שתף קטע נבחר
 

סהרוני פרג - אוזני המן הונגריות

לכבוד פורים אנחנו מגישים לכם מאפה שמרים קלאסי ואהוב מאוד, בנוסח הונגרי, בצורת סהר או פרסה. מקובל למלא את הסהרונים בפרג או באגוזים, ולאכול אותם לארוחת הבוקר. השילוב של בצק רך ונעים במיוחד עם מלית כהה, ארומטית ומתוקה, ישבה את לבם של אלה הנהנים מטעמו המיוחד והעדין של הפרג.

המרכיבים (כ-20 סהרונים):

לבצק:

3/4 כוס חלב חמים

20 גרם שמרים טריים

1 כף סוכר

100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

75 גרם מרגרינה, בטמפרטורת החדר

1/3 כוס אבקת סוכר

1 חלמון

1/2 כפית מלח

3 כוסות קמח

למלית פרג:

1 כוס חלב

1/3 כוס סוכר

2 כפות דבש

200 גרם פרג טחון

50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

1/2 1 כפות קמח

קליפה מגורדת מ-1 לימון

1 כפית מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

להברשה:

2 חלמונים מוקצפים באחד כפית מים

1 חלבון מוקצף

 

הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: שמים את החלב בקערה קטנה. מוסיפים את השמרים ואחד כף סוכר ומערבבים. משהים להתססה כ- 10 דקות.
  2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה, המרגרינה ואבקת הסוכר, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלמון ואת המלח.
  3. במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח לסירוגין עם תערובת השמרים, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח.
  4. מעצבים מהבצק כדור ומשטחים לעיגול. עוטפים ומצננים במשך כ-3 שעות במקרר עד שהבצק קר.
  5. המלית: שמים את החלב, הסוכר והדבש בסיר בינוני, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.
  6. כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מוסיפים פנימה את הפרג, החמאה, הקמח, קליפת הלימון, מיץ הלימון והווניל.
  7. ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך עירבוב רצוף כ-5 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומצננים (ניתן להקפיא שאריות מהמלית).
  8. ההרכבה: מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
  9. לוקחים חתיכת בצק בגודל כף גדושה. משטחים אותה לעיגול. מעל למשטח מקומח מרדדים את העיגול לצורת אובל באורך 11 ס"מ, ברוחב 6 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מניחים 1/2 1 כפיות מלית באמצע האובל, ומעצבים לצורה של "נקניקיה" צרה לכל האורך. מקפלים את אחד הצדדים הארוכים מעל המלית, ולאחר מכן מגלגלים לגליל. מהדקים את הקצוות לאטימה. מעגלים את שני קצוות הגליל פנימה, כך שתתקבל צורת סהר. ממשיכים באותו אופן לעצב סהרונים עם שאר הבצק והמלית.
  10. מעבירים את הסהרונים לתבנית במרווחים ביניהם. מברישים את העוגות בחלמונים המוקצפים, ומניחים בצד למשך 10 דקות. מברישים בחלבון המוקצף.
  11. אופים במשך כ-20-15 דקות עד שהעוגות בצבע זהוב-שחום. מצננים על רשת.
  12. ההגשה: מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דורון זוסמן
במקום אוזני המן. סהרוני פרג
צילום: דורון זוסמן
מומלצים