אליפות אוסטרליה: רם וארליך פתחו ברגל ימין
'אנדיוני', שמכוונים גבוה מאוד בגראנד סלאם הראשון של העונה, ניצחו 3:6, 2:6 את מונאקו ומונטאנייס. אנדי רם: "קיבלנו הגרלה נוחה וניצלנו אותה". גם הראל לוי ניצח עם הדרום אפריקאי האגארד, בסיבוב הראשון בזוגות. יום רגוע למדורגים הבכירים בגברים ובנשים, עם נצחונות לרודיק, נלבנדיאן, ליוביצ'יץ', גאודיו, דבנפורט, שראפובה, סרינה וויליאמס והנין
אתמול, נשארה אליפות אוסטרליה הפתוחה ללא נציגים ישראלים בטורניר היחידים, אבל הבוקר (ד') פתחו השגרירים האחרונים שלנו במלבורן ברגל ימין את טורניר הזוגות, עם נצחונותיהם של אנדי רם ויוני ארליך ושל הראל לוי, יחד עם הדרום אפריקאי כריס האגארד.
'אנדיוני', שרוצים העונה לזכות לראשונה בטורניר גראנד-סלאם, עשו את הצעד הראשון עם ניצחון 3:6, 2:6 על חואן מונאקו (ארגנטינה) ואלברט מונטאנייס (ספרד). אחרי שיוויון 3:3 במערכה הראשונה, רם וארליך לקחו שבעה משחקונים ברצף, עד ליתרון 3:6, 0:4, מה שהכריע למעשה את המשחק. אייל רן, קפטן נבחרת הדייויס של ישראל, צפה במשחק מהיציע. רן הגיע למלבורן על מנת להיות עם השחקנים הישראלים ולעקוב אחר אלו של סרביה ומונטנגרו, יריבת ישראל בסיבוב הראשון בתחילת פברואר.

'אנדיוני', פתחו ברגל ימין את הגראנד סלאם (צילום: רויטרס)
"זה היה ניצחון קליל ואנחנו שמחים שעברנו את הסיבוב הראשון כמו שצריך. קיבלנו הגרלה נוחה וניצלנו אותה, זה דבר חשוב בגראנד סלאמים. אני מקווה שנמשיך כך גם בהמשך השבוע", אמר בסיום ל-ynet אנדי רם, שישחק בטורניר הזוגות המעורבים עם הדרום אפריקאית לסלי הובר. יוני ארליך ישחק יחד עם שחר פאר.
בסיבוב השני מצפה למדורגים 6 בטורניר מפגש מול האמריקנים רובי ג'ינפרי ובובי ריינולדס או האוסטרלים פול בקאנלו ורוברט סמיתס. מוקדם יותר, הראל לוי, שכבר הודח ביחידים ונכנס ברגע האחרון לטורניר הזוגות, ניצח יחד עם הדרום אפריקאי כריס האגארד 3:6, 2:6 את הצרפתים גאל מונפיס ומארק גיקל. בשלב הבא הם יפגשו את המדורגים 13, הארגנטינאים סבסטיאן פרייטו וחוסה אקאסוסו, שניצחו 7:6 (4), 4:6, 6:7 (2) את הצמד מרוסיה, ניקולאי דוידנקו ואיגור אנדרייב.
נשים: הבכירות ממשיכות הלאה
לינדזי דבנפורט, שלא זכתה בטורניר גראנד סלאם מאז אליפות אוסטרליה ב-2000, רוצה החודש, באותו מקום, לחזור ולהרגיש את הרגשת הזכיה בתואר גדול. האמריקנית המדורגת 1 בעולם אמנם לא עושה הרבה רעש ולא דורסת את יריבותיה כמו הקולגה לפיסגת הדירוג בגברים (אחד, רוז'ה פדרר), אבל לאט לאט גם היא עושה את העבודה שלה.
זה אמנם הלך קשה, אבל הלילה (ד') דבנפורט ניצחה 6:7 (4), 3:6 את הקרואטית העיקשת קרולינה ספרם והעפילה לסיבוב השלישי באליפות אוסטרליה הפתוחה. "אני חושבת שזה הלך מצוין. לא שיחקתי טניס מושלם, רחוק מזה, אבל עשיתי את הדברים הנכונים כדי לנצח ולעבור עוד סיבוב", אמרה בסיום דבנפורט. בשלב הבא מצפה לה משוכה גבוהה (תרתי משמע) בדמותה של מריה קירילנקו. הטניסאית הצעירה והכשרונית, שמדורגת 25 בטורניר, ניצחה בדרבי הרוסיות את גאלינה ווסקובואבה 6:7 (1), 4:6.

