שתף קטע נבחר

צה"ל הרג שני צעירים במחנה בלטה

משעות הבוקר פועל צה"ל במחנה הפליטים שליד שכם בשל ריבוי ההתרעות על כוונת המחבלים להוציא פיגועים משכם לעבר ישראל. במהלך הפעילות נורו יריות והושלכו בקבוקי תבערה לעבר חיילי צה"ל, שלא נפגעו. שני פלסטינים נורו למוות. שבעה נפצעו

אש בשטחים: צה"ל הרג היום (א') בשכם שני צעירים תושבי מחנה הפליטים בלטה. הפלסטינים טענו כי הצעירים יידו אבנים לעבר הכוחות ואז נורו למוות. בצה"ל אישרו כי במהלך פעילות כוחות צה"ל במחנה נהרגו שני פלסטינים, אך טענו כי מדובר במניחי מטענים. עוד אישרו כי נפצעו שבעה.

 

גורמים בצה"ל סיפרו כי במהלך פעילות הכוחות במחנה הפליטים פתחו הפלסטינים באש לעבר הכוחות, השליכו מטענים ויידו אבנים לעברם. בשלב הזה השיב הכוח הצה"לי באש, וממנה נפגעו הפלסטינים.

 

כוחות צה"ל פועלים במחנה מאז שעות הלילה, במהלך הפעולה בוצעו מעצרים ואחד הבתים נהרס. כוחות של צנחנים וגדוד חרוב נכנסו הלילה למחנה הפליטים במסגרת מבצע "זוהר צפוני" כנגד תשתיות הטרור. בתקופה האחרונה פעלו כוחות צה"ל כנגד תשתיות הטרור בצפון השומרון, אך בעקבות הלחץ שנוצר עליהם הם העתיקו את פעולותיהם למחנה הפליטים בלטה, על מנת להוציא פיגועים לעבר ישראל.

 

חיילי צה"ל במהלך הפעילות במחנה הפליטים (צילום: רויטרס) 

 

בעקבות ריבוי ההתרעות יצאו בצה"ל למבצע שיימשך מספר ימים. מדובר בפעולות כנגד תשתיות של הג'יהאד האיסלאמי, החזית העממית והפתח. במהלך הפעילות הושלכו מטענים ונפתחה מספר פעמים אש לעבר כוחות צה"ל, מן הירי לא היו נפגעים. כמו כן יידו הפלסטינים בקבוקי תבערה והשליכו אבנים לעבר הכוחות, גם במקרה זה לא היו נפגעים.

 

במהלך הפעילות זיהו הכוחות מספר פלסטינים חמושים, הם ירו לעברם ופגעו בארבעה חמושים שפונו לבית חולים בשכם על ידי הסהר האדום. במהלך הפעילות נעצר מבוקש פעיל פתח שהועבר לחקירה.

 

הבוקר עצרו כוחות הביטחון נער פלסטיני שהגיע למחסום סאלם, צפונית מערבית לג'נין ועורר את חשדם של החיילים. בחיפוש שערכו על גופו נמצאו שני סכינים. הנער הועבר לחקירת כוחות הביטחון והסכינים הוחרמו.

פורסם לראשונה 19.02.06, 14:26

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיידים בקבוקי תבערה לעבר כוחות צה"ל
מיידים בקבוקי תבערה לעבר כוחות צה"ל
צילום: איי אף פי
צה"ל הרס בית במהלך הפעילות
צה"ל הרס בית במהלך הפעילות
צילום: איי אף פי
מומלצים