", כתב וילנאי והוסיף: "דווקא בגלל שאנו נכנסים למלכודת האחדות, אנו חייבים להבטיח שבכל רגע נתון נוכל להתייצב מול הבוחר עם מנהיגות נבחרת". אנשיו אמרו ל-ynet כי גם עתה, לאחר פרסום הצעת הפשרה, הוא קורא לקיים את הבחירות במארס.  

 

ובתוך כך, תשעה חברי כנסת מהעבודה חתמו על הצעת החלטה שתוגש ללשכת מפלגת העבודה לכשתתכנס, כדי לאשר פתיחת משא ומתן עם הליכוד. על פי הצעת ההחלטה, שגובשה ביוזמתו של ח"כ אברהם (בייגה) שוחט, העבודה תומכת בהצטרפות לממשלת חירום לצורך ההתנתקות מעזה, אך אין בכך השלמה עם מדיניות הממשלה בנושאי חברה וכלכלה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום דודו פריד
המפלגה ניצחה? איציק
צילום דודו פריד
צילום: אטילה שומפלבי
מפסיק להתערב. פרס
צילום: אטילה שומפלבי
צילום: שאול גולן
יסכים? ברק
צילום: שאול גולן
מומלצים