האנטוחובה חותמת למעריצים, הבוקר (צילום: איי פי)
דניאלה האנטוחובה (17) ניצחה את השחקנית עם השם הארוך ביותר בטורניר, האוזבקית אקגול אמנמוראדובה 4:6, 1:6. הסלובקית תפגוש בסיבוב השלישי את סרינה וויליאמס (13), שבניגוד לסיבוב הראשון, הפעם עברה בקלות 3:6, 1:6 את הצרפתיה קאמיל פין וחגגה ניצחון 16 ברציפות ב'מלבורן פארק', אחרי הזכיות שלה ב-2003 ו-2005 (נעדרה מהטורניר ב-2004).
בפתיחת ה'נייט סשן' באיצטדיון ארתור אש', הקהל במגרש המרכזי נהנה לא רק מיופיה של מריה שראפובה, אלא גם ממשחק טניס לא רע בכלל בין המדורגת 4 לאשלי האקלרואד. הרוסיה פתחה ברמה גבוהה מאוד וניצחה 1:6 מהיר, אבל נזקקה לטיפול ברגלה בפתיחת המערכה השניה. האקלרואד חזרה למשחק ואף חזרה מפיגור שבירה והוליכה 4:5. אלא שאז האמריקנית החמיצה שתי נקודות מערכה ושראפובה סגרה עניין עם 5:7 בשניה. גם המדורגת 8, הבלגית ז'וסטין הנין-הארדן, נזקקה לשובר שיוויון במערכה הראשונה בדרך לניצחון על הצ'כית האנה סרומובה 6:7 (2), 1:6. אלופת סידני תשחק בשלב 32 האחרונות מול הצרפתיה וירג'יני רצאנו, שעברה 6:7 (3), 3:6 את הספרדיה קונצ'יטה מרטינס גרנאדוס.

סרינה וויליאמס מרוצה מעצמה, הבוקר במלבורן (צילום: איי פי)
אולגה סבצ'וק, האוקראינית שהדיחה בסיבוב הראשון את ציפי אובזילר, המשיכה הלאה והפתיעה גם את ילנה ינקוביץ', הסרבית המדורגת 23 בעולם, 3:6, 4:6, בדרך למפגש מול הרוסיה אלנה ואסנינה (0:6, 5:7 על הגרמניה ג'וליה שרוף, מדיחתה של אלנה דמנטייבה בסיבוב הפתיחה).
הבולגריה צווטאנה פירונקובה, שהדהימה בסיבוב הראשון את ונוס וויליאמס, הולכת הביתה אחרי הפסד ללורה גרנוויל 7:5, 6:2. האמריקנית תפגוש את הספרדיה וירחיניה רואנו פסקואל. שחקנית הזוגות מהצמרת העולמית מתחילה להצליח גם ביחידות והבוקר הפתיעה את הרוסיה אלנה ליחובצבה (18) 4:6, 4:6.

