שתף קטע נבחר
 

מתכון בטוח לסוכרת: ג'אנק-פוד 3 פעמים בשבוע

מחקר חדש מצא כי אכילת מזון מהיר מגבירה משמעותית את הסיכון לסוכרת מבוגרים. בישראל לוקים במחלה 360 אלף איש. דיאטנית: הג'אנק מסוכן לא רק בגלל השומנים, אלא גם בשל אחוזים גבוהים של פחמימות וסוכרים

אכילת ג'אנק פוד יותר מפעמיים בשבוע מגבירה את עמידות הגוף להורמון אינסולין, ומובילה באופן ברור למחלת הסוכרת, כך עולה ממחקר חדש שפורסם בגליון האחרון של כתב העת היוקרתי The Lancet.

 

חוקרי בית החולים לילדים בבוסטון עקבו אחר הרגלי האכילה של 3,000 צעירים בגילאי 18 עד 30 במשך 15 שנים. הנבדקים נשאלו בתחילת המחקר ובמהלכו על תזונתם, אופי הפעילות הגופנית שלהם, עישון והרגלי פנאי אחרים.

 

87 נבדקים אשר דיווחו כי ביקרו במסעדות מזון מהיר יותר מפעמיים בשבוע, העלו בממוצע 4.5 ק"ג, ונמצאו בסיכון כפול לפתח תנגודת להורמון אינסולין, בהשוואה לאלה שאכלו מזון מהיר פחות מפעם בשבוע. לדברי ד"ר דיוויד לודוויג, ראש צוות החוקרים, לאכילת ג'אנק-פוד קשר ישיר ומובהק לעליה במשקל ולהתפתחות מחלת סוכרת המבוגרים.

 

מחלת הסוכרת נחשבת בעולם המערבי למגיפה של ממש, ומהווה את אחד הגורמים העיקריים להתקפי לב, עיוורון וקטיעת גפיים. כ-360 אלף ישראלים לוקים בסוכרת המבוגרים הנגרמת לרוב בשל השמנת יתר. במחלה מפתח הגוף עמידות להורמון אינסולין אשר אחראי על החדרת הסוכר מהדם לרקמות. כך, מפריש הלבלב כמויות גדולות והולכות של אינסולין, עד שרמותיו מידלדלות בגוף והחולה נאלץ להזריק אינסולין בעצמו.

 

"הממצאים אינם מפתיעים", אומרת ל-ynet מריאנה אורבך, דיאטנית ראשית ב"שרותי בריאות כללית", "הסכנה בג'אנק פוד אינה רק בשל השומנים, אלא גם בגלל אחוז הפחמימות והסוכרים הגבוה. כל אלה הם בהחלט גורמי סיכון לכל איבר בגוף, והקשר לסוכרת הוא בהחלט ישיר".

 

לדברי אורבך, אכילה מרובה של מזון מהיר, מונעת במקביל צריכה של מזונות בריאותיים, ובכך מחמירה את השפעתם: "ברגע שאדם ניזון מכמויות יחסית גבוהות של ג'אנק פוד, הוא עלול למצוא את עצמו נמנע מצריכה של מזונות אחרים שתופסים את מקום נוגדי החימצון, ויטמינים ומינרלים המגינים עלינו מפני מחלות, כולל מחלת סוכרת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר פרטוש
ג'אנק. לא רק שומנים
צילום: מאיר פרטוש
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים