שתף קטע נבחר

עסיסית ומפתה - עוגת שזיפים הפוכה לט"ו בשבט

לימור תירוש נכנסת למטבח ב"סדנה במטבח" - סדרת כתבות וידאו חדשה שתעזור לכם להכין מתכונים פשוטים וטעימים, בלי סיבוכים מיותרים. לכבוד ט"ו בשבט נלמד איך מכינים עוגה הפוכה עם שזיפים מיובשים

 

עוגת שזיפים הפוכה

מתכון של לימור תירוש

 

המרכיבים:

45 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כפית קינמון

40 שזיפים מיובשים מגולענים

1 מיכל שמנת לבישול 15%

3 כפות קוניאק

1 כף סוכר דק

לבצק:

2/3 כוס (85 גרם) שקדים טחונים מנופים במסננת

1 כוס (140 גרם) קמח מנופה

1 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

120 גרם חמאה, בטמפ' החדר

3/4 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

2 כפיות ליקר שקדים (אמרטו)

3 ביצים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את השמנת עם הקוניאק והסוכר הדק ומשרים את השזיפים בתערובת כשעה.
  3. ממיסים את החמאה על אש קטנה, במחבת שאפשר להכניס לתנור. מוסיפים את הסוכר החום ומבשלים עוד שלוש דקות.
  4. מסירים מהאש, מפזרים קינמון ומוסיפים את השזיפים לאחר סינונם מתערובת השמנת.
  5. בקערת מיקסר, מקציפים את החמאה והסוכר כ- 5 דקות.
  6. מוסיפים את הביצים אחת אחת, את ליקר האמרטו, תמצית הווניל ואת החומרים היבשים (שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה, מלח).
  7. יוצקים את הבלילה מעל השזיפים שבמחבת ואופים בתנור, במשך כ- 35-40 דקות.
  8. מצננים את העוגה למשך עשר דקות והופכים אותה על צלחת ההגשה.

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכוננת לט"ו בשבט. לימור תירוש
מתכוננת לט"ו בשבט. לימור תירוש
צילום: סאן וידאו
מומלצים