שראפובה מתאמצת בדרך לסיבוב השלישי, היום (צילום: רויטרס)
יתר התוצאות:
פטרובה (6, רוסיה) - מולר (גרמניה) 4:6, 1:6
קוזנצובה (14, רוסיה) – פארה סאנטונחה (ספרד) 2:6, 7:6 (3), 2:6
קאמרין (איטליה) - ביחקובה (רוסיה) 6:4, 6:7 (7), 2:6
סנטאנג'לו (איטליה) – סרבוטניק (סלובניה) 6:7 (5), 7:5, 3:6
קוסטניץ' (קרואטיה) – אונדראסקובה (צ'כיה) 2:6, 1:6
גברים: רודיק טייל, ג'ינפרי, סטפאנק וברדיץ' הודחו
אנדי רודיק, מי שמסתמן כיריבו של רוז'ה פדרר בגמר בעוד עשרה ימים, המשיך לשייט הבוקר בקלות לעבר הסיבוב השלישי. האמריקני, המדורג 2 בעולם, לא השאיר סיכוי לדרום אפריקאי ווסלי מודי והתקשה רק במערכה הראשונה בניצחון 5:7, 3:6, 2:6. "הייתי צריך להיות במיטבי, ידעתי שווסלי ייתן משחק טוב", אמר בסיום "A ROD", שביצע רק 9 טעויות לא מחויבות במשחק מול אלוף ווימבלדון בזוגות.
מטורניר הגברים, נפרדו לפנות בוקר שלושה מדורגים מהעשיריה השניה. רובי ג'ינפרי (13) וראדק סטפאנק (17), שתכננו אולי להיפגש בסיבוב השלישי, כנראה יראו אחד את השני דווקא בשדה התעופה של מלבורן, בדרך ליעד הבא. האמריקני, שהגיע לחצי גמר ה-US OPEN האחרון, דווקא הוליך 0:2 על הגרמני דניס גרמלמאייר, אבל לבסוף נכנע לעולה מהמוקדמות 2:6, 5:7, 6:4, 6:3, 6:3. המנצח יפגוש את הקפריסאי מרכוס בגדאטיס, אחרי שהמדורג 1 בעולם לנוער לפני שנתיים עבר את הצ'כי סטפאנק (17) 4:6, 3:6, 6:3, 6:0, 5:7. צ'כי נוסף, תומאס ברדיץ' (19) הולך הביתה אחרי 6:3, 6:2, 4:6, 6:2 לצרפתי ז'יל סימון.

רובי ג'ינפרי הולך הביתה, הבוקר (צילום: איי פי)
שני מדורגים בכירים, איבן ליוביצ'יץ' (7) וגסטון גאודיו (8) עברו בקלות את הסיבוב השני. הקרואטי הענק והגשותיו דרסו את הגרמני פיליפ קולשרייבר 5:7, 2:6, 1:6. ליוביצ'יץ', שמונה השבוע לקפטן נבחרת הדייויס של קרואטיה ובהעפלה לסיבוב השלישי השווה את הופעת השיא שלו בגראנד-סלאמים, מחכה בשלב הבא לספרדי פליסיאנו לופס (31), שהדיח 2:6, 4:6, 7:6 (6), 4:6 את ז'יל מולר (לוכסמבורג).
'אל גאטו' (החתול) גאודיו נפרד גם הוא די מהר מיריב גרמני, לארס בורגסמולר, 3:6, 2:6, 3:6. בסיבוב השלישי יפגוש המדורג 8 את הצרפתי פבריס סנטורו, שדילג על הרומני אנדריי פאבל 4:6, 1:6, 4:6. במשחק שנעל את יום המשחקים, אחרי חצות במלבורן, התגבר בן ארצו של גאודיו, הארגנטינאי דויד נלבנדיאן (4) על השוייצרי העיקש סטניסלאס וורינקה 4:6, 6:3, 4:6, 2:6 במשחק שארך שלוש שעות.
יתר התוצאות:
ת. יוהאנסון (10, שבדיה) - מאליס (בלגיה) 3:6, 6:3, 5:7, 6:4, 3:6
פרר (11, ספרד) – ברקיאלי (איטליה) 4:6, 4:6, 7:6 (5), 2:6
רוברדו (16, ספרד) - טורסונוב (רוסיה) 6:7 (4), 6:3, 6:7 (5), 3:6
אנצ'יץ' (18, קרואטיה) – הרניץ' (צ'כיה) 1:6, 4:6, 4:6
בלייק (20, ארה"ב) - פורל (צרפת) 6:2, 1:6, 4:6, 3:6
ניימינן (26, פינלנד) - וואנג (טייוואן) 2:6, 6:7 (3), 2:6
בנטו (צרפת) – גארסיה לופס (ספרד) 4:6, 6:7 (4), 1:6