שתף קטע נבחר

פלפלים קלויים

פיליס גלזר מספרת על פלפלים קלויים - בריאים, מגוונים, טעימים, ובעלי ארומה משכרת, ונותנת שני מתכונים - האחד לסלט והשני לרוטב

הם מבצבצים מכל מיני מאכלים טרנדיים ובדרך כלל אנו לא נותנים להם את הכבוד הראוי. הטעם והניחוח המעושן של פלפלים קלויים על האש או בתנור, שעשויים כמו שצריך, פשוט ממכר. ולמרות שללא מנוסים התהליך נראה

מסובך וגוזל זמן, ניתן להכין פלפלים קלויים ומקולפים די מהר, תוך רגעים ספורים.

 

פלפלים קלויים הם חומרי הגלם הכי מגוונים ובריאים שיש. אפשר להוסיף אותם לאנטיפסטי או להכין מהם סלט פלפלים, אפשר לטחון אותם לרוטב או מרק ולהוסיף כמרכיב טעם לפיצה ביתית, סלטים שונים, פסטות ועוד, ואפשר גם למלא רצועות פלפל קלוי מגולגלות.

 

בין אם הוא אדום, צהוב, כתום או ירוק, מתוק או חריף, הפלפל מוסיף לא רק טעם ומרקם מעניין, אלא גם שפע של בריאות. לפי מומחי מועצת הצמחים, פלפלים הם המקור הטוב והזמין ביותר לוויטמין C, ויטמינים מקבוצת B וקרוטנואידים, חומרי צבע טבעיים הפועלים כנוגדי חמצון ומסייעים למניעת סרטן.

 

קלייה מהירה

למרות שקלייה וקילוף פלפלים דורשת זמן וסבלנות, אפשר לקצר את התהליך: חוצים את הפלפלים ומסלקים את הגרעינים. שמים עם הצד החתוך כלפי מטה על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. קולים מתחת לגריל שבתנור עד שנוצרות בועות שחורות. יש להזיז מדי פעם את מיקום הפלפלים על המגש כדי שישחימו באופן שווה. יש המניחים את הפלפלים בשקית נייר או ניילון (לא מומלץ) ומחכים כמה דקות כדי לשחרר את הקליפה (אני אישית מעדיפה רק להוציא את הכתמים השחורים ולא את כל הקליפה, כדי שהפלפלים לא יהיו רכים מדי לסלט). אפשר גם לתקוע מזלג בפלפל ולהשחים אותו על הגז (שמים נייר אלומיניום סביב הכירה כדי להקל על הניקיון אחר-כך). אם טוחנים את הפלפלים לרוטב או למרק, רצוי להעביר דרך מסננת רשת כדי להוציא שאריות קליפה.

 

סלט ארטישוק ופלפלים קלויים

סלט קל ומהמם של רונן דברת-בלוך, שף מסעדות קומפלקס "הרודס" – "לורנס" (הכשרה) ו"ג'ולסון" (החדשה).

 

החומרים (ל-4 מנות):

לבבות מ-3 ארטישוקים

1 כוס חלב

1 כוס מיץ לימון

2 כוסות מים

3 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים

חופן נדיב של אפונה סינית

1 חבילת עלי בוקצוי טריים (ראו בסוף המתכון)

1 חציל גדול

שמן זית בתולי

מיץ לימון

מלח ים

פרוסות גבינת פקורינו, חתוכות עם קולפן (לא הכרחי)

 

אופן ההכנה: 

  1. מבשלים את לבבות הארטישוק בסיר עם כוס חלב, כוס מיץ לימון ושתי כוסות מים. מצננים וחותכים לרבעים. חולטים אפונה סינית במים רותחים עד שצבעה הופך ירוק עז (1 דקה), מוציאים, מסננים ושוטפים מיד במים קרים מאוד או מי קרח.
  2. קולים את החציל על האש, מקלפים בזהירות ומוציאים את החלק הלבן. מסננים וחותכים לרצועות בעובי 1/2 1 ס"מ.
  3. חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות בעובי 1/2 1 סנטימטרים.
  4. מערבבים את כל החומרים ביחד לסלט, מתבלים במעט שמן זית, מיץ לימון ומלח ים.

 

  • הבוקצוי הם עלים ירוקים סיניים שאפשר לקנות באזור הירקות הטריים
    צילום: יוסי סליס
    פלפלים קלויים (צילום: יוסי סליס)
    בסופר. אפשר להשתמש גם בעלי בייבי תרד טריים שטופים.

 

רוטב פלפלים קלויים

דל קלוריות, צבעוני ונהדר על פיצה, פסטה, דגים או כתוספת למרק. אפשר להוסיף נוזלים כמו יוגורט נוזלי או שמנת 15 אחוז, ולהפוך אותו למרק. נחמד גם להכין מרק משני צבעי פלפלים ולהגיש אותם ביחד בקערה בצורת ין ויאנג.

 

החומרים (ל-1 כוס):

3 פלפלים אדומים גדולים

מלח ופלפל לפי הטעם

כמה טיפות חומץ בלסמי

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים לפי ההוראות למעלה. אפשר להבריש את הפלפלים בשמן זית כדי שהקלייה תהיה אחידה.
  2.  מוציאים ומניחים בקערה, מכסים ומחכים 10 דקות ומקלפים.
  3. מעבירים את הפלפלים הקלויים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רוטב אחיד. אפשר להעביר את הרוטב דרך מסננת כדי להוציא שאריות קליפה, אם רוצים.
  4. מתבלים במלח ופלפל וחומץ בלסמי לפי הטעם.

 

  • גיוונים: אפשר להוסיף שום או בצל מטוגן או חי, עלי בזיליקום קצוצים, עלי מיורן או טימין.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פלפלים - לפני הקליה
פלפלים - לפני הקליה
מומלצים